اتصال هند به مدیترانه، تهدیدی برای کریدور چینی

اتصال هند به مدیترانه، تهدیدی برای کریدور چینی

۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷

آمریکا برای مهار مهم‌ترین رقیب خود در نظام بین‌الملل روی سیاست به حاشیه راندن مهم‌ترین طرح پکن، یعنی کریدور «یک کمربند- یک جاده» دست گذاشته است. آمریکا و چین با افزایش سرمایه‌گذاری زیرساختی در کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی سعی می‌کنند بر شاهراه‌های حیاتی در اقیانوس‌ها، دریاها، تنگه‌ها و مسیرهای زمینی تسلط یابند تا مدل جدیدی از هژمونی را این بار بر پایه تجارت بین‌المللی بازتعریف کنند.

آغازی بر پایان دلار

روند جهانی تجارت بدون ارز آمریکایی را بررسی کرده‌ایم

آغازی بر پایان دلار

۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۳

تجارت بدون دلار. شاید اگر این سخن دو دهه پیش گفته می‌شد همه کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی اجرای آن را محال می‌دانستند به این دلیل که تا اوایل دهه ۹۰ بیش از ۸۰ درصد تجارت جهانی با دلار انجام می‌شد اما رویکرد جهان چند قطبی ظاهرا به مسأله اقتصاد نیز ورود کرده و به دنبال این است که دلار را از مبادلات خود حذف کند؛ موضوعی که طی چند سال گذشته بارها از سوی رهبر انقلاب اسلامی تاکید شده و برخی کشورها نیز آن را اجرا کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی کشورها مهم‌ترین معاملات خود را بدون دلار انجام می‌دهند و در مقابل بانک مرکزی آمریکا برای مقابله با این موضوع به دستکاری نرخ بهره اقدام می‌کند تا بتواند ارزش دلار را حفظ کند. درباره دلارزدایی کشورهای مختلف، گزارشی تهیه کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

ببینید | گروگان‌گیری با یک تکه کاغذ

ببینید | گروگان‌گیری با یک تکه کاغذ

۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۰

آمریکا با پولی که تنها زحمت چاپش را برعهده دارد، اقتصاد دنیا را به گروگان گرفته است.

تجارت با نصف دنیا

«جام‌جم» از مزایای عضویت ایران در بریکس گزارش می‌دهد

تجارت با نصف دنیا

۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰

از ابتدای روی‌کارآمدن دولت سیزدهم، ایران عضویت در سازمان‌های بین‌المللی را پیگیری می‌کند. در اولین قدم، ایران توانست عضو سازمان همکاری‌های شانگهای شود و اکنون زمزمه عضویت کشورمان در گروه بریکس جدی شده است. کشورهای چین، هند، روسیه، آفریقای‌جنوبی و برزیل اعضای گروه بریکس هستند و توانستند به یک بلوک اقتصادی تبدیل شوند.

دلار بازنده سیاست تحریم

«جام‌جم» وضعیت اقتصادی آمریکا را بررسی می‌کند

دلار بازنده سیاست تحریم

۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶

کسری بودجه مدت‌هاست مهمان اقتصاد جهانی شده و اکنون رتبه اول اقتصاد دنیا آن را با افزایش ۱۶۹درصدی تجربه می‌کند. در سال مالی جاری آمریکا ۱.۳۹تریلیون دلار کسری بودجه ایجاد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد حدود ۱۷۰درصدی دارد. زمانی که در آمریکا بحران اقتصادی به‌وجودمی‌آید تاثیر بیشتری بر بازار نسبت به سایر کشورها دارد اما بااین‌حال دولت‌های فعلی و گذشته این کشور تمایلی به کاهش هزینه‌های خود ندارند.

تورم مواد غذایی در ایران نصف شد

بانک جهانی:

تورم مواد غذایی در ایران نصف شد

۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۰

بانک جهانی با اشاره به فراگیری گرانی مواد غذایی در جهان اعلام کرد نرخ تورم مواد غذایی در ایران نصف شده و به ۴۲ درصد رسیده است.

فائو: سوء تغذیه در ایران کم شد

بهبود ۱۲ پله ای رتبه ایران در رده بندی جهانی

فائو: سوء تغذیه در ایران کم شد

۲۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶

سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد از کاهش قابل توجه سوء تغذیه در ایران طی سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ و بهبود ۱۲ پله ای رتبه ایران در رده بندی جهانی از این نظر خبر داد.

چرا جایگاه اقتصادی آمریکا در حال فروپاشی است؟

گزارش نشریه «ویک»؛

چرا جایگاه اقتصادی آمریکا در حال فروپاشی است؟

۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۱

در سال مالی جاری کسری بودجه آمریکا 1.39 تریلیون دلار بود که در مقایسه با سال گذشته افزایش 169 درصدی نشان می دهد. مشکل اصلی آمریکا این است، بحران های اقتصادی ماهیتی وخیم تر به خود می گیرند. با وجود این، رؤسای جمهور کنونی و گذشته آمریکا تمایلی برای مهار هزینه های دولت از خود نشان نداده‌اند.

ادامه اضطرار کرونا در اقتصاد

«جام‌جم» از تاثیر کرونا بر اقتصاد کشورهای جهان گزارش می‌دهد

ادامه اضطرار کرونا در اقتصاد

۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۴

احیای اقتصادها در دوران کمرنگ‌شدن گونه‌های تکامل‌یافته کرونا، به مهم‌ترین دغدغه دولت‌ها تبدیل شده است.

جدول | جزئیات تجارت ۴.۹ میلیاردی ایران و هند

جدول | جزئیات تجارت ۴.۹ میلیاردی ایران و هند

۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۶

بررسی آمارهای رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که تجارت ایران و هند در سال گذشته با رشد حدود ۵۰ درصدی مواجه شده است.

قبلی۸بعدی