یادداشت

حضرت محمد (ص) مظهر تمام‌نمای کمالات اخلاقی

۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

پژوهش درباره زندگانی رسول اکرم (ص) نشان می‌دهد او براستی مظهر تمام نمای کمالات اخلاقی و رفتار اسلامی بود. خداوند پیامبر اسلام را رحمتی عام برای همه انسان‌ها معرفی کرد. در سوره انبیا آیه 107 می‌خوانیم: و ما ارسلناک الی رحمه اللعالمین. و نفرستادیم تو را جز آن‌که می‌خواستیم به مردم جهان رحمتی ارزانی داریم.

حلف‌الفضول تائیدیه‌ای است از حضرت ختمی مرتبت(ص) بر طریقت جوانمردی و سیره جوانمردان

حلف‌الفضول و تأثیر آن بر جریان‌های جوانمردی در اسلام

۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

«حلف‌الفضول» یکی از نقاط عطف در تاریخ و سنت نبی اکرم(ص) است که رخدادهای مهم فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی را در تاریخ اسلام تا امروز تحت‌الشعاع قرار داده است. چنانچه جریانات مختلف فتوت و جوانمردی و فتیان چون عیاران، صعلوکان و مطوعه به نوعی پیدا و پنهان متأثر از جریان و پیمان حلف‌الفضول حضرت ختمی مرتبت(ص) است.

گفت و گو با حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، مفسر قرآن

طلوع تمدن اسلامی از مدینه نبوی

۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

حدود دو سال مانده به هجرت پیغمبر اکرم(ص) به یثرب برخی بزرگان اوس و خزرج، دو قبیله بزرگ این شهر، در سفر حج و در هجر اسماعیل متوجه رسول گرامی اسلام(ص) شدند. آنان که پیش از این اخبار پیامبر را شنیده بودند، طی گفت‌وگویی با ایشان و پس از شنیدن مطالب پیامبر(ص) ایمان آوردند و خود پس از بازگشت به یثرب به تبلیغ اسلام پرداختند. مدتی بعد و در نتیجه ملاقات دوباره گروهی از اهالی این شهر با پیامبر(ص) مقرر شد که مصعب‌بن عمیر به نمایندگی به یثرب رفته و مشغول تعلیم قرآن و معارف دین به مردم آنجا شود. چندی نگذشت که با توجه به فشارهای زیاد مشرکین مکه و سردمداران قریش، پیغمبر به یثرب هجرت کردند و از آن پس این شهر مدینه النبی خوانده شد. ورود پیامبر به یثرب مصادف بود با دوازدهم ربیع الاول. به همین بهانه درباره زمینه‌های شکل‌گیری مدینه نبوی و عناصری که در آن قوام یافت و سپس از دل آن تمدن اسلامی طلوع کرد با حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت‌پور گفت‌وگویی داشته‌ایم که البته با توجه به تخصص ایشان در زمینه تفسیر قرآن به ترتیب نزول، در پرتو قرآن پیش رفته است. گفتنی است حجت‌الاسلام بهجت‌پور، مفسر قرآن و رئیس مؤسسه تمهید و فعالیت اصلی وی تفسیر قرآن به ترتیب نزول است. تاکنون سه جلد از مجموعه تفاسیر وی با عنوان تفسیر همگام با وحی چاپ و منتشر شده است. مبانی، اصول، قواعد و فواید تفسیر تنزیلی، اصول تحول فرهنگی با نگاه به نزول تدریجی قرآن، مبانی تفسیری فریقین، مهارت‌های بیان تفسیر و ما و قرآن (برای دانشجویان خارج از کشور) از دیگر آثار اوست. وی همچنین معاونت علمی دانشنامه فاطمی را که سال جاری به چاپ رسیده، به عهده داشته است.

