مجله مهر: داستان از یک نسخه پزشکی آغاز میشود. نسخه ای که در آن اثری از آنتیبیوتیک و مسکن نیست. «گوش سپردن به آلبوم استاد شجریان روزی یک بار و تصنیف مدامم مست سالار عقیلی هر هشت ساعت یک بار» تنها داروی تجویزشده این نسخه است. نسخهای که به دلیل متفاوت بودن، بارها در شبکههای مجازی دستبهدست شد و مورد استقبال مردم و بهخصوص کسانی که از حجم داروهای تلنبارشده در خانه خسته شدهاند، قرار گرفت.
قصه نسخه عجیبوغریب را که از پزشک آن جویا میشوم، اول میخندد و بعد میگوید: «خب قطعا این یک نسخه پزشکی نیست. قصه از جایی شروع می شود که با تعدادی از دوستان در یک گروه خصوصی تلگرام درباره فواید موسیقی در درمان بحث میکردیم. یکی از دوستان شعری از حافظ را روی یک برگه نوشت و به اشتراک گذاشت و پیشنهاد داد که برای بهتر شدن، شعر حافظ بخوانید و اگر حالتان خوب نشد، به طبابت من شک کنید! اینطور شد که من هم گفتم برای درمان پیشنهادهایی دارم که دوستان گفتند بنویس تا ما هم ببینیم. نوشته من در تلگرام و از آنجا به اینستاگرام یکی از دوستان راه پیدا کرد و ...» این نسخه به سرعت در شبکه های مجازی منتشر می شود و آنقدر معروف می شود که خود این دکتر جوان هم آن را باور نمی کند: «باور نمی کردم که اینقدر زود این نسخه همه جا پخش شود و این قدر واکنش ها به آن مثبت باشد.»
موسیقی در درمان بیماریها موثر است
درست است که ماجرا بیشتر شکل طنز و شوخی دارد؛ اما فواید درمانی آن هم کم نیستند. «موسیقی به طور کلی در درمان برخی بیماری ها به ویژه در حوزه روانپزشکی خیلی موثر است. برای مثال درباره بیماری اوتیسم موسیقی در جهت افزایش مهارتهای گفتاری خیلی تاثیرگذار است؛ ولی نه اینکه حتما موسیقی خاصی باشد آن هم در وقت خاصی آن هم شجریان!»
از کودکی نوازندگی میکردم
علاقه به موسیقی به دوران کودکی این دکتر خوشذوق برمیگردد: «در کودکی پیانو می زدم و بعدا که وارد دانشگاه شدم، به تار علاقهمند شدم. الان هم ساز تخصصی من، تار ایرانی است.»
«علیرضا صلحی» متولد سال ۶۴ در تبریز بوده و پس از تحصیل در دانشگاه تبریز از سال ۹۰ پزشک شده است. طرح خود را در جنوب کشور و در منطقه محروم سیستانوبلوچستان میگذراند و این روزها در بیمارستان تبریز مشغول به کار است.
پزشکی که خوشخط است!
به غیر از تجویز جالب این پزشک تبریزی، نکته دیگری که در نسخه او خودنمایی میکند، خط زیبای اوست که برخلاف نسخه دیگر پزشکان به غیر از دکتر داروساز، مردم عادی هم قادر به خواندن آن هستند! از او میپرسم که که بقیه نسخههایش هم همین قدر خوشخط هستند که میگوید: «من معمولا نسخهها را خوشخط مینویسم؛ اما نه با این وسواس!» جالب اینجاست که تمام قواعد یک نسخه پزشکی در این نسخه متفاوت رعایت شده و اگرچه از لحاظ محتوا با دیگر نسخهها متفاوت است، از نظر فرم فرقی با بقیه ندارد: «طبق اصول کتابت نسخه، نام دارو و تعدادش را لاتین مینویسند و دستورالعمل آن را به فارسی. من هم طبق این عرف، نام موسیقی را لاتین نوشتم و تعداد دفعات مصرف آن را به فارسی.»
درمان دارویی در اولویت است
«هیچ بیماری را نباید از منافع درمان دارویی محروم کرد.» دکتر صلحی میگوید که برای پزشکان اول از همه درمان دارویی در اولویت است و طبق آموختههای آنها، نباید بیمار را از آن محروم کرد؛ اما در کنار آن میتوان تجویزهای اینچنینی را پیشنهاد کرد. «برای چنین تجویزهایی به صورت جدی، اولا نیاز به تحقیقات بیشتر است. ثانیا در کنار درمان های دارویی، می تواند موثر باشد؛ چون خودم آن را تجربه کردم»
درباره چرایی شجریان و عقیلی در نسخه یا به قول خودش پیشنهاد هم میگوید: «آهنگ عقیلی را به این علت پیشنهاد دادم که همان لحظه در حال گوش دادن به آن بودم و دلیل خاصی نداشت!» و وقتی می پرسم با کدام یک از آهنگ ها بیشتر زندگی میکند، میگوید: «سوال سختی است! اما جان عشاق و بیداد حالم را خوب میکنند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت