چرا دولت سید ضیاء «کابینه سیاه» لقب گرفت؟

۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱

روز 4 خرداد 1300 طی حکمی از سوی احمدشاه قاجار، سیدضیاءالدین طباطبایی از مقام ریاست‌الوزرا عزل و کابینه 100 روزه وی سقوط کرد. در همین روز سیدضیاء به خارج از کشور تبعید شد.

اوقات فراغت زنان خارجی در ایران عصر قاجار

۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰

دوره قاجار به واسطه روابط گسترده ایران با کشورهای اروپایی زمینه حضور گسترده سیاحان و بویژه زنانی سیاح در ایران فراهم شد.

انتخابی سخت بین عشق و تاج

۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷

ادوارد هشتم قبل از جنگ جهانی دوم به خاطر عشق به بیوه زن امریکایی والیس سیمپسون از سلطنت انگلستان کناره گیری کرد و تا پایان عمرش یعنی 1972 به همسرش وفادار ماند.

خرمشهر پس از آزادی / عکس

۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶

عملیات آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین و بزرگترین عملیات‌های نیروهای مسلح ایران در جنگ تحمیلی محسوب می شود. نیروهای ایرانی با 70هزار رزمنده در 10 اردیبهشت 1361 با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب» در محور اهواز- خرمشهر- دشت آزادگان به فرماندهی مشترک سپاه و ارتش و با هدف آزاد سازی خرمشهر حمله خود را آغاز کردند.

شکر سخنان پارسی گوی هند

۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳

هند دارای تاریخ و فرهنگ بسیار کهن و پرباری است که به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد می‌رسد. هند سرزمین نژادها، زبان‌ها، آیین‌ها و فرهنگ‌های فراوان و گوناگون است.

شهری که خدا آزاد کرد

۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۵

هشت سال دفاع مقدس اثربخش‌ترین رویداد دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. در مقطع پیروزی انقلاب اسلامی که کشور درگیر استقرار یک نظام سیاسی مستقل بود ایران شرایط ویژه‌ای داشت.

سفره ایرانی از نگاه گردشگران خارجی

۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۵

شناخت سفره ایرانی که تاکنون کمتر مورد توجه بوده، مساله ای ضروری است؛ چنان که سال ها پیش زنده یاد استاد عبدالحسین زرین کوب در این باره به زیبایی نوشته بودند: «درباره سوال مشهور مونتسکیو و پاریسی های کنجکاوش که می پرسیدند «چگونه می توان ایرانی بود؟»، شاید کسی که مثل فویر باخ می پندارد «انسان آن چیزیست که می خورد» می توانست به آسانی جواب دهد: به وسیله غذای ایرانی، در کنار سفره ایرانی.

چرا چنگیزخان به ایران حمله کرد

۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰

هجوم مغولان به عنوان یکی از مهم ترین حادثه های تاریخ ایران، تمامی ارکان و بنیان های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن روزگاران ایران را تحت تاثیر خویش قرار داد و نقطه عطفی شد که اهمیت خود را تا به سده های آتی حفظ نمود.

تاریخچه هیئت های موتلفه اسلامی/ تصاویر

۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۴

با تائید امام در اول خرداد 1342 هیئت های موتلفه اسلامی کار خود را آغاز نمودند. از جمله بنیانگذاران و اعضای اولیه این جمعیت می توان به حبیب‌الله عسگراولادی مسلمان، حاج صادق امانی، مرتضی نیک‌نژاد، حاج رضا صفارهرندی، صادق اسلامی، سیداسدالله لاجوردی و شهید مهدی عراقی اشاره کرد.

امام خمینی و گروههای مسلح اسلامی

۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶

در فصلنامه 15 خرداد شماره 28 (زمستان1376) در مقاله ای تحت عنوان" "شروع حرکت مسلحانه گروههای اسلامی و یک سند" به قلم محقق ارجمند جناب شهرام یوسفی فر ضمن معرفی سندی از شهربانی کل کشور پیرامون بازجویی از متهمان ترور حسنعلی منصور، برداشت هایی از این سند ارائه شده که جای توضیح بیشتری دارد.

قبلی۱۰بعدی