مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین خبرداد

تغذیه دانش آموزان با لقمه آبزیان از مهرماه درمدارس

براساس توافق صورت گرفته با وزارت آموزش و پرورش کشور، از ابتدای مهرماه سال جاری، برای بوفه یک‌هزار مدرسه لقمه آبزیان برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است که با طی مراحل آزمایشی قرار است این طرح در کل کشور به اجرا درآید .
کد خبر: ۹۴۲۲۰۰
تغذیه دانش آموزان با لقمه آبزیان از مهرماه درمدارس

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین ، در حال حاضر کشورمان در تولید قزل آلا مقام اول در دنیا را دارد و جز 4 کشور اول دنیا محسوب می شود و از نظر میزان صید در کل اقیانوس هند مقام دوم و در غرب اقیانوس مقام اول را به خود اختصاص داده است. اما با این وجود مصرف سرانه ماهی فقط 10 کیلوگرم است که نصف مصرف سرانه در دنیا ست و این نشان می دهد که در جهت دهی ذائقه مردم برای مصرف آبزیان کوتاهی شده است و عرضه لقمه آبزیان از سنین پایه می تواند به تغییر ذائقه کودکان و داشتن تغذیه ای سالم کمک کند.

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین تاکید می کند که باید 30 درصد پروتئین مودنیاز در سبد مصرفی خانوار ازآبزیان باشد که متاسفانه چنین نیست . گفت وگوی کوتاه انجام شده با دکتر عیسی گلشاهی را در این رابطه می خوانید :

بر اساس توافقی که با آموزش و پرورش داشتید قرار است عرضه لقمه ها ی آبزیان در چه تعداد مدارس به اجرا درآید ؟

در مرحله اول این طرح هزار مدرسه را در استان تهران دربرمی گیرد بعد از سه ماه که نتایج مشخص شد در کل کشور به اجرا در خواهد آمد و در این مسیر مربیان تربیتی و بهداشتی مدارس نیز تحت آموزش‌های خاصی قرار خواهند گرفت و به‌عنوان مروجان سلامت،‌ نقش آبزیان در سلامت را به دانش‌آموزان گوشزد می‌کنند.

آیا آبزیانی که در مدارس توزیع می شود به صورت فست فودی خواهد بود ؟

روشهای طبخ این ماهی ها متفاوت و با محور سلامت است وطوری نیست که بخواهیم یک غذای سالم را تبدیل به یک غذای فست فود و ناسالم کنیم . ما سال گذشته عرضه میگو را در تعدادی از مدارس به صورت آزمایشی اجرا کردیم و درمهرماه امسال پایلوت مان بر این مبنا ست که بتوانیم ازبین 7 فرمالوسیونی که وجود دارد کشف ذائقه کنیم و از میان آنها بهترین طعمی که مورد پذیرش دانش آموزان قرار گرفته است ،یک یا دو فرمول را برای لقمه های دانش آموزی انتخاب کنیم . درواقع خیلی نمی خواهیم تعداد طعم و مزه را گسترده کنیم در حد یک یا دو طعم می خواهیم باشد که بتوانیم به صورت انبوه تولید کنیم .

اگر این طعم ها مورد استقبال دانش آموزان قرار نگرفت چه برنامه ای دارید ؟

اگر استقبال نشد، ما یکی از کارهایمان این خواهد بود که ببینیم چرا استقبال نکردند، کیفیت و توانمندی را طوری تغییر می دهیم که دانش آموزان پذیرش کنند ، ضمن اینکه ما قبلا یک تست اولیه در برخی از مدارس منتخب انجام دادیم وبررسی ها نشان داده که می توان در مدارس حتی به عنوان غذای نیمروزی که به دانش آموزان ناهاری می دهند و یا حتی مدارس شبانه روزی مورد استفاده قرار گیرد ، برای همین نگران عدم پذیرش آن نیستیم.

قیمت این وعده ها چه میزان تعیین شده است و چه نوع ماهی هایی مورداستفاده قرارخواهد گرفت ؟

قیمت این لقمه ها بدون آنکه کیفیتش تغییری کند در مناطق مختلف شهر بین 3 تا 5 هزار تومان بسته به حجم لقمه است. ماهی هایی که مورد استفاده قرار می گیرد نیز همه داخلی است و وارداتی نخواهد بود ، از انواع ماهی ها استفاده می شود اما قزل آلا گزینه اصلی ماست و گونه های جنوب هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

درمناطق محروم که پرداخت 3 هزار تومان هم برای این لقمه ها بالاست چه پیش بینی شده است؟

یکسری تمهیداتی اندیشیده شده است ، ما به دنبال صنعتی سازی هستیم و واحدهای صنعتی ما که کار تولید این اغذیه را انجام می دهند، اقداماتی انجام خواهد شد تا مناطق محروم را نیز با هزینه ارزانترو با حفظ کیفیت پوشش دهیم .احتمال می رود بتوانیم از برخی از اسپانسرها نیزاستفاده کنیم و برخی از هزینه ها را در این مناطق به صفربرسانیم .

متوسط سرانه مصرف ماهی در کشورما چقدر است و نسبت به سرانه جهانی چقدر پایین تر است ؟

متوسط سرانه مصرف درداخل کشور حدود 10 کیلو گرم است و این میزان نصف مقدار جهانی است یعنی در دنیا 20 کیلو گرم سرانه مصرف است که باید روی آن کار کنیم . هدف گذاری ما این است که سرانه مصرف را افزایش و به حدود13.5 کیلو گرم در یک برنامه پنج ساله برسانیم . مسئله مهم این است که در سبد مصرفی خانوار باید حدود 30 درصد پروتئین مورد مصرف از آبزیان باشد که متاسفانه اینگونه نیست و باید دراین راه گامهایی را برداریم .

سیما رادمنش_ جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۷
زهرا
-
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
خدا رو شكر حداقل دارند به اصلاح روش تغذیه توجه می كنند امید وارم این گونه طرح ها ادامه داشته باشه
فاطمه
-
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
نسل جدید همه قدها و هیكلهاشون آب رفته كه به تغذیه نادرست سالهای گذشته باز می گردد .كاش چنین طرح هایی از سالها پیش در برنامه تغذیه ای گنجانده می شد همینطور مصرف كلسیم و ویتامین دی
yaali110
-
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
دستشان درد نكند فقط مدیران عزیز فرزندان دلبند شما كه به مدارس دولتی نمی روند، خواهشمندیم آبزیان دور ریختنی، تاریخ گذشته یا برگشتی صادرات را به خورد بچه های ما نرسانید.
معین
-
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
مردم ذائقه ش رو دارن پولش رو ندارن من الان روزی حدود 35 هزار تومان میگیرم چطور ماهی رو تو سبد خوراك زندگیم بیارم؟
ع
-
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
از قدیم ندیم گفتن سلام گرگ بی طمع نیست . خود دانید از ما گفتن بود .
علی
-
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
شما شیر را توزیع روزانه داشته باشید ماهی پیشكش
محمد
-
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
۰
۰
دولت میتونه یك سال ضرر بده و با بودجه سلامت این لقمه رو رایگان در سبد بچه ها بذاره از سال بعد سود كنه و برای درمان هزینه نكنه چون پیشگیری بهتر از درمان و صد البته كم هزینه تر از درمانه
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها