ببینید | عجیبترین ساعتهای جهان
اگرچه با گوشیهای همراه بسیاری بینیاز از ساعت شدهاند اما هنوز هم هستند کسانی که در در گرو ساعتهایشان دارند
اگرچه با گوشیهای همراه بسیاری بینیاز از ساعت شدهاند اما هنوز هم هستند کسانی که در در گرو ساعتهایشان دارند
از مصادیق بسیار مهم توسعه اقتصاد دانشبنیان این است که بتوانیم پای فناوریهای بومی و دانشمحور را به حوزههای بزرگ و راهبردی صنعت کشور بازکنیم. بدون شک صنایع نفت و گاز و پتروشیمی از مهمترین و اثرگذارترین صنایع در اقتصاد کشور هستند که در سالهای اخیر بهدلیل تحریمها علیه کشور با چالشهای فراوانی همراه شدهاند.
۱- اشاعه همجنسگرایی کمپانی اپل همچون مدیرانش همواره سیاست حمایت و گسترش همجنسگرایی را داشته است. قصه حمایتهای اپل از همجنسبازان به پیش از تأسیس رسمی این کمپانی یعنی زمانی که استیو جابز ـــ مؤسس و رئیس سابق اپل ـــ در شرکت نکست (NeXT) کار میکرد، برمیگردد. رونالد هایدن، یکی از مدیران اپل در صفحه شخصی خود پستی را به مناسبت مرگ استیو جابز گذاشته که تلاشهای وی را برای بیمه کردن کارکنان همجنسباز به یاد میآورد. هایدن که خود یک همجنسباز است، این اقدام جابز را در دهه ۸۰ قرن بیستم، سرآغاز همکاری ۲۰ساله با وی میداند.
این روزها استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر و در رأس آنها انرژی خورشیدی در سراسر دنیا مورد توجه است. با توجه به وضعیت گرمایش زمین از یکسو و از سوی دیگر محدود شدن منابع انرژیهای فسیلی، استفاده حداکثری از انرژی خورشیدی یا حتی متکی شدن به آن در سالهای آتی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
روند پرشتاب پیشرفت فناوری و استفاده گسترده آن در همه جنبههای زندگی روزمره، پیوند جدیدی را میان رشتههای مهندسی و علوم زیستی به وجود آورد که به تحولات گستردهای در حوزه سلامت، توسعه داروها، روند پیشگیری از بیماریها و حتی روشهای درمانی منجر شد.
داستانی که پیش روی شماست، شاید از بهترین مصادیق جمله معروف «یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت» باشد. روایتی از شروع و رشد یک ایده و انگیزه به نتیجه رساندنش از دل یک تراژدی است. حالا نتیجه این ایده توانسته به بسیاری از هموطنان ناتوانحرکتی کشورمان کمک کند تا زندگی بهتری را برای خود رقم بزنند.
معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ازجمله نهادهایی است که در سالهای اخیر با معرفی فرهنگی جدید، نقش مهمی را در توسعه فناوری، دانشمحورکردن صنایع و همسوکردن کسبوکارها با جریان جهانی کسبوکارهای جدید و استارتآپی و بهطورکلی شکلدهی زیستبوم نوآوری و فناوری کشور کرده است.
ازسالها پیش اینکه نیروهای متخصص و توانمندی در دانشگاههای کشور تربیت میشدند، به دلیل نبود ارتباط صحیح و مؤثر میان بخشهای دانشگاهی و پژوهشی کشور و صنعت و بازار کار، امکان استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای متخصصان دانشگاهی در جهت ارتقای صنعت کشور به شکل مؤثری فراهم نبود، از طرفی سیستم دانشگاهی کشور هم از نیازهای روز صنعت آگاه نبود و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز موجود در بازار کار پیش نمیرفت.
دستیابی به اقتصاد دانشبنیان به یکی از ضرورتهای توسعه کشورها در سالهای اخیر تبدیل شده است؛ اقتصادی با محوریت توسعه مهارتها و فناوریهای نوین که سرمایه اصلی آن نیروی متخصص و دانش فنی است. بر اساس همین ضرورت، کشور ما نیز در یک دهه اخیر شاهد تلاشهای زیادی در جهت شکلگیری زیرساختهای مورد نیاز و حرکت به سوی توسعه فناوریمحور، شکلگیری و رشد شرکتهای دانشبنیان، رفع نیازهای فناورانه کشور و توسعه اقتصاد دانشبنیان بوده است اما همین موضوع موجب شده بسیاری از افراد متخصص و نیروهای ماهر برای استفاده از فرصتهای شغلی و ظرفیتهای راهاندازی کسبوکارهای نوین، راهی کلانشهرها بهویژه تهران شوند.
از سالها پیش اینکه نیروهای متخصص و توانمندی در دانشگاههای کشور تربیت میشدند، به دلیل نبود ارتباط صحیح و مؤثر میان بخشهای دانشگاهی و پژوهشی کشور و صنعت و بازار کار، امکان استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای متخصصان دانشگاهی در جهت ارتقای صنعت کشور به شکل مؤثری فراهم نبود، از طرفی سیستم دانشگاهی کشور هم از نیازهای روز صنعت آگاه نبود و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز موجود در بازار کار پیش نمیرفت.