زلزله ۴.۶ ریشتری دشتستان خسارت نداشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر

زلزله ۴.۶ ریشتری دشتستان خسارت نداشت

۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷ | نظر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: زلزله ۴.۶ ریشتری صبح روز پنجشنبه در شهرستان دشتستان این استان تاکنون خسارت نداشته است.

فرونشست در ۱۵۰ مدرسه استان/ ۴۲ مدرسه تخلیه شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان اعلام کرد؛

فرونشست در ۱۵۰ مدرسه استان/ ۴۲ مدرسه تخلیه شد

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴ | نظر

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه حدود ۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند، گفت تاکنون ۴۲ مدرسه استان اصفهان به طور کامل تخلیه شده‌اند.

«سموم» آفت صادرات کشاورزی

مصرف بی‌رویه سموم و کود شیمیایی درحالی‌است که این اقلام نه کیفیت درستی دارند و نه نظارتی روی نحوه و میزان مصرف آنها وجود دارد

«سموم» آفت صادرات کشاورزی

۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶ | نظر

در کشاورزی مدرن حذف کامل سموم و کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها امکان‌پذیر نیست، اما برای امنیت غذایی و حفظ سلامت محصولات کشاورزی و محیط‌زیست مصرف آنها باید مدیریت شود.

دستت را به من بده

گزارشی از فعالیت‌های خیریه‌ای در روستاهای خراسان شمالی

دستت را به من بده

۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸ | نظر

دیگر تصویر این روزهای روستای دالنجان کردیه و سنگلی شور و شیرین از نمای بالا، تصویر سال‌های قبل نیست؛ خیلی چیزها فرق کرده است. دیگر در شیب‌های تند روستا، کمتر خانه‌ای با نمای کاهگلی دیده می‌شود.

روستاها محروم ازتوسعه

روستاها محروم ازتوسعه

۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴ | نظر

یکی از اهداف کلان توسعه در اغلب کشور‌ها و ازجمله ایران، کاهش بیکاری و توسعه فعالیت‌های شغلی است. توسعه و عمران روستایی در چند دهه اخیر همواره یکی از دغدغه‌های اصلی پیشرفت در ایران و اکثر کشور‌های در حال توسعه بوده است.

توقف چابهار روی ریل جهانی

توقف چابهار روی ریل جهانی

۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶ | نظر

چابهار؛ منطقه‌ای راهبردی و تنها بندر اقیانوسی کشور ایران است که در جنوب سیستان‌وبلوچستان قرار دارد. این بندر، مجهز به دو اسکله با ظرفیت ۸.۵میلیون تن کالا در سال است. بندر چابهار با برخورداری از بالاترین عمق پای اسکله بالغ بر ۱۶متر نسبت به سایر بنادر کشور در خارج از محدوده خلیج‌فارس وتنگه هرمز قرار داشته و بندری بدون محدودیت است که می‌توانددروازه ترانزیتی کشورهای عضو CIS و افغانستان باشد.

کشت فراسرزمینی، نیازمند دیپلماسی موثر

کشت فراسرزمینی، نیازمند دیپلماسی موثر

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰ | نظر

از دیرباز یکی از آرزوهای کشور،تولید ورسیدن به خودکفایی درمحصولات راهبردی کشاورزی مثل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی بوده است؛ اتفاقی که نیازمند منابع آبی در استان‌های مختلف است. اما به دلیل خشکسالی‌های پی درپی سال‌های اخیر وکمبود منابع آبی دربسیاری ازاستان‌ها مدتی است تحقق این امردرهاله‌ای از ابهام قرارگرفته است.همین موضوع باعث شده از طرحی به نام کشت فراسرزمینی یاد شود.

احیای دریاچه ارومیه در اغما

احیای دریاچه ارومیه در اغما

۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱ | نظر

حدود یک دهه پیش ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد و فعالیت‌های خود را برای زنده‌نگه‌داشتن این اکوسیستم حیاتی ایران آغاز کرد.درحالی‌که ۳۱مردادماه۱۴۰۰دفتربرنامه‌ریزی وتلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه رسما اعلام کرده بود ۱۵هزارمیلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.

انرژی‌ تجدیدپذیر را دریابیم

انرژی‌ تجدیدپذیر را دریابیم

۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ | نظر

ایران با ۲۵۰۰ساعت تابش خورشید درسال،پتانسیل فوق‌العاده‌ای در زمینه انرژی خورشیدی دارد. برای تامین تمام برق ایران، به مساحتی معادل۶۸۰۳ مایل مربع پنل خورشیدی نیاز است که فقط ۱/۱درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود.

خزر اسیر و در خطر!

خزر اسیر و در خطر!

۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱ | نظر

مدتی است که نوسانات تراز آب دریای خزر در صدر اخبار مرتبط با این پهنه آبی قرار دارد. این درحالی‌است که چالش‌های دیگری هم برای بزرگ‌ترین دریاچه جهان وجود دارد. مشکلات و معضلاتی که نه‌تنها اهمیت آن از نوسان تراز کمتر نیست، بلکه در مواردی بسیار بیشتر و مهم‌تر است. یکی از مهم‌ترین آنها آلودگی سواحل دریای خزر است که از جانب کشورهای اطراف متوجه آن می‌شود.

رنج خلیج‌فارس از چالش‌های زیست‌محیطی

رنج خلیج‌فارس از چالش‌های زیست‌محیطی

۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷ | نظر

خلیج فارس به‌عنوان یک آبراهه استراتژیک و بین‌المللی برای ایران و کشورهای منطقه خاورمیانه مطرح و از تنوع زیستی ارزشمندی برخوردار است.به‌همین‌خاطر قوانین و مقررات داخلی و بین‌المللی نیز بر حفظ اکوسیستم و محیط‌زیست آن تأکید دارند.  ایران بیشترین طول همجواری با خلیج‌فارس و دریای عمان را داردکه به فراخور این همجواری می‌تواند بیشترین نقش درپاک‌سازی و جلوگیری ازآلودگی این اکوسیستم را داشته باشد.

قانون‌جنگل‌در مدیریت جنگل!

قانون‌جنگل‌در مدیریت جنگل!

۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۳ | نظر

جنگل‌های ایران در حال ازبین‌رفتن است؛ درحالی‌ که بیش از ۶۰ سال از تاسیس دانشکده جنگل‌داری(منابع طبیعی) می‌گذرد. دانشکده‌ای که قرار بود با تحقیق و پژوهش‌های خود، برنامه‌های جامعی برای حفظ جنگل‌های موجود و احیای مراتع ارائه کند، اما شواهد نشان می‌دهد حداقل طی یک دهه گذشته حتی یک طرح قابل اجرا به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ارائه نشده و با سوء‌مدیریت‌هایی که وجود دارد، بکرترین عرصه‌های زیستی در بدترین و ناپایدارترین حالت قرار دارند.