جام جم گزارش می دهد

جوانان را بهتر ببینیم

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: سن ازدواج دختران و پسران در کل کشور نسبت به سابق بالاتر رفته و در کلان شهرها سن ازدواج پسران به بالای 30 سال و دختران به مرز 30 سال رسیده است.
کد خبر: ۷۹۴۷۴۳
سن ازدواج دختران ایرانی به 30 سال رسید

محمود گلزاری با بیان اینکه متأسفانه همانطور که بارها اشاره شده، جمعیت فعال و جوان کشور، رشدی که مورد نظر است را ندارند، گفت: امروزه شاهد این هستیم که رشد جمعیت جوان کشور در گروه سنی زیر 35 سال کم و بر تعداد سالمندان اضافه شده است. به عبارتی 7.5 درصد جمعیت کشور بالای 65 سال است که نسبت به 5 سال قبل که 1.5 درصد بوده رشد داشتیم. از سویی تعداد جوانان کشور کم شده و با وجود رشد جمعیت باز به موازنه مناسب نرسیده ایم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در مورد این مسئله که پیش نیاز رشد جمعیت، ازدواج و تشکیل خانواده است، اظهار داشت: متاسفم که بگویم کارهای منظم و هماهنگی در سطح دستگاه های مسئول صورت نگرفته است.

وی افزود: دستگاه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی کارهای متعددی انجام داده اند، اما هماهنگ نبوده است. هم اکنون بیش از 11 میلیون جمعیت در سن ازدواج مجرد داریم. همچنین سن ازدواج دختران و پسران در کل کشور نسبت به سابق بالاتر رفته و در کلان شهرها سن ازدواج پسران به بالای 30 سال و دختران به مرز 30 سال رسیده است. این یعنی هم جمعیت مجرد زیادی داریم، هم سن ازدواج بالا رفته و در برخی شهرها نیز با مشکلات دیگری مثل طلاق مواجه هستیم.

گلزاری تاکید کرد: نمی‌توان گفت هیچ فرهنگ سازی انجام نشده، بلکه سخن ما این است که دستگاه‌های مسئول باید کار علمی، هماهنگ و مبتنی بر آنچه در آمار و دیدگاه های علمی داریم و با رویکرد اسلامی ایرانی را انجام دهند.

وی تصریح کرد: باید برای تشویق جوانان و خانواده‌ها و دور شدن آنها از زیر بار عدم قبول مسئولیت ازدواج تلاش کنیم، ازدواج هراسی را از بین ببریم و به جوانان بگوییم که خانواده کانون مقدسی است. نباید فقط در کلام بگوییم، بلکه الگوهای خوب را نشان دهیم.

معاون ساماندهی امور جوانان گفت: متأسفانه در فیلم‌ها و سریال‌های ما خانواده های ایرانی را نابسامان نشان می دهند. باید راجع به ازدواج فرهنگ سازی و فعالیت کنیم. با همه آنچه به عنوان ابزار فرهنگی در اختیار داریم از قبیل فیلم، کتاب، مطبوعات و رسانه‌ها و حتی موسیقی باید فرهنگ سازی کنیم. متاسفانه کتاب‌ها و محصولات فرهنگی مناسبی در حوزه ازدواج نداریم.

وی افزود: در کنار همه اینها توجه به مراکز مشاوره ازدواج و حساس کردن خانواده‌ها به اینکه حتما در انتخاب همسر برای فرزندانشان از نظرات روانشناسان و کارشناسان استفاده کنند را باید مورد تاکید قرار دهیم.( فارس )

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
كرامتی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
۰
۰
اینكه چیزی نیست ، صد در صد بالاتر هم میره
آدم خاك تو سر
Netherlands
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
۰
۰
آخه این چه مملكتیه تو سن 32 سالگی با كلی رزومه هم بهت كار نمیدن هر جا میری میگن سابقه اونم مرتبط، خودشون بدون هیچ سابقه ایه وارد كار دولتی در سطح مدیریتی بالا شدن الان به ما رسیدن هی میگن سابقه سابقه، توی یك شركت خصوصی هم جایی برای من نیست چه گِلی باید به سر بگیرم با فوق لیسانس و جیب خالی ام؟ بعد انتظار دارید سن ازدواج هم پایین بیاد!
عبدالرسول
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
۰
۰
تنها پسرم بادختری ۴سال قبل عقد كردند اما دو طرف توان گرفتن مراسم عروسی نداشتم بنده ایثارگر وظیفه ام ، پدر عروس جانباز۲۵درصد، عید۹۴ خواستم عروسی بكنند پدر عروس اعلام كرد دخترم جهیزیه ندارد دخترك قهر كرد رفت خانه پدرش وبابهانه هایی تقاضای طلاق كرد وهفته قبل طلاق گرفتند.برای خودم وهمه ایثارگران و وظیفه كه تحت پوشش هیچ نهادی نیستیم متاسفم همچنین برای پدر عروسمان كه جانبازند اما توان خرید یك جهیزیه راندارنداین وضعیت مااست وای بحال مردم عادی.
مرام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
۰
۰
اخه .... با كتاب میشه ازدواج كرد پول بدید مشكل جوانان پوله ......
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها