تپش فناوری در بدن بیماران

تپش فناوری در بدن بیماران

۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸ | نظر

همه ما به‌خوبی می‌دانیم که اگر بشر از نخستین روزهای حیاتش تا همین امروز، از نظر علم و فناوری در کل رو‌به‌‌جلو حرکت کرده و متعاقب آن شیوه زندگی‌اش پیشرفت داشته، بی‌شک موتور محرکه اصلی این اتفاق همواره‌ ایده‌های جدید و نابی بوده‌اند که موجب اکتشافات متنوع و اختراعات بزرگ شده‌اند.

گردشگری نوین در گرو خدمات خلاقانه

نگاهی به ظرفیت بازار گردشگری عرب‌زبانان در ایران در گفت‌وگو با مدیر یک شرکت خلاق

گردشگری نوین در گرو خدمات خلاقانه

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۲ | نظر

به جرأت می‌توان گفت شهر مشهد از دیرباز به یمن وجود حرم مطهر امام رضا(ع) از اولین مقاصد گردشگری داخلی بوده ‌است. در دهه‌های اخیر نیز مشهد اولین و محبوب‌ترین مقصدگردشگران خارجی به‌ویژه زائران عرب‌زبان کشورهای حوزه خلیج‌فارس بوده ‌است. افزایش تعداد زائران عرب‌زبان، فرصت‌های فراوانی را برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری و ارائه خدمات متناسب با نیازهای زائران ایجاد کرده‌است.

عصر جدید جراحی رباتیک از راه دور

فرصت‌هایی که از اتحاد میان شبکه نسل پنجم و ربات‌های جراح حاصل می‌شود

عصر جدید جراحی رباتیک از راه دور

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵ | نظر

شبکه نسل پنجم ارتباطات سیار(۵G) که توزیع آن از سال۲۰۱۹در جهان آغاز شد و روزبه‌روز بر نفوذ و گسترش آن افزوده می‌شود قادر است حداکثر سرعت۱۰گیگابیت برثانیه رابه کاربر عرضه کند. به‌دلیل پهنای باند بالاتر نسل پنجم نسبت به نسل چهارم این شبکه می‌تواند کیفیت خدمات اینترنتی را افزایش دهد و به‌خصوص در حوزه اینترنت اشیا تحول ایجاد کند.

یک عصر با علم و فرهنگ

رئیس بنیاد ملی نخبگان با دو تن از مفاخر علمی و فرهنگی کشور در دیداری صمیمانه گفت‌وگو کرد

یک عصر با علم و فرهنگ

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱ | نظر

مفاخر و چهره‌های ماندگار علم و فرهنگ کشورگنجینه‌هایی هستندکه باید تا‌حد امکان کشور را از گوهر وجودشان و نقطه‌نظرات کارگشا و موثرشان بهره‌مند ساخت. در‌واقع بنیاد ملی نخبگان، همواره در‌کنار مأموریت شناسایی نخبگان جدید، تکریم و گرامی‌داشت نخبگان بزرگ و شناخته‌شده کشورراکه دین بزرگی بر‌گردن علم و فرهنگ کشور دارند، وظیفه خود می‌داند.

«کارتوشه» توشه دانش‌بنیان برای دانش‌آموزان نخبه

نگاهی به جزئیات برنامه کارآموزی داوطلبانه فارغ‌التحصیلان مدارس استعدادهای درخشان در شرکت‌های دانش‌بنیان

«کارتوشه» توشه دانش‌بنیان برای دانش‌آموزان نخبه

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷ | نظر

تا همین سال‌های نه‌چندان دور،معمولا ورود به هرکسب‌وکار‌ی به گذراندن دوره‌ای آموزشی یابهتر بگویم شاگردی نیازداشت.رفته‌رفته باتغییر فضای کسب‌وکار‌ وشکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید این رونددربسیاری ازمواردجای خودرابه گذراندن تحصیلات آکادمیک داد.

