ای عشق همه بهانه از توست

نگاهی به مست عشقِ حسن فتحی

ای عشق همه بهانه از توست

۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰ | نظر

مست عشق یکی از فیلم‌های پرفروش غیرکمدی امسال با فروش ۱۲۰ میلیارد تومان بود. داستان شمس و مولوی دو تن از بزرگان عرفان ما خیل کثیری را به سینماها کشاند. برخورد مخاطبان دوگانه بود؛ عده‌ای آن را پسندیدند و گروهی هم لب به اعتراض گشودند که کجا بود داستان شمس و مولانا. اما منشا این اعتراضات چه بود؟باید به فیلم و تبلیغات پیش از آن بازگردیم. تبلیغات پیش از نمایش فیلم بر این محور بود که برای اولین بار داستان بحث برانگیز شمس و مولانا روی پرده می‌آید. علاقه‌مندان به عرفان و ادبیات ایرانی رفتند و چیزی ندیدند! اما چرا؟

ببینید | نماهنگ دو زبانه «سَنَنْتَصِر» منتشر شد

ببینید | نماهنگ دو زبانه «سَنَنْتَصِر» منتشر شد

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷ | نظر

نماهنگ «سَنَنْتَصِر» با صدای سید علی موسوی و به زبان‌های عربی و فارسی منتشر شد. این اثر، یادآور رشادت‌ها و مقاومت سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و جمله‌ معروف «قطعا سَنَنْتَصِر» (که پیش از شهادت ایشان منتشر شده بود) است.

بزرگداشت ۴ هنرمند پیشکسوت | معرفی برگزیدگان ۳ بخش 

چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر آغاز به کار کرد؛

بزرگداشت ۴ هنرمند پیشکسوت | معرفی برگزیدگان ۳ بخش 

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵ | نظر

مراسم افتتاحیه چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، دوم بهمن ۱۴۰۳ با حضور نادره رضایی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، اتابک نادری (سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی)، خیرالله تقیانی‌پور (دبیر جشنواره)، والری مالیشف رایزن فرهنگی سفارت روسیه، تورداقون صدیقف سفر قرقیزستان و اجه توپال اوغلو سوغانگز رایزن فرهنگی سفارت ترکیه، هنرمندان و شرکت‌کنندگان بخش‌های مختلف و با حضور جمعی از خبرنگاران در هتل نور حیات برگزار شد.

برگزاری سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی ۲۰۲۵ | سینمای ایران و مالزی؛ همکاری فرهنگی در افق‌های تازه

برگزاری سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی ۲۰۲۵ | سینمای ایران و مالزی؛ همکاری فرهنگی در افق‌های تازه

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱ | نظر

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با اشاره به برگزاری سومین جشنواره فیلم‌های ایرانی در مالزی ۲۰۲۵ ، گفت: شباهت‌های فرهنگی میان ایران و مالزی زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتری در صنعت فیلم‌سازی است.

اهتزاز پرچم ایران بر فراز میمک

روایتی برگرفته از زمانه و رزم شهید ارتشی «سرهنگ محمود حاتم» از اقلیم کرمانشاه ایران

اهتزاز پرچم ایران بر فراز میمک

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲ | نظر

شب عید نوروز به درگاه شهر کرمانشاه رسیده بود. صدای قاشق‌زنی بچه‌ها تو کوچه پس‌کوچه‌های تنگ کرمانشاه، آسمان ساکت و آرام آخرین شب اسفند را به رقص و شادی واداشته بود. عطرگل، کاسه چینی را  پر از نخودچی و سنجد کرد و منتظر دسته کودکان ایستاده بود. کلون درحیاط‌شان همراه صدای دست و شادی کودکان نواخته شد. سلانه سلانه به طرف در راه افتاد، شکم سنگین اجازه چستی و چالاکی را از او ربوده بود. چفت در را باز کرد.

