
بیانیه پایانی سیویکمین کنفرانس ملی هستهای ایران
سیویکمین کنفرانس ملی هستهای در آخرین روز برگزاری با قرائت بیانیهای توسط شرکتکنندگان به کار خود پایان داد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
سیویکمین کنفرانس ملی هستهای در آخرین روز برگزاری با قرائت بیانیهای توسط شرکتکنندگان به کار خود پایان داد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
سیویکمین کنفرانس هستهای ایران در حالی در مشهد مقدس برگزار شد که یکی از نقاط قوت این دوره حضور پررنگ بانوان در کمیتههای مختلف بود. دبیر علمی، دبیر اجرایی، روابط عمومی و بیش از نیمی از تیم اجرایی کنفرانس را بانوان علمی، توانمند و خوش فکر دانشگاهی و صنعت هستهای تشکیل داده بودند. دبیر عملی کنفرانس، دانش آموخته دکترای مهندسی هستهای از دانشگاه شهید بهشتی و از اعضای باسابقه انجمن هستهای ایران است. برای آگاهی بیشتر در خصوص کنفرانس پای صحبتهای این بانوی فرهیخته نشستیم.
انجمن هستهای ایران قدمتی ۵۰ ساله دارد و یکی از اولین ارگانهایی است که پس از تاسیس سازمان انرژی اتمی ایران در دهه ۵۰ شمسی پا به عرصه گذاشته. این انجمن از زمان تاسیس تاکنون ۷ مدیریت را تجربه کرده و از همراهی بزرگان و پیشکسوتانی نظیر دکتر محمد قنادی مراغه و شهید دکتر مجید شهریاری بهرهمند شده است.
توسعه پایدار در جهان معاصر، پیوندی ناگسستنی با پیشرفت علمی و فناورانه دارد. در این میان، دانش هستهای بهمثابه یکی از ارکانهای حیاتی علوم راهبردی، جایگاه ویژهای در مسیر توسعه کشورها یافته است؛ حوزهای که نه فقط در تولید انرژی نقشآفرین است، بلکه کارکردهای متنوع و گستردهای در شاخههای پزشکی، کشاورزی، صنعت، محیطزیست و دفاع از سلامت عمومی ایفا میکند. برگزاری کنفرانس ملی علوم و فنون هستهای در جمهوری اسلامی ایران، نه فقط یک رویداد علمی درخشان، بلکه گامی بلند در مسیر ترویج، تقویت و بومیسازی این دانش و فناوری پیشرفته تلقی میشود.
کنفرانس هستهای در حالی سیویکمین دوره خود را پشت سر گذاشت که عنوان باسابقهترین و قدیمیترین رویداد علمی هستهای کشور را یدک میکشد. این کنفرانس از سال گذشته به همت انجمن هستهای ایران و با همکاری ویژه سازمان انرژی اتمی برگزار میشود و میزبان بیش از هزار نفر از اساتید، دانشجویان، متخصصان و علاقمندان حوزه هستهای است. برگزاری موفق کنفرانس بینالمللی سال گذشته که با مساعدت همهجانبه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همراه بود، بر تجربیات برگزارکنندگان افزود و نوید همایشی موفق و مؤثر در سال جاری را به ارمغان آورد.
از زمانی که چند ساس ماجراجو از خفاشی پایین پریدند و خود را به یک نئاندرتال که ۶۰ هزار سال پیش از غاری بیرون میآمد، چسباندند تا به امروز ساسها از رابطهای پررونق با میزبانان انسانی خود لذت بردهاند. اما در مورد ساسهای بیتجربهای که در کنار خفاشها ماندند، اوضاع فرق میکند؛ جمعیت آنها از آخرین عصر یخبندان که حدود ۲۰ هزار سال پیش رخ داد، همچنان رو به کاهش بوده است.
تحقیقات جدید نشان میدهد که موشها نهتنها از حس لامسه، بلکه از صدا نیز برای جهتیابی در محیط پیرامونی از طریق حرکت و تکاندادن سبیل خود استفاده میکنند. این اصوات تولیدشده توسط سبیلها، حتی زمانی که ورودی لمسی مسدود شده باشد، توسط قشر شنوایی پردازش میشوند، که نشان میدهد موشها میتوانند آنها را بهعنوان یک سیگنال حسی جداگانه تفسیر کنند.
در ونزوئلا گروهی از زیست شناسان تلاش میکنند یکی از نایابترین خزندگان جهان را از خطر انقراض نجات دهند.
اعماق اقیانوس (ژرفای ۲۰۰ متر یا بیشتر) ۶۶درصد از مساحت کره زمین را پوشش میدهد. این بستر که بزرگترین اکوسیستم سیاره ما را دربرمیگیرد، خدمات و منابع حیاتی را برای بشر فراهم میکند و زیستبومی است که کمتر مورد کاوش و شناخت قرار گرفته است.
باتوجه به سوالات پرتکرار مخاطبان درخصوص دریافت پیامکهای تبلیغاتی، معاون طرح ریزی و پایش عملکرد اداره کل حفاظت از حقوق مصرف کننده تصریح کرد: بر اساس مصوبه ۳-۲۷۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با عنوان مقررات حاکم بر ارایه خدمات محتوایی پیامکی ارسال هرگونه پیامک انبوه تبلیغاتی، اطلاع رسانی و ارزش افزوده از سوی دارندگان پروانه ارتباطی و فناوری اطلاعات بدون دریافت اجازه قبلی از مشترک ممنوع است.