در جست‌وجوی فناوری‌های ارتباطی نسل آینده

مروری بر فعالیت‌ها و برنامه‌های ستاد توسعه اتصال‌پذیری و ارتباطات

در جست‌وجوی فناوری‌های ارتباطی نسل آینده

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴ | نظر

پر بیراه نیست اگر بگوییم در جهان امروز، ارتباطات از مؤثرترین مؤلفه‌هایی است که می‌تواند موازنه‌های قدرت را تغییر دهد و پیش‌نیاز برقراری شبکه ارتباطی کارآمد هم توجه به تحقق و کیفیت اصل اتصال‌پذیری است؛ این‌که تمام زیرمجموعه‌ها به صورت منسجم و یکپارچه کنار هم قرار بگیرند و تعامل میان آنها به نحوی باشد که امنیت‌شان چه در فضای حقیقی و چه در محیط‌های سایبری و مجازی، خدشه‌دار نشود.

مرهم نانو بر زخم‌ها

یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از نانوکلوئیدها محصولاتی برای ترمیم زخم تولید می‌کند

مرهم نانو بر زخم‌ها

۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹ | نظر

ایجاد زخم و خونریزی ازعادی‌ترین مسائل پزشکی است که شاید درطول زندگی هرفردی بارهااتفاق بیفتد. ازخراشیدگی‌های کوچک و بریدگی‌های ساده گرفته تا زخم‌های عمیق که موجب خونریزی شدیدی می‌‌شوند. همچنین در سال‌های اخیر، به دلیل بیماری‌هایی همچون دیابت، بیماری‌های قلبی ــ عروقی، افزایش نقص‌های ژنتیکی و بیماری‌های خودایمنی و همچنین به‌دلیل تغییر در سبک زندگی بروز برخی زخم‌های حاد و مزمن بیش از پیش شایع شده و از همین‌رو رسیدگی مناسب به این زخم‌ها می‌تواند از جمله نیازهای سلامت جامعه و بخش پزشکی باشد.

حمایت سلول‌های غیرخودی در برابر خودایمنی

حمایت سلول‌های غیرخودی در برابر خودایمنی

۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۳ | نظر

پیچیدگی‌های بسیار‌زیادی که بیماری‌های خودایمنی دارند و باعث می‌شوند سلول‌های ایمنی بدن سلول‌های خودی را به‌عنوان عامل مهاجم درنظر گرفته و به آنها حمله کنند، از‌جمله دلایلی به‌شمار می‌رود که این بیماری‌ها تاکنون به‌صورت قطعی درمان نمی‌شدند و در بهترین حالت با تجویز برخی داروها که بیشترشان سرکوب‌کننده سیستم ایمنی هستند، کنترل می‌شدند.

شهر در دستان هوش مصنوعی

نگاهی به کاربرد‌های هوش مصنوعی در مدیریت شهری

شهر در دستان هوش مصنوعی

۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹ | نظر

در دهه‌های اخیر،هوش مصنوعی(AI) به یکی از تحولات بنیادین در بسیاری از عرصه‌های انسانی تبدیل شده است. مدیریت شهری به‌عنوان یکی از پیچیده‌ترین و پویاترین سیستم‌ها، نیازمند اتخاذ رویکردهای نوین و کارآمد برای حل چالش‌های متعدد مانند رشد جمعیت، ترافیک، آلودگی، امنیت و مصرف انرژی است. این چالش‌ها در کنار پیچیدگی ذاتی شهرها، باعث شده هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند و آینده‌نگرانه برای بهینه‌سازی مدیریت شهری معرفی شود.

ببینید | عینک پارک یاب!

ببینید | عینک پارک یاب!

۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲ | نظر

حضور هوش مصنوعی در زندگی‌مان هر روز بیشتر می‌شود. عینک هوشمند متا اکنون می‌تواند به شما بگوید که ماشین خود را کجا پارک کرده‌اید.

ببینید | پادشاه در مسیر سخت

ببینید | پادشاه در مسیر سخت

۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵ | نظر

در قطب شمال، شاهد صحنه‌ای بی نظیر هستیم وقتی یک خرس قطبی جوان، با قدرت و چابکی روی قطعات یخی حرکت می‌کند.