نویسنده: عبداللطیف طسوجی انتشارات: نگاه قیمت شش جلدی 2/500/000 ریال
یکی از بهترین گزینهها برای شب یلدا انواع سالادهاست، زیرا با خوردن آنها حدودی اشتها کم شده و از پرخوری پرهیز میشود. یک سالاد مناسب برای این شب سالاد لبو است که خیلی سریع آماده شده، کم هزینه است، سفره را رنگین میکند و در نهایت سرشار از خاصیت است.
آش یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانیان بوده و در فرهنگها و مناطق مختلف جغرافیایی تنوع زیادی دارد. در این میان بعضی آشها در ایامیخاص و به مناسبتهای مختلف مانند شب چهارشنبه سوری، یلدا و... با تنوع زیادی طبخ میشود. خیلیها آش انار را برای شب یلدا در نظر میگیرند. مهمترین خاصیت این آش علاوه بر سرشار بودن از انواع ویتامین و مواد مورد نیاز بدن، پاکسازی کبد است و علاوه بر این خون را تصفیه کرده، اسید اوریک را پایین آورده و غلظت خون را کاهش میدهد. در این آش میتوان به جای دانههای انار از رب انار رقیق شده یا آب انار هم استفاده کرد. اگر طعم آنها ملس رو به ترش باشد آش خیلی خوشمزهتر میشود.
تزئین سفره شب یلدا هم از آن کارهایی است که به مرور پیچیدهتر میشود. هر میوه و خوراکی برای سروشدن نیاز به گذراندن مراحل مختلفی دارد. بین میوهها هندوانه از آنهایی است که به خاطر شکل و ویژگیهای ظاهری قابلیت زیادی برای هنرنمایی دارد. اینکه هندوانه بینوا تبدیل به گل رز، چهره آدمها و سبد دستهدار بشود را بگذارید کنار. این میوه خوشآب و رنگ را میتوان به شکلهای ساده، اما خلاقانهای آراست. کافی است یک هندوانه و یک چاقو دم دستتان باشد.
تشخیص و خرید هندوانه خوب یکی از آن کارهای دشوار است و خیلیها ادعا میکنند در خرید هندوانه استادند. هرچند انتخاب یک هندوانه رسیده تو سرخ میان تلی از همنوعانش کاری سخت به نظر میرسد، اما ناممکن نیست! اگر فوت و فنش را بلد باشید، خیلی راحت میتوانید از آزمون انتخاب هندوانه خوب و رسیده سربلند بیرون بیایید.
انار از دیرباز با زندگی ما ایرانیها عجین بوده و است. اسناد کهن تاریخی نشان میدهد ایرانیان هنگام انجام آیینهای دینی، چوب درخت انار را میسوزاندند یا هنگام انداختن سفره، تکهای از چوب انار کنار سفره قرار میدادند؛ چرا که دانههای عقیق مانند این میوه را نشانه برکت و باروری میدانستند. امروزه هم ذرهای نسبت به گذشته از میزان ارادت مردم کشورمان به این میوه خوشمزه پاییزی کم نشده است. گواه این حرف هم آمار باغات زیر کشت انار که 69 هزار هکتار است و به صورت تقریبی از هر باغ 14 هزار و 500 کیلوگرم برداشت میشود و از این میزان تنها 13 هزار و 500 تن انار صادر شده است؛ یعنی باقی محصولات به مصرف داخلی میرسد. شب یلدا نزدیک است، اگر میخواهید وقتی کارد به شکم انار زدید، سرخی خونش ظرف میوهتان را سرخ کند، این راهنمای خرید برای شما نوشته شده است.
شاید اگر بدانید بیشترین عضوی که در ایران پیوند میشود کلیه است، شاید اگر بدانید درصد بالایی از مردان از مشکلات کلیوی رنج میبرند و شاید اگر بدانید که نقش کلیهها در بدن به اندازه قلب و مغز مهم است، از این عضو بدنتان بیشتر محافظت کنید. کلیهها صافیهای بدن هستند و یکی از مهمترین اعضا هم به حساب میآیند. در ادامه راهکارهایی برای این که با او بهتر رفتار کنید، آوردهایم.
خانههای امروز گرم است. خیلی گرم. درجه شوفاژ یا بخاری را که بچرخانیم میتوانیم راحت دما را تنظیم کنیم. راحتی و آسایش استفاده از وسایل گرمایشی باعث شده کرسی را از یاد ببریم. یک وسیله نوستالژیک که شبهای زمستان، همه خانواده را دور هم جمع میکرد. کرسی حتی در معماری ایرانی هم برای خودش شأنی داشت و یکی از اتاقهای خانه را متناسب با ویژگیهای آن میساختند. اتاق کرسی در بخشی از خانه که در و پنجره کمتری دارد، ساخته میشده. در وسط اتاق، چال کرسی قرار داشته و ابعاد اتاق را با توجه به ابعاد کرسی در نظر میگرفتند، چون دیوارههای آن برای تکیه دادن مورد استفاده قرار میگرفته است. این روزها اما سبک زندگی و معماری خانهها جایی برای کرسی باقی نگذاشته اما با وجود این خوب است به بهانه شب یلدا، پای کرسی را به خانههایمان باز کنیم.
وسایل مورد نیاز: کلاه و دک تعداد نفرات: 6 تا 16 نفر مکان بازی: فضای آزاد یا سالن ورزشی این بازی سالها قبل در کهگیلویه و بویراحمد و بین عشایر و قوم ترک قشقایی و لر انجام میشد، اما این روزها طرفداران زیادی ندارد و در دست فراموشی است. برای شروع باید زمین بازی را مشخص کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس ساترا در بازدید از غرفه جام جم مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با استاد حوزه و مبلغ بینالملل بررسی شد
گفتوگو با موسی اکبری،درخصوص تشکیل کمپین«سرزمین من»وساخت و مرمت۵۰خانه در منطقه زنده جان
در گفتوگوی «جامجم» با علیرضا دهقان، کارگردان ایساتیس بررسی شد
گفتوگوی «جامجم» با محمدرضا صفدریان قهرمان یخنوردی جهان