شهید هاشمی نژاد، مرد قلم و سیاست

۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۵

شهید سید عبدالکریم هاشمی‌نژاد فرزند سید حسن ‌در سال 1311 شمسی در شهرستان بهشهر از استان مازندران در خانواده‌ای متدین چشم به جهان گشود. پدرش مردی با ایمان و غیرتمند بود و یک مغازه نفت فروشی داشت و با درآمد مختصر حاصل از تلاش و زحمت فراوان، مخارج زندگی خود و خانواده‌اش را تأمین می‌کرد. مادر وی «ساره» نام داشت که با دلسوزی و پاکدامنی به تربیت و پرورش فرزندان پرداخت.

برگی از زندگی آیت الله محمد کاظم یزدی

خموش خروشان!

۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳

آیت الله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی از علمای بزرگ دوران مشروطیت بود. محدث قمی ، وی را «سید عالمان امت و شیخ طائفه ، پرچمدار تشیع و قطب آسیای شریعت... و مایه برکت روزگار ما» می شمرد (فوائدالرضویه ،597 596.2) و فقهای بزرگ شیعه نوعا آغاز مرجعیتشان را با نشر حواشی خویش بر «عروه الوثقا»ی او اعلام می کنند.

شاهزاده‌ای که سودای شاهی داشت

۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۴:۳۰

انقلاب مشروطه که به پیروزی رسید به مذاق خیلی‌ها تلخ آمد. کسانی از دربار که تا آن موقع به واسطه وابستگی به خاندان سلطنت، زندگی آسوده‌ای داشتند و در ناز و نعمت بودند با برآمدن ساز و کار جدید خیال کردند دیگر به سان گذشته روزگار، روی خوش به آنان نشان نمی‌دهد. از این رو، ساز مخالف زدند و چند صباحی کشور را دچار آشوب و ناامنی کردند.

کدام روحانی لقب اکبرشاه داشت؟

۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹

سید محمد شیرازی فرزند اشرف الواعظین حاج علی اکبر (معروف به اکبر شاه) در حدود سال 1275 شمسی (1314 قمری) در تهران متولد شد و مقدمات را در تهران فرا گرفت. وی در 12 سالگی به همراه پدرش به عراق رفت و مدت دو سال در کربلا سطوح متوسطه را خواند.

پیوندهای عاطفی شهریار با مام میهن

۲۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۶

یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های شهریار که موجب شده آثارش در میان شاعران معاصر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشد، استقرار او در جایگاه «بزرگترین شاعران دو زبانه تاریخ ادبیات ایران» است.

زندگی خصوصی یک شاه جوان

۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰

احمدشاه از آن دسته شاهانی است که حرف و حدیث درباره‌شان هم زیاد است و هم ضد و نقیض. گاه چنان در آزادگی و دشمن ستیزی وی داد سخن دهند که لازم است مجسمه وی را با طلا ساخت و در میدان آزادی برپا کرد تا سرمشق همه گردد!

پسر خوب آمریکایی‌ها

۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶

بدون تردید، صادق قطب‌زاده، یکی از چهره‌های جنجالی و خبرساز دهه 50 تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود. سابقه مبارزه او در پیش از انقلاب، مواضع پرنوسان او پس از انقلاب در شورای انقلاب، ریاست صداوسیما و وزارت خارجه تا ساماندهی کودتاها علیه جمهوری اسلامی، از قطب‌زاده چهره‌ای جنجالی ساخته است.

سیاستمداری که شیفته کتاب و کتابخوانی بود

۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱

مخبرالسلطنه یکی از رجال سیاسی تاریخ معاصر ایران است که در طول دوران فعالیت‌های سیاسی خویش، با وجود مشغله‌های سیاسی، هیچ‌گاه از نگارش کتاب و خواندن آثار مختلف باز نایستاد و از همین رو آثار زیادی در زمینه‌های مختلف از خود به جای گذاشت.

تیر خلاص برای سلسله قاجار

۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸

تهران در ذیقعده سال 1313 هجری قمری مطابق با اردیبهشت‌ماه سال 1275 خورشیدی حال و هوایی دیگر داشت. در پچ‌پچ اهالی شهر شنیده می‌شد که شاه می‌خواهد در پنجاهمین سالگرد تاجگذاری خود ـ که در 23 ذیقعده 1264 ه.ق رخ داده بود ـ جشن مفصلی را ترتیب دهد و نمایندگان بسیاری از دولت‌های خارجی با هدایای روسای دولت‌های خود در این جشن شرکت خواهند داشت.

آرام‌ترین توفان

۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۹

سقوط رضاشاه و خروج او از ایران، بنیان‌های قدرت متمرکزی را که پهلوی اول پایه‌گذاری کرده بود، فروپاشید و فضای سنگین و خفه‌ای که بر جامعه ایران سایه گسترده بود، شکست و شرایط نسبتا آزادی به‌وجود آمد.

قبلی۱۳بعدی