حقوق بشر

منابع حقوق انسانی در دوره ساسانی

۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸

اجتماع دوره ساسانی را ترکیب متنوعی از مردمان با فرهنگ‌ها، آداب و رسوم و سنن و همین‌طور ادیان گوناگون تشکیل می‌داد.

حقوق بشر

ردپای«حقوق بشر» در آثار روشنفکران دوره مشروطه

۰۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

«مردم انسان شده‌اند». این عبارت بازمانده از صورت استنطاق میرزا رضای کرمانی است که پس از شورش علیه دستگاه سیاسی ناصرالدین شاه بیان کرده است. «انسان» در این عبارت از زبان کسی که روشنفکر تلقی نمی‌شود، تعبیری است که باید آن را جدی تلقی کرد.

تریاک و مواد مخدر

سوداگران مرگ در دوره پهلوی دوم

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶

در دوران پهلوی دوم تبلیغات پر سروصداوکنفرانس های فراوانی برعلیه قاچاق مواد مخدر به راه افتاد و عده ای از قاچاقچیان خردپا دستگیرشدند و به مجازات هایی هم رسیدند .این در حالی بود در همان دوران بسیاری از مطبوعات خارجی از افتضاحات نزدیکان به حکوت در این نوع از تجارت نوشته بودند.د ر زمان وزارت بهداشت دکتر جهانشاه صالح طرح مبارزه با کشت خشخاش در ایران به اجرا در آمد .اما به موفقیت چندانی نرسید.یکی از عوامل ترویج وافزایش این بحران در آن روزگاران وجود نام هایی مطرح بود .که به رونق این تجارت دامن میزدند.فلیکس آقایان،امیر هوشنگ دولو از آن جمله بودند.

تریاک و مواد مخدر

کشت خشخاش در ایران و پیامدهای آن

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱

کشت خشخاش و تهیه تریاک‏ در ایران پیشینه​ای کهن دارد و فواید و زیان¬های تریاک‏ در پزشکی کهن شناخته شده بود. در دوره صفویه کشت خشخاش و به دست آوردن تریاک‏ رایج و از محصولات عمده بود و به قول شاردن، تریاک‏ لنجان و کازرون از همه‏جا مشهورتر بود. در آغاز سلطنت ناصرالدین شاه کم‏کم کشت آن در اصفهان، شیراز، خوانسار، کرمان، یزد، خراسان‏، شوشتر، بروجرد، همدان، کرمانشاه، تهران، آذربایجان و کردستان عمومیت یافت.

تریاک و مواد مخدر

گزارش سوداگران ژاپنی از تجارت تریاک در ایران

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۶

مابین سالهای 1899 تا 1901 میلادی، دو تاجر و سیاح ژاپنی از طرف حکوت ژاپنی تایوان برای بررسی وضع تجارت تریاک در غرب آسیا و راه های خرید این ماده برای شرکتهای دارو سازی در شرق آسیا به ایران، هندوستان و عثمانی سفر کردند.

تریاک و مواد مخدر

جماعت تجار تریاکی

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵

تا پیش از نیمه سده نوزدهم میلادی، تولید تریاک در ایران، تنها با هدف مصرف داخلی صورت می¬گرفت. اما در این دوره، تحت تأثیر تحولات اقتصاد جهانی، برخی محصولات مانند تریاک به محصولات تجاری بدل شدند و این تجارت، چنان در میان مردم رواج یافت که حتی برای آرام کردن کودکان و خواباندن آنان، به آنها «کیف» می¬دادند، یعنی مقداری تریاک به اندازه ماش!

تریاک و مواد مخدر

سوداگری بریتانیا در چین با تجارت تریاک

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۱

در عرصه بین المللی دو جنگ مهم در مورد تریاک روی داده است. هر دو جنگ درگیری میان بریتانیا و چین بود که خسرات زیادی را به چین وارد کرد. جنگ نخست بریتانیا و چین که به جنگ تریاک نخست معروف است، بین سال های ۱۸۴۰ تا ۱۸۴۲ میلادی روی داد.

تریاک و مواد مخدر

شیران میدان‌ کارزار پای منقل تریاک

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶

تنباکو و توتون که در حقیقت از یک جنس هستند، گیاهانی اصالتا آمریکایی است. بومیان آمریکا از زمان‌های دور با این گیاه آشنا بوده، گرد آن را از راه بینی فرو می‌دادند یا آن را می‌جویدند و گاه به‌وسیله چپق آن را دود می‌کردند.

تریاک و مواد مخدر

بنگیان و منگیان دوره باستان

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷

مواد مخدر یکی از معضلات و نگرانی‌های دنیای متمدن امروزی است. موادی که در ابتدا صرفا جنبه درمانی داشته، رفته رفته وارد مراسم مذهبی و دینی بشر شده و سرانجام در کنار تمام این موارد استفاده به نقطه‌ای رسید که ماده‌ای که در ابتدا درمان دردها بوده، خود به دردی زهرآگین و کشنده بدل شده و به جسم و روح مردم نفوذ کرده است.

تریاک و مواد مخدر

تریاک مجانی ‌در ‌قهوه‌خانه‌ها

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳

تریاک به معنای پادزهر است که معربش تریاق بود که برای دفع زهر به کار می‌بردند. تریاک شیره میوه گیاه خشخاش است که با تیغ‌زدن آن به طرق مخصوصی می‌گیرند.

قبلی۱۴بعدی