رویارویی سینمای عرب با هالیوود

رویارویی سینمای عرب با هالیوود

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷ | نظر

محمد حفظی، تهیه‌کننده پیشگام و سرشناس مصری برنامه‌های فراوانی برای حمایت از صنعت سینمای بومی و تولیدات آن در نظر گرفته است. او که ازجمله هنرمندان متعهد سینمای جهان عرب به حساب می‌آید بر این باور است که بهترین راه مقابله با تسلط بلاک‌باسترهای هالیوودی و دیگر محصولات پرسروصدای خارجی‌زبان، تولید آثاری جذاب با داستان‌هایی سرگرم‌کننده برای مخاطبان مصری است.

سعی کردیم نرخ زندگی را نشان بدهیم

با راوی و نویسنده «مرا پیدا کن» ابعاد یک روایت خواندنی و آموزنده در حوزه روان‌شناسی را بررسی کردیم

سعی کردیم نرخ زندگی را نشان بدهیم

۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷ | نظر

مقدمه: معصومه رامهرمزی، نویسنده کتاب «مرا پیدا کن» و دکتر مژگان بیتانه (راوی کتاب) در حالی مهمان نشست قفسه کتاب در خانه‌موزه دکتر علی شریعتی شدند که همه خوانندگان این کتاب، دوست دارند چیز‌های بیشتری درباره حاشیه‌های آن بدانند. در این نشست تلاش کردیم جواب برخی از این حاشیه‌ها و سؤالات خوانندگان را از زبان نویسنده و راوی بشنویم. خانم بیتانه به خاطر تغییرات مذهبی در زندگی همسرش مجبور به جدایی شد و بعد از مدتی دیگر اجازه نداشت تنها پسرش را ببیند.

تازه‌ترین نشست «قاب ویژه جنگ» به کتاب «حاج جلال» اختصاص داشت

غفلت روایتگری جنگ از گنجینه پدران شهدا

تازه‌ترین نشست «قاب ویژه جنگ» به کتاب «حاج جلال» اختصاص داشت

۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۷ | نظر

نشست «قاب ویژه جنگ» با واکاوی روایت‌هایی از تصویر دفاع‌مقدس در قاب ادبیات با نگاهی به کتاب «حاج جلال» نوشته لیلا نظری گیلانده با ارائه مرتضی قاضی، پژوهشگر و مدیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری، فاطمه سلیمانی اندرزیانی، منتقد ادبی، صادق وفایی، مولف و پژوهشگر و حسام آبنوس، روزنامه‌نگار در حوزه هنری برگزار شد. 

روایتی از تاریخ معاصر با زبان کودکانه

روایتی از تاریخ معاصر با زبان کودکانه

۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶ | نظر

پویانمایی «ساعت جادویی» که پیش‌تر با نام «سفر به تاریکی» شناخته می‌شد، با تکیه بر داستانی تخیلی، به بررسی یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخی ایران پرداخته است. این انیمیشن به‌ویژه از نظر تلفیق تاریخ و تخیل، ویژگی‌های برجسته‌ای دارد که می‌تواند مورد توجه باشد. در این بررسی عمیق‌تر، می‌توان به جنبه‌های مختلف داستان، شخصیت‌ها، پیام‌ها و همچنین ابعاد هنری آن اشاره کرد.

سقوط فرهنگی با انقلاب حروف

سقوط فرهنگی با انقلاب حروف

۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹ | نظر

کمتر‌کسی است که به ترکیه و به‌خصوص استانبول سفر کند و از مسجد محتشم و بزرگ ایاصوفیه که در طول تاریخ خود از کلیسا به مسجد تبدیل و اخیرا ماهیت موزه‌ای به‌خود گرفته است، سراغی نگیرد؛ اما آنچه موجب و انگیزه‌ای برای تحریر این یادداشت شده است‌، ارتباط زیادی به جاذبه‌های تاریخی وفرهنگی این بنای مذهبی و زیبا ندارد. بلکه مربوط به اتفاقی است که درسفراخیر نگارنده به استانبول که به‌قصد بازدید از برخی مراکز آموزشی این کشور در شهر استانبول صورت گرفت، رخ داد.