با جلال طالبی، سرمربی اسبق تیم ملی در آستانه جام ملت‌های آسیا

نتیجه‌گرا‌یی کی‌روش امیدواری‌ها را بیشتر می‌کند

۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

فوتبالی را با یک کاغذ حرفه‌ای شده نمی‌توان حرفه‌ای دانست. آن کاغذ، ابلاغیه‌ای بود که 15 سال پیش از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال ایران فکس شد. این فوتبال اگر حرفه‌ای نمی‌شد، شانس حضور در رقابت‌های باشگاهی را از دست می‌داد. به همین دلیل خیلی زود اسمش را به حرفه‌ای تغییر داد، بدون آن‌که اصول حرفه‌ای شدن را رعایت کرده و بدون آن‌که فکری پشت آن باشد. شاید تنها مواردی که به اجرا درآمد تغییر شماره پیراهن‌ها از فارسی به لاتین بود و ورود بی‌حساب و کتاب پول به فوتبال. فکر کردیم اگر به بازیکنی که 20 میلیون تومان می‌ارزد، 200 میلیون تومان بدهیم یکشبه فاصله خود را با فوتبال حرفه‌ای دنیا کم می‌کند؛ فوتبالی که در آن چرخ استعدادیابی خوب نمی‌چرخد، فوتبالی که در آن خروجی صدها مدرسه فوتبالش صفر است و فوتبالی که از فقر مدیران کاربلد فوتبالی رنج می‌برد، حرفه‌ای نیست. اینها حرف‌های دل جلال طالبی بود. بخش کوچکی از آنچه او در حاشیه مصاحبه با ما مطرح کرد. مرد سرد و گرم چشیده فوتبال با چنین رویکردی می‌گوید: فوتبال ما با گذشت 15 سال از حرفه‌ای شدن، اگر پسرفتی نداشته، پیشرفت هم نداشته است. با این حال وقتی به آقا جلال می‌گویم قصد داریم درباره جام ملت‌ها حرف بزنیم، او هم انگار فراموش می‌کند همه این کاستی‌ها را. با هیجان حرف می‌زند و می‌گوید ما می‌توانیم یکی از چهار تیم برتر تورنمنت باشیم، دلیلش البته ساده است. آقا جلال معتقد است فوتبال در خون ایرانی‌هاست و خیلی مواقع ضعف‌های تشکیلاتی با همین عشق و علاقه مستور شده است، اما فارغ از همه این صحبت‌ها مصاحبه با جلال طالبی به دلمان نشست. خیلی وقت بود با استادی صحبت نکرده بودیم که تک‌تک شاگردانش را با لفظ «آقا» صدا می‌کرد.

گزینش روانی برای معلمان تازه استخدام

۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش از اجرای گزینش روانی برای معلمان جدیدالورود خبر داد.

انتشار زمستان

۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

رضا بغدادی، شاعر جوانی که سال‌ها با هنر خوشنویسی و موسیقی عجین بوده اینک‌ گویی در پس یک مناظره و مباحثه هنری به خلق و زایش شعر تن داده و نخستین مجموعه اشعارش را با عنوان زمستان (دفتراول) روانه بازار کرده است.

آلبوم «شکوه» با صدای محمد اصفهانی منتشر شده است

روایت دلتنگی

۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

«شکوه» با صدای محمد اصفهانی منتشر شد. شنیدن نام این خواننده کافی بود تا افراد زیادی در صدد تهیه این آلبوم و شنیدن آن باشند. آلبومی که علاوه بر محمد اصفهانی دیگر هنرمندان حاضر در آن همه از نام‌های شناخته شده موسیقی کشورمان هستند. شکوه دارای پنج قطعه موسیقی است و ترانه‌های آن از میان سروده‌های حضرت امام خمینی(ره) و شاعرانی ازجمله زنده‌یاد سیدحسن حسینی، مشفق کاشانی و علیرضا قزوه انتخاب شده است. علیرضا کهن‌دیری، پدرام کشتکار، مجید اخشابی و بهروز صفاریان هم آهنگسازان این آلبوم هستند.

مشارکت بالای مردم در اقصی نقاط کشور، جشنواره عمار را به مردمی‌ترین رویداد فرهنگی و هنری تبدیل کرده است

یک جشنواره مردمی با پذیرایی چای و نبات

۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

وفاداری عمار یاسر به پیامبر گرامی اسلام و امام علی(ع) در دوران صدر اسلام را در احادیث و روایات فراوانی شنیده و خوانده‌ایم. او با ایمان و اعتقاد راسخ به دین مبین اسلام و گفتار و رفتاری همواره برازنده و حمایت بی‌دریغ و هر لحظه‌اش از اهل بیت نشان داد که بحق فرزند خلف و شایسته یاسر و سمیه، نخستین شهیدان اسلام است.

با کمند امیر سلیمانی به بهانه بازی در نمایش «تو دهنتو می‌بندی یا من»

‌خانواده‌ام از‌ هنر مهم‌تر است

۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

اشاره: تنها با یک نقش توانست ره صد ساله را یکشبه برود و برای همیشه در ذهن مخاطبان بماند. آذر را می‌گویم همان عروس استقلال‌طلب سریال پدرسالار که نقشی اساسی در شکل‌گیری تمام اتفاقات این سریال پرطرفدار داشت. از سال 1374 و زمان نمایش این سریال خیلی گذشته، اما هنوز هم برای خیلی‌ها نام آذر شناخته‌شده‌تر از کمند امیر سلیمانی است.این بازیگر که با بازی در این نقش برای همیشه در ذهن مخاطبان آن روزها تبدیل به چهره‌ای شناخته شده و آشنا شد، طی چند سال گذشته فعالیتی در عرصه هنر نداشت و حتی پس از بازی در این سریال هم کم کارتر شد و کمتر جلوی دوربین به ایفای نقش پرداخت، تا این‌که تابستان امسال با نمایش «دورهمی زنان شکسپیر» به کارگردانی بهاره رهنما روی صحنه رفت و حالا هم در نمایش «تو دهنتو می‌بندی یا من» به کارگردانی داود بنی‌اردلان در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه است. با او گفت‌وگویی درباره حضور روی صحنه تئاتر و همچنین درباره روزهایی که فعالیت هنری کمتری داشته گفت‌وگو کردیم.

طرح

۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۱

جواد تکجو/ جام‌جم

قبلی۲۲بعدی