یک نوزاد کوچولو می‌تواند زندگی شما را پر از شادی کند، اما پذیرش مسئولیت هم کار راحتی نیست. اگر می‌خواهید صاحب فرزند شوید، هر هفته با ما همراه باشید. از اولین گام تا تولد فرزندتان با شما خواهیم بود.
کد خبر: ۷۶۰۱۶۷

***

شاید خیلی از شما نام آمپول «روگام» را شنیده باشید و اطرافیانتان هم این آمپول را تزریق کرده باشند. وقتی گروه خونی مادر منفی و گروه خونی جنین مثبت است، در بارداری اول مشکل چندانی به وجود نمی‌آید، زیرا ورود خون RH منفی به خون مادر RH مثبت در اواخر بارداری است و بدن مادر فرصتی برای واکنش ندارد، اما در بارداری بعدی در صورتی که مادر آمپول روگام تزریق نکرده باشد، بدن مادر از همان اوایل بارداری پادتن (آنتی‌بادی) تولید می‌کند که با ورود به خون جنین گلبول‌های قرمز جنین را از بین می‌برد و جنین را با کم‌خونی شدید مواجه می‌کند. در چنین شرایطی اگر اقدام مناسبی انجام نشود، ممکن است جنین از دست برود. در این موارد باید با تزریق خون به جنین داخل رحم کم‌خونی را جبران کرد .در همه مادرانی که دارای گروه خونی RH منفی هستند باید در سه ماهه سوم بارداری آمپول روگام و اگر نوزاد RH مثبت باشد در عرض 72 ساعت بعد از زایمان نیز باید تزریق این آمپول تکرار شود و مادران در حاملگی بعدی هم تحت نظر باشند.

تزریق روگام در بارداری دوم؟

در بارداری دوم اگر باز هم RH خون جنین مثبت باشد، آنتی بادی‌ها شروع به حمله می‌کند و باعث کشته شدن گلبو ل‌های قرمز خون کودک می‌شود، به این ترتیب تعداد گلبول‌ها کم شده و باعث یرقان، کم خونی، عقب ماندگی ذهنی، نارسایی قلبی و خیلی مشکلات دیگر و حتی در موارد شدید مرگ در داخل رحم یا بعد از زایمان می‌شود. این شرایط باعث بیماری همولیتیکی در نوزادان می‌شود که تمام حاملگی‌های دوم به بعد مادر را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ البته درمان بموقع جلوی تمام این عوارض را می‌گیرد. در واقع تزریق داروی روگام مانع تولید آنتی‌بادی علیه گلبول هایRH مثبت از سوی سیستم ایمنی می‌شود و به این شکل نوزادان به بیماری همولیتیکی مبتلا نمی‌شوند. اگر آنتی بادی تولید شده باشد، درمان با روگام قادر به حذف این آنتی‌بادی‌ها نیست، ولی تزریق روگام طی حاملگی می‌تواند مانع تولید آنتی بادی‌ها شود.

بهترین زمان تزریق روگام

باید یک تزریق در هفته بیست و هشتم حاملگی انجام شود و اگر بعد از زایمان مطمئن شدید که RH کودک مثبت است، باید دوباره یک تزریق دیگر انجام شود. اگرRH منفی باشد، تزریق مجدد روگام بعد از زایمان لازم نیست. اگر طی حاملگی، اعمالی نظیر کشیدن مایع آمنیوتیک (مایع اطراف جنین در داخل رحم) انجام شود یا جراحتی در ناحیه شکم به وجود آید که باعث مخلوط شدن خون مادر و فرزند شود، باز هم تزریق این دارو ضروری است. حتی اگر جنین در اوایل حاملگی سقط شود، باز هم لازم است که این دارو تزریق شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها