از کویر در روزهای سرد غافل نشوید

۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

باید خدا را شکر کنید در ایران چهار فصل به سر می‌برید، چون دقیقا در نقطه‌ای از کشور که چند متر برف نشسته است در نقطه‌ای دیگر می‌توانید شاهد هوایی بهاری و دل‌انگیز باشید. برای همین هم در بسیاری از موارد برای سفر کردن به چنین نقطه‌ای از ایران باید فصل سرد سال را انتخاب کرده تا از بهترین آب و هوای آن بهره ببرید.

چگونه از بارش زودهنگام برف بیشتر لذت ببریم؟

تفریحات زمستانی در پاییز

۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

امسال زمستانش زودتر از همیشه از راه رسید. هنوز پاییز تمام نشده برف باردیدنش را شروع کرد. برفی که روی برگ‌هایی که هنوز ریخته نشده و تنها رنگش به زردی رفته بود، نشست و بسیاری را غافلگیر کرد. اما همین موضوع موجب شد بسیاری از نقاط ایران و کوه‌های اطرافش سفیدپوش شود. سفیدی‌ای که شاید تا ماه‌ها بماند و برای همین فرصت خوبی است تا شال و کلاه کرد و سراغ این برف پاییزی در دل کوه‌ها رفت، اما برای آن‌که به این مقصدها بروید باید چه نکاتی را در نظر بگیرید تا با خیالی آسوده و دلی خوش به این مناطق بروید و تفریحاتی خاطره‌انگیز را رقم بزنید.

یک راهنمای خلاصه برای انتخاب مقصد سفر

کجا باید برم؟

۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

درست است که می‌گویند باید از مسیر سفر لذت برد، اما همان مسیر هم بخشی از مقصد است، چرا که مسیرها مقصد ما را می‌سازند. به همین خاطر انتخاب مقصد درست و جذاب بعد از انتخاب هم سفر، مهم‌ترین بخش یک مسافرت خوب است. حالا برای تعیین تکلیف این تکه مهم از پازل سفر، باید چه نکاتی را مد نظر قرار داد؟ بر اساس چه الویت‌هایی باید مقصد را انتخاب کرد؟ برای پاسخ به این سوالات و کلی پرسش دیگر سراغ این گزارش رفتیم.

روایتی از کار و تلاش و نرسیدن‌های پیاپی

پدر قسط خاورمیانه حق دارد...

۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

آقای صمدپور هر روز صبح، ساعت 6 و 20 دقیقه صبح ماشین مدل‌ پایینش را پشت در اداره پارک می‌کند و مستقیم می‌رود توی نمازخانه و می‌خوابد.

سفر

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

اگر بخواهم جایی را برای سفر کردن پیشنهاد بدهم، کیش را می‌گویم. سفر به کیش یک سفر واقعا تفریحی و شاد است. تفریحات هیجان‌انگیزی مثل چترپاراسل و جایروکوپتر دارد که من خیلی دوست دارم. ناگفته نماند که دریایش هم تمیز و زیباست.

فیلم

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

آخرین فیلمی که در سینما دیدم «متری شیش و نیم» بود که خوشم آمد. به نظرم از نظر موضوع که به مساله اعتیاد و مواد مخدر می‌پرداخت، بسیار مهم است؛ چرا که دغدغه غیرقابل انکار اجتماعی است. همین‌طور بازی بازیگرانش را پسندیدم. به کسانی که ندیده‌اند، پیشنهاد می‌کنم.

پاتوق

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

کافه‌کتاب‌ها را پیشنهاد می‌کنم. مثل کافه‌کتاب ثالث. یا کافه‌هایی که کتابخانه قابل توجهی دارند. مثل کافه تهرون‌ویلا. به نظرم مکان‌های خوبی برای دورهمی و گپ و گفت درباره ادبیات و زندگی هستند.

کتاب

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

کتابی در حوزه داستان از آثار نویسنده‌ای که در موردش پژوهش انجام داده‌ام، معرفی می‌کنم. پیمان اسماعیلی از بهترین و خاص‌ترین نویسنده‌های حال حاضر ماست. مجموعه داستان موفق «برف و سمفونی ابری» او که جوایز متعددی را نیز از آن خود کرده است، فضایی موهوم، ابهام‌آمیز و مضطرب دارد که پیشنهاد می‌کنم بخوانید.

گفت‌وگوی آدینه این هفته با سمیرا هوری، شاعر

دمی با ادبیات در کافه کتاب‌ها

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

سمیرا هوری متولد 28 آبان 1367 است. مدرک کارشناسی اقتصاد دارد و به‌دلیل علاقه به ادبیات فارسی، کارشناسی ارشد را در رشته زبان و ادبیات فارسی گذرانده‌ است. از دوران نوجوانی به ادبیات علاقه‌مند بوده و کتاب‌های غیردرسی‌ای که مطالعه داشته، در حوزه شعر و داستان و نقد ادبی بوده‌ است.

روزنوشت‌های حمید حسام از سفر به ژاپن همراه با جانبازان شیمیایی

با یادگارهای جنگ در سرزمین سامورایی‌ها

۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

جنگ یک زبان بین‌المللی است؛ یک زبان خشن و بی‌رحم که یک سر آن ظالمان و سر دیگر آن مظلومان هستند؛ حالا روزی ممکن است این‌مظلومان، غیرنظامیانی ژاپنی باشند که در عرض چند ثانیه با انفجار یک بمب اتمی آمریکایی راهی دیار باقی می‌شوند و روزی دیگر رزمندگان مظلومی که در جبهه‌های نبرد با دشمن بعث در اثر حمله ناجوانمردانه دشمن، آلوده بمب‌های شیمیایی صدام و متحدانش می‌شوند. این هم دیگر از نکات جالب توجه پدیده‌ای به نام «جنگ» است که آسیب‌دیدگانش در هر جای دنیا که باشند، زبان هم را به‌خوبی درک می‌کنند. به همین خاطر هم است که حالا سال‌هاست انجمن‌های مختلفی در ایران و ژاپن و چند کشور دیگر که از آسیب‌دیدگان جنایت‌های جنگی هستند؛ ارتباط مستمری را با هم شکل دادند. حمید حسام، نویسنده فعال ادبیات دفاع مقدس، راوی یکی از سفرهای مشترک دو انجمن طرفدار صلح ایرانی و ژاپنی برای حضور در مراسم سالگرد بمباران اتمی شهر هیروشیمای ژاپن است. او که همراه با تعدادی از جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران راهی این سفر شده‌اند، خاطراتش را در قالب کتاب «سفر به روایت سرفه‌ها» منتشر کرده است.این کتاب مانند اغلب آثار حمید حسام، متنی به شدت روان و خواندنی دارد. نویسنده سعی کرده تا از دل خاطرات سفر به ژاپن، نقبی هم به اتفاقات و خاطرات رزمندگان حاضر در این سفر بزند؛ خاطراتی که مخاطب کتاب را از دل خیابان‌های ژاپن به قلب مناطق عملیاتی جنوب و غرب ایران می‌برد. به این مورد باید عکس‌های جالب نویسنده از سفر ژاپن و تصاویر آرشیوی‌اش از رزمندگان حاضر در این سفر را هم اضافه کنید که طراوت مضاعفی به این کتاب داده است.

قبلی۵بعدی