تغذیه به سبک ایرانی

تغذیه به سبک ایرانی

۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰ | نظر

در تقویم‌های جهانی، امروز را به نام «روز جهانی غذا» می‌شناسند. این نام‌گذاری قصد دارد توجه جهانیان را به اهمیت تغذیه و البته امنیت غذایی در کشورها جلب کند. اما فارغ از نابسامانی‌های اقتصادی معطوف به فراگیری کرونا و البته وقوع جنگ‌ها همچون جنگ روسیه و اوکراین که به نوعی یکی از تهدید‌کننده‌های مهم امنیت غذایی است، رفتارهای تغذیه‌ای کشورهای مختلف هم تفاوت‌های آشکاری با یکدیگر دارد؛ تفاوت‌هایی که گاه به جبر جغرافیایی و نوع قرارگیری این کشورها مربوط است و گاه مربوط به فرهنگ غذایی این کشورها بازمی‌گردد.

سلامت جسم‌ و‌ روان‌‌تان بیش باد!

سلامت روان، یکی از اساسی‌ترین جنبه‌های زندگی است

سلامت جسم‌ و‌ روان‌‌تان بیش باد!

۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰ | نظر

سلامت روان به‌عنوان یک جنبه بااهمیت از سلامت انسان، نباید نادیده گرفته شود: موضوعی که نیاز به توجه مستمر دارد و در یک روز از بین نمی‌رود و یکروزه هم ایجاد نمی‌شود؛ سلامت روانی که مانند بسیاری از امور دیگر نیاز به برنامه‌ریزی و پایش مداوم دارد، تاثیر به‌سزایی در مواردی از جمله مسائل مالی، جسمی اجتماعی و... دارد.

گام بلند تمام ایرانی

تولید تجهیزات پزشکی صددرصد ایرانی برای کمک به آسیب‌دیدگان ضایعات نخاعی

گام بلند تمام ایرانی

۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۶ | نظر

تصادف یا هر حادثه دلخراشی که به بدن انسان ضربه وارد کند، معمولا به‌سختی از ذهن افراد پاک می‌شود اما آنچه غیر از خاطره‌ای دردناک و دلهره‌آور، زندگی شخص را تحت تاثیر قرار می‌دهد، محدودیت‌های حرکتی ناشی از آسیب‌های نخاعی است که امکان دارد تا مدت‌ها باقی بماند. برخی بیماری‎ها مانند ام‌اس هم تجربه‌ای مشابه را در محدودیت‌ فعالیت اندام‌های حرکتی برای افراد رقم می‌زند؛ اتفاقی تلخ که شاید از نگاه بسیاری، پایان استقلال فرد باشد. با این اوصاف به نظر می‌رسد فناوری‌های جدید و البته تلاش محققان قرار است ورق را به نفع این بیماران برگرداند.

کلمات مهم‌تر از دارو و درمان!

واژه‌ها، خیلی بیشتر از آنچه که ما فکر می‌کنیم می‌توانند در نتیجه امور موثر باشند

کلمات مهم‌تر از دارو و درمان!

۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴ | نظر

همه‌چیز از نگاه‌های پر از خشم دختر جوان به مادرش شروع شد؛ نگاهی که معلوم بود او را مقصر مشکلی می‌داند که از روز اول، همه بیماری‌اش را مادرزادی می‌دانستند.

اینفوگرافیک | چگونه با افسردگی پاییزی مقابله کنیم؟

اینفوگرافیک | چگونه با افسردگی پاییزی مقابله کنیم؟

۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲ | نظر

هر ساله در یک زمان و در یک فصل دلتان از زمین و زمان می‌گیرد و خلق و خوی‌تان تغییر می‌کند. احساس می‌کنید حوصله و انگیزه شروع کاری را ندارید. کوتاه شدن روزها و طولانی شدن شب‌ها حالت خواب آلودگی ایجاد می‌کند و گاهی زمینه‌ساز چیزی به نام افسردگی فصلی می‌شود. در این اینفوگرافیک راه های مقابله با افسردگی پاییزی را با هم میبینیم.

شناسایی گروه خونی کمیاب در کرمان

شناسایی گروه خونی کمیاب در کرمان

۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۱ | نظر

مدیرکل انتقال خون استان کرمان از شناسایی گروه خونی نادر و کمیاب موسوم به O+(D--) در این استان خبر داد و جزییات آن را تشریح کرد.

نخی برای سوزاندن زندگی!

نخی برای سوزاندن زندگی!

۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶ | نظر

استخراج داده‌های رسمی از یک موضوع در ایران همواره با چالش‌های بسیاری همراه بوده است، چرا که داده‌ها در عصر کنونی ارتباطات با کژفهمی‌های بسیاری همراه بوده‌اند و البته که یکی از معضلات آماردهی در ایران را باید به منابع و مراجع ارائه‌دهنده آمارها هم مربوط بدانیم. به این معنا که یکی از تناقضات تکراری آماردهی در ایران به این موضوع مربوط است که چندین نهاد با سنجه‌های متفاوت اقدام به ارائه آمار می‌کنند.

ببینید | انکار اختلال روان!

ببینید | انکار اختلال روان!

۲۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷ | نظر

دسترسی مردم به آمار و اطلاعات ابتلا به اختلالات روانی نه تنها مشکلات را بیشتر نمی‌کند بلکه می‌تواند به بهبود سلامت روان جامعه کمک کند.

غافل از خاک شفابخش

نگاهی به فعالیت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی

غافل از خاک شفابخش

۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶ | نظر

ایران سرزمینی چهار فصل و دارای ۱۱اقلیم از ۱۳اقلیم موجود در سیاره زمین است. این ویژگی باعث می‌شود از شمال تا جنوب کشور گیاهان مختلف با توجه به نیازهای زیستی خود رشد کنند و شاهد تنوع بی‌نظیری از گیاهان مختلف ازجمله گیاهان دارویی در این خاک باشیم.

بلای مرغ بر جان انسان!

درباره آلودگی‌هایی که از گوشت دام و طیور به انسان منتقل می‌شود چه می‌دانید؟

بلای مرغ بر جان انسان!

۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶ | نظر

ماجرای آنتی‌بیوتیک‌ها و باقی‌مانده آنها در گوشت دام و طیور و نهایتا سلامت مصرف‌کننده، موضوع جدید و تازه‌ای نیست. موضوعی که هرچند وقت‌یکبار سر و صدا می‌کند و بعد از مدتی، غائله می‌خوابد و دوباره همه‌چیز در سکوت خبری، همان راه خودش را ادامه می‌دهد. اما شاید بهتر است حالا و در وقت آرامش، این اتفاق را از جنبه سلامت و پزشکی بررسی کنیم. بدیهی است استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‌های دامپزشکی، بدون در نظر گرفتن دوره دفع دارو یا عوارض جانبی آنها، ممکن است به باقی ماندن داروها در گوشت دام و طیور منجر شده و سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کند. اما چاره چیست؟