نخستین کارخانه برق تهران چگونه شکل گرفت؟

۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۷

حاج محمدحسین مهدوی امین الضرب فرزند حاج محمد حسن امین الضرب، نماد تجارت مدرن ایرانی ،در شب ششم محرم الحرام 1289 هجری در تهران متولد شد. تحصیلات ابتدایی خود را نزد معلمین خصوصی آغاز کرد، فقه و اصول فلسفه را در حد سطح تحصیل کرد و ریاضیات و تاریخ و جغرافیا را فرا گرفت. زبان فرانسه را نیز به خوبی آموخت و در مدتی که پدرش میزبان سیدجمال الدین اسدآبادی بود، زبان عربی را به طور کامل از سید فرا گرفت.

زنی که باعث بستن بازار تبریز شد

۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۲

زینب پاشا از جمله زنان مبارزی است که در تاریخ معاصر ایران ناشناخته مانده و اطلاعات چندانی از زندگی وی در دست نیست. وی زنی تبریزی است که نامش در نهضت مبارزه با واگذاری امتیاز تنباکو غرورآفرین است.

کی سر میرزا کوچک خان را برید؟ / عکس

۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵

رضا اشکستانی کسی که پس از بریدن سر میرزا کوچک خان آن را به خان تالش تحویل داد

مخالفت مدرس به نفع دزدان

۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۶

زمانی که نصرت‌الدوله وزیر دارایی بود، لایحه‌ای تقدیم مجلس کرد که به موجب آن، دولت ایران یک صد قلاده سگ از انگلستان خریداری و وارد کند.

خانه عین الدوله اقامتگاه سران متفقین

۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴

عین الدوله صدراعظم مستبد مظفرالدین شاه بود که در دوره مبارزات آزادی خواهان آنان را سخت آزرد و سرکوب کرد.وی فردی مستبد بود و از مخالفین سر سخت مشروطیت به شمار می رفت. عین الدوله باغ و عمارتی در مبارک آباد بنا نهاد. در آن عصردر این منطقه وسیع که بیرون از حصار ناصری تهران بود، جز آبادی هایی بسیار خرد جایی مسکون و آباد نبود.

برشهایی از کتاب «بازی امپراطور»

امپراطور بدون امضا و دستخط همایونی

۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۲

گفته‌اند سلاسی روز خود را به شنیدن گزارش‌های امنیتی آغاز می‌کرد.

جیره‌بندی نان تهران در 70 سال پیش

۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۹

اطلاع داده شد که کمیسیونی برای جیره‌بندی نان تشکیل گردیده و مشغول تهیه مقدمات آن می‌باشند و معلوم شد پس از اینکه تمرکز پخت نان که اکنون در دست اقدام است پایان یافت، جیره‌بندی آغاز خواهد شد و نیز در نظر گرفته‌اند که مردم را به دو طبقه تقسیم نمایند، از ۴ سالگی تا ۲۱ سالگی به بالا و برای هر طبقه مقدار معینی از یک نوع نان در برابر کوپن اختصاص دهند.

ماجرای نخستین واکسیناسیون در ایران

۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶

سال ۱۲۶۴ قمری، نخستین برنامه‌ ی دولت ایران برای واکسیناسیون به دستور امیرکبیر آغاز شد. در آن برنامه کودکان و نوجوانان ایرانی را آبله‌ کوبی می‌ کردند.

ماجرای مخالفت شهید مدرس به نفع دزدان

۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۰

آیت‌الله سیدحسن مدرس یکی از نام‌آورترین روحانیان مجاهد شیعه، پس از سال‌ها تلاش در راه اعتلای فرهنگ ناب شیعه و مبارزه با ظلم و استکبار و حفظ و گسترش ارزش‌های دینی و دستاوردهای انقلاب مشروطیت ایران طبق موافقت و دستور رضاشاه در شب دهم آذر ماه سال 1316 شمسی توسط چند نفر از مأموران اداره آگاهی و تأمینات شهربانی در تبعیدگاهش، کاشمر به شهادت رسید.

مردی که در حکومت صدام حوزه نجف را نجات داد

۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۷

مرجع عالیقدر شیعه، مرحوم آیت الله العظمی سید ابوالقاسم موسوی خویی سرآمد فقهای عصر حاضر و صاحب نوآوری و دقت هایی کم نظیر در فقه و اصول بود. حوزه درس او در نجف اشرف در چندین نسل، محمل تربیت فقیهانی بود که ده ها سال است در جایگاه مرجعیت و مدارج عالی علمی در حوزه های علمیه هستند.

قبلی۱۳بعدی