زبان ملی؛ زبان همدلی

زبان ملی؛ زبان همدلی

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴ | نظر

چرا «زبان فارسی» را «زبان ملی» می‌گوییم؟ زبان ملی یعنی چه و چرا یک ملت نیازمند زبان ملی است؟ اگر ملتی زبان مشترک و ملی نداشته باشد کار آن ملت در شناخت دیگر مؤلفه‌های ملی سخت خواهد شد، و اگر زبان ملی یک ملت قوی نباشد، نخواهد توانست فرهنگ قوی و پایدار تولید کند.

بلاتکلیفی سیمرغ اقتباس در جشنواره فیلم فجر

بلاتکلیفی سیمرغ اقتباس در جشنواره فیلم فجر

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷ | نظر

وقتی صحبت از سینما و فیلم‌های ماندگارش می‌شود، نقش اقتباس را نمی‌توان کتمان کرد، تفاوتی هم نمی‌کند که آثار ماندگار سینمای ایران یا جهان را بررسی کنیم؛چون اغلب این آثار ازروی منابع مکتوبی ساخته شده‌اند که خود اسم ورسمی در دنیای ادبیات داشته‌اند وکارگردانان توانسته‌اند جایگاه این آثار را درمیان جامعه خود و جهان ارتقا بخشند وگاهی حتی ازمنبع خود پیشی بگیرندوبه‌‌رغم اقتباس، داستان را درمالکیت خود درآورند.

چشم‌هایی در حسرت وطن

چشم‌هایی در حسرت وطن

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲ | نظر

زندگی تا زمانی که روال عادی و معمول خود را طی می‌کند، شاید فراز و فرودهایی را که یک آوارگی می‌تواند به آن تحمیل کند، نشان ندهد اما زمانی که فردی از خانه و کاشانه خود آواره می‌شود، حتی اگر در همان نزدیکی‌ها هم باشد، انگار از هویت خود جدا شده و به سرزمینی پرتاب شده که هیچ‌گاه در آن احساس آرامش و راحتی ندارد، به‌خصوص اگر این آوارگی دهه‌های متوالی ادامه داشته و با سختی‌هایی مانند بیکاری، خشونت، بمباران و آوارگی‌های متعدد و مستمر همراه باشد.

شگفتی سازی سینمای دینی در غرب

استقبال عمومی از فیلم‌های ژانر سینمای مذهبی رو به گسترش است

شگفتی سازی سینمای دینی در غرب

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷ | نظر

تهیه‌کنندگان مستقل سینما درآمریکای‌شمالی درصددهستند تولید محصولات اجتماعی و مذهبی خود را گسترش داده و با اکران عمومی آنها، روزنه‌ای در دل سینمای تجاری ایجاد کرده و به تماشاگران این فرصت را بدهند که امکان تماشای داستان‌هایی که در ارتباط با متون مذهبی و زندگی پیامبران است را روی پرده سینماها داشته باشند.

پشت کوه‌های رنگی خبری نیست

پشت کوه‌های رنگی خبری نیست

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰ | نظر

این روزها یکی از مسائلی که کشور، اعم از جامعه و دولت، با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، بحث مهاجرت است. وقتی صحبت از مهاجرت به میان می‌آید، نخستین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود، وطن، وطن‌دوستی و ارتباط آن با مهاجرت است؛ موضوعی که می‌توان ساعت‌ها درباره آن نوشت و آثار نمایشی تولید کرد.

مقاومت روی صحنه تئاتر

مقاومت روی صحنه تئاتر

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱ | نظر

جشنواره تئاتر فجر همواره فرصتی برای دوستداران هنر نمایش وهنرمندان ازاقصی‌نقاط ایران فراهم می‌کندتابتوانند آثار خودرادراین رویداد ملی که فقط یک‌بار درسال فرصت حضور درآن فراهم می‌شود،آماده کنند. این جشنواره بستری برای دیده‌شدن آثار هنرمندانی است‌که با‌هزاران زحمت آثارخود را ازشهرستان‌هابه این اتفاق فرهنگی می‌رسانند.

مجید قیصری: شعر و داستان ایثار و مقاومت، باید خودجوش خلق شود

مجید قیصری: شعر و داستان ایثار و مقاومت، باید خودجوش خلق شود

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱ | نظر

مجید قیصری نویسنده و داور جشنواره‌های ادبی، اشعار و داستان‌های خلق شده درباره ایثار و مقاومت را در صورتی ارزشمند دانست که به صورت خودجوش و بر اساس نیاز و خواست درونی شاعران و نویسندگان خلق شده باشند.  

ستاره درخشانی که با شهادت طلوع کرد

ستاره درخشانی که با شهادت طلوع کرد

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲ | نظر

سردار شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی، به‌عنوان یکی از کاریزماتیک‌ترین و باهوش‌ترین استراتژیست‌های خاورمیانه، شخصیتی بود که ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود را داشت؛ امتیازاتی مهم در صحنه عمل که او را ازدیگرهمتایانش درسطح منطقه‌ای و حتی جهانی ممتاز می‌کرد.

اندیشه سردار سلیمانی گسترش عدالت بود

پاسداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی در مالزی

اندیشه سردار سلیمانی گسترش عدالت بود

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۹ | نظر

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، در مراسم پاسداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی در رایزنی کشورمان در مالزی، گفت: اندیشه سردار سلیمانی گسترش عدالت و آزادی خواهی مسلمانان بود.