
ببینید | نابغه ریاضیات
امروز سالروز تولد مریم میرزاخانی است که به همین بهانه به نام روز جهانی «زنان در ریاضیات» نامگذاری شده است.
امروز سالروز تولد مریم میرزاخانی است که به همین بهانه به نام روز جهانی «زنان در ریاضیات» نامگذاری شده است.
پلاسمیدها، که رشتههای کوچک و دایرهای DNA هستند، نقش مهمی در امکان به اشتراکگذاری سریع ژنهای مفید در محیطهای متغیر ایفا میکنند. برخی از این پلاسمیدها حامل ژنهایی هستند که باکتریها را در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم میکنند، مشکلی که درمان عفونتها را دشوار کرده است.
هنر طبیعت در شکلدهی به اشکال زنده اغلب از تعامل ظریف بین رشد وهندسه ناشی میشود. از حاشیههای مواج برگهای نیلوفر آبی گرفته تا لبههای موجدار گلبرگهای گل سوسن، پیکربندیهای سهبعدی پیچیدهای پدیدار میشوند؛ زیرا بافتهای زیستی به طور ناهموار از هندسه دوبعدی اولیه رشد میکنند.
یک تجزیه و تحلیل تازه از بررسیهای جمعیتی نشان میدهد که قرار گرفتن روزانه در معرض مواد شیمیایی خاصی که برای ساخت وسایل پلاستیکی خانگی استفاده میشوند، میتواند با بیش از ۳۵۶هزار مرگ و میر جهانی ناشی از بیماری قلبی (تنها در سال ۲۰۱۸) مرتبط باشد.
تخلیه کشتی و حمل کانتینرها در بندر گوانگژوی چین درست شبیه بازیهای کامپیوتری صورت میگیرد!
اوتیسم مرز جغرافیایی، فرهنگی یا نژادی نمیشناسد؛ براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود یک درصد جمعیت جهان (تقریبا ۷۸ میلیون نفر) مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) هستند. شیوع اوتیسم در دهههای اخیر افزایش یافته که بخشی از آن به دلیل آگاهی بیشتر و بهبود تشخیص است. تشخیص زودهنگام و مداخله به موقع میتواند به بهبود کیفیت زندگی مبتلایان کمک کند.
شرکت گایلدن فارما (Gylden Pharma) با توسعه پلتفرمی مبتنی بر نانوذرات طلا، گامی انقلابی در طراحی واکسنهایی برداشته که سلولهای T را برای شناسایی و نابودی سلولهای آلوده آموزش میدهد؛ رویکردی نوین که میتواند معادلات واکسنهای سنتی را دگرگون کند.
جستوجو و تلاش علمی و عملی برای دستیابی به سیارات دیگر و دانش فضایی به طور جدی از اوایل قرن بیستم آغاز شد. از آن زمان تاکنون دانشمندان و دولتمردان بسیاری در راه توسعه تکنولوژی فضایی، ایستگاههای فضایی و جستوجوی امکان حیات در دیگر سیارات برای بقای بشر، نقش داشتند.
دانشمندان دارویی را کشف کردند که تاکنون توانسته بیماری «کووید مزمن»(long COVID) را در نمونههای آزمایشگاهی حیوانی درمان کند.
خلاقیت و نوآوری برای پرورش اکتشافات، پیشرفتهای علمی و یافتن راه حلهای جدید برای مشکلات پیچیده، ضروری است. در دنیایی که به طور فزایندهای به فناوری و دادهها متکی است، خلاقیت علمی برای ایجاد پرسشهای تحقیقاتی جدید، توسعه روشهای نوآورانه و تفسیر یافتهها به روشهای معنادار حیاتی است.