زعفران در گرداب کمآبی
ایران با دردستداشتن تولید بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان یک انحصار کمنظیر را در اختیار دارد اما این ابرقدرتی با وجود تهدید جدی کمآبی، فقدان راهبرد مشخص در فرآوری و صادرات خام، به چالشی بزرگ برای اقتصاد کشاورزی کشور تبدیل شده است. زعفران، کالایی لوکس و منحصر بهفرد است که از یک گیاه کوچک، چندساله و دارای پیاز با ارتفاع بین ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر تولید میشود که یکی از گرانترین ادویههای ایرانی در آشپزی، علاوه بر کاربردهای بهداشتی و پزشکی آن است.