در صد و چهاردهمین سالگرد ترور ناصرالدین‌شاه قاجار

تیر خلاص برای سلسله قاجار

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۱

تهران در ذیقعده سال 1313 هجری قمری مطابق با اردیبهشت‌ماه سال 1275 خورشیدی حال و هوایی دیگر داشت. در پچ‌پچ اهالی شهر شنیده می‌شد که شاه می‌خواهد در پنجاهمین سالگرد تاجگذاری خود ـ که در 23 ذیقعده 1264 ه.ق رخ داده بود ـ جشن مفصلی را ترتیب دهد و نمایندگان بسیاری از دولت‌های خارجی با هدایای روسای دولت‌های خود در این جشن شرکت خواهند داشت.

ناصرالدین شاه قاجار و هنرهایش

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹

118 سال از مرگ ناصرالدین شاه قاجار می‌گذرد. پادشاهی که علاوه بر ۵۰ سال حکومت، نوع به قتل رسیدنش، تعداد زن‌هایش و سفرهایش به فرنگ، علاقه‌اش به هنرهایی چون نقاشی، خوشنویسی و عکاسی او را از سایر شاهان قاجار متمایز می‌کند.

نخستین «امیر»

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷

محمد ولی‌الله قرنی فرزند میرزا آقاخان در سال 1292 ش در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی خود را در دبیرستان‌های دارالفنون و نظام به پایان رسانید و در سال 1309 به دانشکده افسری رفت و 2 سال بعد با درجه ستوان دومی فارغ‌التحصیل شد.1 قرنی دوره ستاد دانشگاه جنگ و دوره 3 ماهه این دانشگاه را نیز طی نمود.2 در خلال سال‌های 1309 الی 1329 وی به علت لیاقت و کاردانی، سلسله مراتب نظامی را یکی بعد از دیگری پشت سرگذارد و پست‌های مختلفی را بر عهده گرفت.

واکاوی مواضع شهید مطهری در تقابل با جریانات انحرافی

مقاله‌ای که با خون نوشته شد!

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷

جریان مارکسیسم در کشور ما، ابتدا با هدف «مسخ» اسلام وارد عمل شد، اما وقتی با منطق قوی اسلام و حکیمان مسلمان روبه‌رو گشت، تغییر تاکتیک داد و این بار کوشید با حربه تحریف به «مسخ» این آیین آسمانی دست یازد. در این مسیر نیز ابتدا مذبوحانه کوشید با تحریف چهره الهی مردان این سرزمین همچون لسان‌الغیب حافظ شیرازی آنان را افرادی مادی معرفی کند و در گام بعدی گروه‌هایی همچون فرقان و آرمان مستضعفین کوشیدند تا آیات الهی را با تاویل‌های مادی به نفع این جریان، استحاله کنند.

مروری بر عملکرد شیخ خزعل

پایان کار شیخ شورشی

۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷

اشغال ایران در جنگ جهانی اول توسط روسیه تزاری و انگلیس که بر اساس قرار داد 1907 پترزبورگ صورت گرفت، با انقلاب بلشویکی سال 1917 به اشغالی یکطرفه مبدل شد که در آن انگلیسی‌ها در وسیع‌ترین حجم پیشروی‌های نظامی در این جنگ خود را به قفقاز و آسیای مرکزی رساندند. پیروزی بلشویک‌های کمونیست در روسیه، آنها را وادار به تشکیل کمربند امنیتی از افغانستان تا ترکیه کرد که در ایران نیز پس از ناکامی قرارداد 1919 ژنرال آیرون ساید ، سایر نیروهای فعال طرفدار انگلیس مانند سر اردشیر ریپورتر و سیدضیاءالدین طباطبایی فعالانه در تشکیل دولت مقتدری مشارکت کردند که حاصل آن کودتای سوم اسفند رضاخان میرپنج و سیدضیاءالدین طباطبایی و قدرت‌گیری حکومت سیاه در تهران بود.

قتل افشار طوس؛ زمینه‌ساز شکست مصدق

۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۹

دوم اردیبهشت سالروز قتل محمود افشارطوس است. روزنامه باختر در خبر ویژه‌ای در 13 اردیبهشت 1332 نوشت: «مخالفان دکتر مصدق تصمیم داشتند که دکتر فاطمی، سرتیپ ریاحی، دکتر معظمی، دکتر شایگان، مهندس زیرک‌زاده و تیمسار مهنا را دستگیر سازند اما افشارطوس حاضر نشد برای نجات خود، دکتر مصدق و دیگران را به کشتن بدهد. دکتر مصدق به شاه پیغام داد: ملت را در جریان توطئه‌های شما خواهم گذاشت.»

سرنوشت یار غار شاه

۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶

امیر اسدالله علم ساعت 11 جمعه 25 فروردین 1357 در بیمارستانی در نیویورک درگذشت‌.وی سال 1298 شمسی در بیرجند متولد شد. وی با اعمال نفوذ پدرش‌ در 1323، پیشکار مخصوص محمدرضا شاه شد و این سمت را تا اواسط سال 1326. حفظ کرد. در این سال از سوی قوام‌السلطنه به فرمانداری کل سیستان و بلوچستان منصوب شد.1327 ‌ در کابینه دوم ساعد مراغه‌ای سمت وزارت کشاورزی را عهده‌دار شد. او این سمت را در کابینه رجبعلی منصور نیز حفظ کرد و در کابینه رزم‌آرا وزیر کار شد.

پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می کند

نقد آثار و اندیشه های سید جواد طباطبایی

۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۲

نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های دکتر سید جواد طباطبائی» به همت گروه تاریخ و همکاری‌های میان‌رشته‌ای پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‌شود. این نشست با حضور اساتید و صاحبنظران: سید جواد طباطبائی، سید هاشم آقاجری، یوسف اباذری، احمد بستانی، داریوش رحمانیان، داود فیرحی، حاتم قادری و قباد منصوربخت روز پنج‌شنبه چهارم اردیبهشت ماه از ساعت 14 تا 20 در تالار همایش‌های کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.

آغاز قیام شیخ محمد خیابانی

دفاع از آرمان مشروطیت

۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴

شیخ محمد خیابانی روحانی مبارز در 17 فرودین 1299 حرکت اعتراضی خود را علیه استبداد و استعمار در تبریز آغاز کرد.

به مناسبت چهل و نهمین سالروز درگذشت آیت الله بروجردی

فخر عالم مرجعیت

۱۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۶

علمای سلف همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، شیخ طبرسی، علامه بحرالعلوم و ... دارای جامعیت در علوم اسلامی بودند و با نگاهی اجمالی و گذرا درمی‌یابیم که آیت‌الله بروجردی نیز دارای مقام و منزلتی بس رفیع در علوم اسلامی می‌باشد و به راستی باید او را از فحول علمای اسلامی به شمار آورد.

قبلی۱۹بعدی