پرخرج ترین عروسیِ قجری

۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴

یکی از ویژگی های منحصر به فرد عصر قاجار و به ویژه دوران حکومت ناصرالدین شاه، بر پایی ضیافت های پر خرج و باشکوه بود، چنانکه در این زمینه می توان به ازدواج دختر وی با پسر معیرالممالک اشاره کرد.

آخرین اعدام با گیوتین/ عکس

۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰

نام گیوتین از نام خانوادگی پزشک فرانسوی « ژوزف گیوتین» گرفته شده است. دکتر گیوتین در تاریخ ۱۰ اکتبر ۱۷۸۹ با پشتیبانی جلاد پاریس، «شارل هانری سانسون» "که به مشکلات فراوان گردن زدن با شمشیر واقف بود"، پیشنهاد استفاده از دستگاه مکانیکی جدا کردن سر را مطرح کرد تا از اعدام های "وحشتناک" و "سلب آبرو کننده" جلوگیری شود.

نمایی از باغ فردوس در دوران قاجار/عکس

۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴

باغ فردوس محله‌ای از شمیران که در نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش واقع شده‌است. اکنون موزه سینمای ایران در این مکان واقع است.

تاریخ شکار در ایران

۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲

از دیرباز در ایران به دلیل برخورداری از تنوع آب و هوایی و گونه های مختلف حیات وحش، شکار یکی از راههای بقای انسان روی زمین و از اصول فنون جنگی و رزمی به شمار می‌رفت. ناگفته نماند که شکارچیان از قواعد خاصی پیروی نمی‌کردند، ولی پس از ظهور اسلام شرایط و حتی شیوه ذبح مورد شکار تعیین شد .

عباس مسعودی مؤسس روزنامه اطلاعات

۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸

روز 27 خرداد 1353 عباس مسعودی بنیانگذار مؤسسه اطلاعات در 73 سالگی در دفتر کارش درگذشت.

اولین شهر چین که اسلام را شناخت

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳

«شیان» پایتخت باستانی چین و نقطه آغاز جاده ابریشم، قرن‌ها است که محل زندگی جمعیت بزرگی از مسلمانان چینی است.

جمعیت فدائیان اسلام؛ گفت‌وگو با احمد شهاب

شهید نواب صفوی به روایت نزدیک‌ترین دوستش

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۱

احمد شهاب متولد 1298 از اعضای اولیه و فعال جمعیت فدائیان اسلام و در شمار یاران نزدیک سید مجتبی میرلوحی [نواب صفوی] به شمار می‌رود و از نزدیک ناظر بسیاری از فعالیتهای سیاسی و نظامی این جمعیت بوده و در چند مورد مانند قتل احمد کسروی (1324) و ترور حسنعلی منصور (1343) مشارکت فعال داشته است.

دریافت‌های عامیانه‌ی شاهزادگان ایرانی از تمدن جدید غرب

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵

عدم برخورداری شاهزادگان ایرانی از پیش زمینه‌های فکری- تاریخی مناسب در برخورد با شرایط جدید جوامع اروپایی و ناتوانی ایشان در تشخیص روابط علّی و معلولی حاکم بر اجزای تمدن جدید غرب، فهم بنیادهای تمدنی غرب را برای ایشان ناممکن می‌نمود.

زندانی که در آن 12000 نفر کشته شدند/ عکس

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰

"تول سلنگ" مشهورترین زندان کامبوج است. در دهۀ 1970، حداقل 12000 نفر در آنجا شکنجه شدند و به قتل رسیدند. تنها تعداد اندکی از زندانیان از آنجا جان سالم به در بردند.

جمعیّت یاران متحد

۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰

ازجمله اقدامات دکتر اقبال، طی سالهای پس از پایان دوره نخست‌وزیری‌اش، که با یاری و همفکری گروهی از دوستان و نزدیکان او انجام گرفت، تشکیل «جمعیت یاران» یا «جبهه یاران متحد» بود که ظاهراً به منظور فعالیتهای سیاسی تأسیس نشده بود.

قبلی۲بعدی