ببینید | گلایه لیلی عاج نویسنده و کارگردان از ترجمه‌های ضعیف و انتخاب‌های نازل در آثار نمایشی کشور در دیدار امروز با رهبر انقلاب

ببینید | گلایه لیلی عاج نویسنده و کارگردان از ترجمه‌های ضعیف و انتخاب‌های نازل در آثار نمایشی کشور در دیدار امروز با رهبر انقلاب

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷ | نظر

لیلی عاج نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما، صبح امروز در ابتدای دیدار زنان و دختران با رهبر انقلاب، با ابراز نگرانی از رواج ترجمه‌ های ضعیف و آثار درام‌ نویسی سطح پایین که نه با فرهنگ ما تناسب دارند و نه پیام تازه‌ای ارائه می‌دهند، این روند را نتیجه انتخاب کارگردانانی می‌داند که برای پرهیز از چالش با شورای نظارت، به سمت آثار بی‌کیفیت و آسان‌اجرا می‌روند.

۱۲ مرد و زن نه چندان خشمگین

نگاهی به فیلم «ژوری شماره ۲» تازه‌ترین ساخته کلینت ایستوود

۱۲ مرد و زن نه چندان خشمگین

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۹ | نظر

برای مقایسه و تحلیل فیلم «ژوری شماره ۲»، آخرین اثر کلینت ایستوود، قدیمی‌ترین فیلمساز حال حاضر سینمای آمریکا، پس از سال‌ها مجددا فیلم «۱۲ مرد خشمگین» سیدنی لومت محصول سال ۱۹۵۷ را این بار با دقت بیشتر مشاهده کردم که چگونه می‌توان در یک اتاق کوچک مستطیلی با ۱۲ نفر، یک فیلم ۱۰۰ دقیقه‌ای را به خوبی روایت کرد، شعار نداد و شعر نگفت و خسته نکرد و در مقابل، تماشاگر را به قول آنونس خوان‌های قدیمی برروی صندلی اش میخکوب کرد که تا انتها تکان نخورد و خلاصه یک کار سینمایی محض ببیند که هنوز پس از حدود ۷۰ سال، تازگی خودش را حفظ کرده باشد. 

در اتاق بی‌روزن

چند خط برای رمان «ستاره می‌بارید» به قلم فاطمه سلیمانی ازندریانی

در اتاق بی‌روزن

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴ | نظر

«چرا یکهو بمب ترکید وسط زندگی‌مان؟ چرا این‌طوری پخش‌وپلا شدیم؟ اگر همین قند شکستن‌ها و مربا درست‌کردن‌ها برای جبهه نبود، دیوانه می‌شدم. سرم به کار که گرم بود، فکر و خیال کمتر به سرم می‌زد.»

فخر پژوهش‌های قرآنی

نگاهی به «المعجم» که تاکنون ۵۰جلد آن توسط بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است‌

فخر پژوهش‌های قرآنی

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹ | نظر

«المعجم فی فقه لغه القرآن و سرّ بلاغته» دایره‌المعارفی درباره لغات قرآن کریم و حاصل تلاش چندین ساله زنده‌یاد آیت‌ا...واعظ‌زاده خراسانی و جمعی از همکاران ایشان است که به زبان عربی به رشته تحریر درآمده است.

داستانی که خودش را به خواننده می‌چشاند

مروری دیگربار بر رمان «برج سکوت»؛ شاهکار حمیدرضا منایی

داستانی که خودش را به خواننده می‌چشاند

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷ | نظر

«برج سکوت»رمانی رئالیستی است که داستان خود رادرطبقات فرودست اجتماع روایت می‌کند.حمیدرضا منایی این رمان را با راوی اول‌شخص، و با نزدیک‌ترین حالات به کشمکش‌های درونی و بیرونی شخصیت اصلی روایت می‌کند.به‌طوری‌که مخاطب این اثر به‌جای خواندن متن،آن را به‌درستی نه‌تنها می‌بیند،بلکه می‌شنودومی‌بوید ولمس می‌کند.

میم و الف و ه ...؛ محمد ابراهیم همت

نگاهی چند‌جانبه به کتاب «ماه تمام» که به همت استاد گلعلی بابایی تدوین شده

میم و الف و ه ...؛ محمد ابراهیم همت

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳ | نظر

«ماه تمام» نام کتابی است به قلم دکتر گلعلی بابایی که سال۱۴۰۲ توسط نشر ۲۷ بعثت و نشر صاعقه روانه بازار شد تا شهید محمدابراهیم همت را بیشتر و بهتر به مردم بشناساند. استاد بابایی در این اثر قطور۶۱۵صفحه‌ای،تلاش کرده تا سرگذشت شهید همت را به شکلی مستند و معتبر روایت کند.

درخشش شهرستان‌ها در سینما حقیقت

درخشش شهرستان‌ها در سینما حقیقت

۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵ | نظر

سینمای مستند را می‌توان انسانی‌ترین شکل از دنیای رنگارنگ سینما دانست. تولید یک اثر مستند در دنیای امروز با حداقل امکانات ممکن است؛ تنها کافی است دید بازی داشته باشیم تا یکی از حقایق فراوان اطراف‌مان را با نگاهی نو به تصویر بکشیم. به همین دلیل، در رسانه‌های بزرگ جهان، بخش مهمی از محتوا را فیلم‌های مستند تشکیل می‌دهند.

بیرون‌زدن از چرخه تکراری | عنایت چرزیانی، پژوهشگر فلسفه و ادبیات

نگاهی به «گروسو» مجموعه‌ داستانی از رامین پوران

بیرون‌زدن از چرخه تکراری | عنایت چرزیانی، پژوهشگر فلسفه و ادبیات

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳ | نظر

در ادبیات فارسی در چند دهه‌ اخیر، باتوجه به وضعیت نشر و به تکثر شاعران و نویسندگان می‌توان در هر مکانی ولو کوچک تعداد زیادی شاعر و نویسنده پیدا کرد اما برای این‌که کار آن شاعر یا نویسنده بتواند کار ارزشمندی باشد، باید امکانی را در زبان فارسی باز کند؛ منظور از زبان فارسی، رتوریک یا روساخت زبان نیست، بلکه لایه‌های پنهان زبان، موقعیت‌های لحنی، گرامری، آوایی و اساسا برخورد با خود زبان به‌معنای خانه وجود است.

در پناه چادر مادر

چند خرده‌روایت از یک روضه‌‌ خانگی که ردش را می‌شود از دهه ۶۰ گرفت

در پناه چادر مادر

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷ | نظر

کودکی من در دهه ۶۰ سپری شد. دوره‌‌ای که اکثر مردم در یک سطح زندگی می‌کردند. تفاوت‌ها و شکاف طبقاتی به اندازه امروز جاری نبود. سرگرمی ما در کوچه و بازی با بچه‌های همسایه می‌‌گذشت اما این همه زندگی ما نبود، ما مادرانی داشتیم که تربیت فرزندان خود را در محافل مذهبی و پای منبر امام حسین(ع) رقم زدند.