هدایت سکان زیست‌بوم به‌سوی توسعه اقتصادی

نگاهی به مهم‌ترین اقدامات معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در پایان یک‌سال

هدایت سکان زیست‌بوم به‌سوی توسعه اقتصادی

۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ازجمله نهادهایی است که در سال‌های اخیر با  معرفی فرهنگی جدید، نقش مهمی را در توسعه فناوری، دانش‌محورکردن صنایع و همسوکردن کسب‌وکارها با جریان جهانی کسب‌وکارهای جدید و استارت‌آپی و به‌طورکلی شکل‌دهی زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور کرده است.

پیشرفت فناورانه با مرجعیت دانشگاه

جزئیات توافق‌نامه‌های همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با دانشگاه‌های برتر

پیشرفت فناورانه با مرجعیت دانشگاه

۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳

ازسال‌ها پیش این‌که نیروهای متخصص و توانمندی در دانشگاه‌های کشور تربیت می‌شدند، به دلیل نبود ارتباط صحیح و مؤثر میان بخش‌های دانشگاهی و پژوهشی کشور و صنعت و بازار کار، امکان استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متخصصان دانشگاهی در جهت ارتقای صنعت کشور به شکل مؤثری فراهم نبود، از طرفی سیستم دانشگاهی کشور هم از نیازهای روز صنعت آگاه نبود و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز موجود در بازار کار پیش نمی‌رفت.

‌پشتوانه ایرانی اقتصاد دانش‌بنیان

بررسی جزئیات طرحی برای تحول اقتصاد

‌پشتوانه ایرانی اقتصاد دانش‌بنیان

۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۱

دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان به یکی از ضرورت‌های توسعه کشورها در سال‌های اخیر تبدیل شده است؛ اقتصادی با محوریت توسعه مهارت‌ها و فناوری‌های نوین که سرمایه اصلی آن نیروی متخصص و دانش فنی است. بر اساس همین ضرورت، کشور ما نیز در یک دهه اخیر شاهد تلاش‌های زیادی در جهت شکل‌گیری زیرساخت‌های مورد نیاز و حرکت به سوی توسعه فناوری‌محور، شکل‌گیری و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، رفع نیازهای فناورانه کشور و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بوده است اما همین موضوع موجب شده بسیاری از افراد متخصص و نیروهای ماهر برای استفاده از فرصت‌های شغلی و ظرفیت‌های راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوین، راهی کلانشهرها به‌ویژه تهران شوند.

توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در ایستگاه دانشگاه

بررسی جزئیات توافق‌نامه‌های همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با دانشگاه‌های برتر کشور

توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در ایستگاه دانشگاه

۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۳

از سال‌ها پیش این‌که نیروهای متخصص و توانمندی در دانشگاه‌های کشور تربیت می‌شدند، به دلیل نبود ارتباط صحیح و مؤثر میان بخش‌های دانشگاهی و پژوهشی کشور و صنعت و بازار کار، امکان استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متخصصان دانشگاهی در جهت ارتقای صنعت کشور به شکل مؤثری فراهم نبود، از طرفی سیستم دانشگاهی کشور هم از نیازهای روز صنعت آگاه نبود و تربیت نیروهای متخصص متناسب با نیاز موجود در بازار کار پیش نمی‌رفت.

ببینید | ایلان مخوف

ببینید | ایلان مخوف

۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲

ایلان ماسک، ضربه مرگباری به توییتر که زمانی فضایی برای افراد و مشاغل مختلف جهان بود، وارد کرد. نمونه‌اش اخراج هزاران نفر از کارکنان آن.

عملیات نجات با دانش ایرانی

عملیات نجات با دانش ایرانی

۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱

تجهیزات نجات در گستره وسیعی از حرفه‌ها و صنایع، از سفرهای هوایی گرفته تا تفریحات دریایی و حرفه‌هایی مانند آتش‌نشانی کاربرد دارد. شرکت دانش‌بنیان «آرش شاتین» نخستین شرکتی است که در کشور اقدام به بومی‌سازی چنین محصولاتی کرده‌است؛ محصولاتی که به گفته مدیرعامل این شرکت قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد.

پوشش ایرانی بر تن صنایع داخلی

ارائه خدمات عایق‌کاری توربین‌های گازی با تکیه بر دانش بومی

پوشش ایرانی بر تن صنایع داخلی

۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱

امروزه با توجه به نیاز صنعت در افزایش بازدهی و عملکرد دستگاه‌های صنعتی مانند توربین‌های گازی و مؤلفه‌‌هایی مانند عمر کاری، دوام و سبک بودن آنها شاهد پیشرفت‌های خوبی در رابطه با عایق‌ توربین‌های گازی هستیم.

ببینید | شهرهای ایران و هوش مصنوعی

ببینید | شهرهای ایران و هوش مصنوعی

۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۶

فراگیر شدن هوش مصنوعی حالا باعث شده خیال‌ بازی کاربران درباره اتفاقات روزمره و پیرامونی خود هم افزایش یابد، نمونه‌اش تصویر هوش مصنوعی از ۵ شهر ایران.

اختراعی برای پاسخ به نیازهای صنعت

شرکت «اروم نیرو توان» با تکیه بر مهارت و دانش بومی خازن‌هایی با عمر بالا تولید می‌کند

اختراعی برای پاسخ به نیازهای صنعت

۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۷

هنوز هم بسیاری از دانشجویان علاقه‎مند و افراد خوش‎فکر و مستعد به‌جای آن‌که مهارت و دانش تخصصی‎شان را در مسیر رفع نیازهای صنعتی کشور به‌کار ببرند ترجیح می‎دهند به فضای باثبات شغلی اداری وارد شوند و خود را درگیر فضای پرتلاطم تولید نکنند. بااین‌حال کسانی هم هستند که از فرصت و اطلاعاتی که در محیط کارشان به‌دست‌می‎آورند، تقاضای بازار و نیاز صنعت را ردیابی می‌کنند و آستین بالا می‎زنند تا راهکاری برایش ارائه دهند.

آینده‌ای نو در سیستم‌های برودتی

با گرم‌شدن زمین محققان درپی افزایش بازدهی تجهیزات برودتی هستند

آینده‌ای نو در سیستم‌های برودتی

۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۶

تابستانی که گذشت از گرم‌ترین تابستان‌های ثبت شده در تاریخ بشر بود؛ به طوری که حتی در زمستان نیمکره جنوبی در کشورهایی مانند شیلی و آرژانتین، دما تفاوت چندانی با تابستان نداشت. این وضعیت هشداری فراتر از صرفا نگرانی برای گرمازدگی به همراه دارد.

قبلی۱۹بعدی