تنش‌های عاطفی بر بستر حادثه‌پردازی

تنش‌های عاطفی بر بستر حادثه‌پردازی

۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱ | نظر

سینمای ایران در سال‌های دفاع‌مقدس و پس از آن، همواره رویکردی جدی به شخصیت‌ها و وقایع جنگ داشته و تجربه‌های متفاوتی هم اندوخته است که هم شاهد تولید آثار فاخر ارزشمند و به‌یاد‌ماندنی در این عرصه بوده‌ایم و هم تماشاگر محصول آزمون و خطاهایی که در بین آنها آثار ضعیف ناشی از انتخاب نادرست عوامل و ضعف فیلمنامه به چشم می‌خورد.

اکران شرافت انسانی در ونیز

اکران شرافت انسانی در ونیز

۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳ | نظر

مراسم اختتامیه هشتادویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز در حالی برگزار شد و برگزیدگان خود را شناخت که سینماگران و هنرمندان شناخته‌شده‌ای از کشورهای مختلف به عناوین مختلف، بار دیگر با مردم فلسطین ابراز همدردی کردند. گرچه این حمایت‌ها پیش‌تر در مراسم پایانی جشنواره‌های بین‌المللی فیلم برلین، کن، اسکار  و کارلووی‌واری  هم مشاهده شده بود، اما تکرار آن و این‌که هنرمندان بار دیگر به جلوگیری از ادامه فجایعی که اسرائیلی‌ها در این منطقه به بار می‌آورند تاکید می‌کنند، یعنی جهان خواستار توقف نسل‌کشی در غزه است.

اسرائیلیسم چگونه تاریخ را بلعید

اسرائیلیسم چگونه تاریخ را بلعید

۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸ | نظر

دربین فلاسفه دهه‌های آخر قرن بیستم، میشل فوکو زرنگ‌تر ازآن بود که زیر بار اصطلاح بی‌معنا و مسخره‌ای چون «پست‌مدرنیسم» برود. شاید او حداقل آن‌قدر شرافت داشت که اعتراف کند هنوز هم معنای مدرنیسم را درست نمی‌فهمد؛ چه رسد به قوز بالای قوز دیگری مثل پست‌مدرنیسم؟!

بریده از چپ‌ها دل‌داده به مذهبی‌ها

بریده از چپ‌ها دل‌داده به مذهبی‌ها

۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳ | نظر

۵۵ سال پیش در چنین روزی، شوک خبری غیرمنتظره‌ای همه را در بهت فرو برد؛ جلال آل‌احمد در حالی که تنها ۴۶ سال داشت، درگذشت.روایت رسمی‌ این بود که او در اثر سکته قلبی در خانه‌اش در اسالم بدرود حیات گفته اما کمتر کسی آن زمان و بعدها باور می‌کرد نویسنده‌ای که خار چشم رژیم سلطنتی بود و به ‌اجبار سیستم امنیتی رژیم شاه و بعد از مسدود شدن همه راه‌ها برای زندگی و کار در تهران، مجبور شده بود به شهری کوچک کوچ کند، به مرگ طبیعی مرده باشد.

یک تقلید ناموفق

یک تقلید ناموفق

۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷ | نظر

ادای دین به جریانی در سینمای ایران که از دهه‌های ۴۰ و ۵۰ به این‌سو با تمرکز روی ضد قهرمان‌های تنها و درونگرا با سرنوشت محتوم به گونه‌ای پرطرفدار بین علاقه‌‌مندان سینمای متفاوت تبدیل شد، اتفاق تازه‌ای در سینمای این روزها نیست.

نقاش درگاه رضوی

نقاش درگاه رضوی

۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳ | نظر

امام رضا‌(ع) درفرهنگ و هنر ایرانی مرکز ثقلی است که می‌توان کرم او را در هنرهای تجسمی ایران ردیابی کرد. بسیار نگارگران به حسن حضور امام هشتم شیعیان در خراسان آثار متعددی در هنر ایران خلق کرده‌ و تلاش داشته‌اند تا بخشی از زندگی ایشان را بازنمایی کنند و به دیده مردم برسانند.

گردشگری فرهنگی علیه ایران‌هراسی

گردشگری فرهنگی علیه ایران‌هراسی

۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴ | نظر

اگر نام کشورهای مختلف را در ذهن خود مرور کنید، برای هرکدام احتمالا یک تصویر یا یک جمله کلیدی به ذهن‌تان می‌رسد، مثلا هند به سرزمین هفتادودو ملت مشهور است یا تصویری که ما هنگام شنیدن نام مصر به ذهن‌مان می‌رسد، اهرام ثلاثه است. این نمادهای کلامی‌ یا تصویری به ما امکان قضاوتی درباره آن کشور می‌دهند که البته ممکن است لزوما مثبت نباشد. برای مثال ممکن است تصویری ذهنی که ما از یک کشور داشته باشیم، با فقر، جنگ‌های بی‌پایان یا آشوب‌های سیاسی و محلی همراه باشد.