یکی از آثار به یادماندنی در کارنامه زندهیاد مقامی صداپیشگی به جای نقش زید و جعفر بن ابیطالب در فیلم سینمایی محمد رسول ا... است.
بازیگران برجسته و شناخته شده جهانی بسیاری هستند که با صدای مقامی در ایران به شهرت رسیدند.
چهره بسیاری از گویندگان رادیو و دوبلورها برای مخاطبان آشنا نیست، اما زندهیاد مقامی هم در قامت بازیگر دیده شده بود و هم با اجرای برنامه مشهور دیدنیها در دهه 60 و 70 برای بینندگان تلویزیون در آن دوره شناخته شده بود.
زندهیاد مقامی در زمان حیاتش در برنامههای مختلف تلویزیونی حضور یافت و با مخاطبان رودررو سخن گفت. از جمله این برنامهها دورهمی، حالا خورشید، چهل تیکه و... بود.
تولد آدمها، نوید زندگی یک نفس است و تولد برخی نفسبخش برای چندین نفر. امروز زادروز زندهیاد عسل بدیعی، بازیگر تلویزیون و سینماست که عمرش با تازه کردن زندگی هفت نفر به پایان رسید.
بیشک یکی از موسیقی های خاطرهانگیز تیتراژهای تلویزیونی، متعلق به سریال میوه ممنوعه است. این قطعه با آهنگسازی و صدای احسان خواجه امیری، ترانهای زندهیاد افشین یداللهی به دلیل ارتباط نزدیک با محتوای سریال، هنوز هم برای بسیاری شنیدنی است.
ما همیشه دنبال سوژه بودیم اما در این پیگیریها و روزهایی که برای تهیه گزارش راهی پشتصحنه آثار میشویم، اتفاقات جالب برایمان کم نیفتاده است که خودشان یک پا سوژه هستند. در این بخش قرار است هر بار یکی از این روایتها را برایتان تعریف کنیم.
راستش وقتی داشتم برای نگارش این یادداشت اطلاعات جمع میکردم؛ از طریق فشارآوردن به حافظه یا پرسوجو از همکاران خیلی قدیمیتر، فکر نمیکردم به یک چنین آمار و فهرست بلند و بالایی از درگذشتگان جامجمی برسم. فهرستی از نامها که هر کدامشان کولهباری از خاطره و حسرت را روی دوش ما که ماندهایم، گذاشته است. جایشان در تحریریه، فنی و بخشهای خدماتی خالی است. هر یک برای خود داستانی دارند اما در هر بخش و موقعیتی که بودهاند برای اعتلای روزنامه جامجمی که خوانندهاش هستید، کوشیدهاند.
«پاییز صحرا» یک اتفاق بود در تلویزیون برای زمان خودش؛ یک جابهجا کردن قواعد تعریف یا تحمیل شده. شاید بتوان عنوان مادر «ملودرامهای تلویزیونی پس از انقلاب» را برازنده این سریال دانست. دعوای همیشگی مادرشوهر و عروس؛ جنگ ابدی شاید.