مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران کاهش قیمت نفت خام ایران را به​دلیل جذب بیشتر مشتری تکذیب کرد و گفت: قیمت نفت ایران متناسب با قیمت نفت عربستان کاهش یافت.
کد خبر: ۷۲۶۷۱۵

قیمت جهانی نفت مدتی است که رو به کاهش گذاشته و این کاهش درتعاملات درون اوپک نیز تاثیر گذاشته است. به طوری که برخی کشورهااقدام به کاهش قیمت فروش نفت خود برای از دست ندادن سهمشان از بازار کرده‌اند. این موضوع تعابیری در برخی رسانه‌ها درباره جنگ قیمتی ایجاد کرده که البته بیژن زنگنه وزیر نفت آن را تکذیب کرده است. قیمت سبد نفتی اوپک این هفته با بیش از چهار دلار کاهش به 89 دلار و 34 سنت رسید که چهارمین کاهش هفتگی پشت سرهم است.

به گزارش شانا، سیدمحسن قمصری با بیان آن که قیمت نفت ایران همیشه به​صورت موازی و رقابتی با قیمت نفت عربستان بوده است، اظهار کرد: در دوره اخیر قیمت نفت ایران برای رقابت با عربستان در زمینه جذب بیشتر مشتری کاهش معناداری پیدا نکرده است.

وی در این باره که عربستان برای مشتریان آسیایی خود، قیمت نفت را کاهش داده آیا ایران نیز قیمت نفت خود را کاهش خواهد داد، افزود: قیمت نفت به صورت ماهانه اعلام می‌شود و براساس شرایط بازار نوسان دارد.

به گفته قمصری، قیمت رسمی نفت عربستان در ماه جاری در همه بازارها نسبت به ماه گذشته کاهش یافته و طبیعی است که قیمت نفت ایران نیز متناسب با قیمت نفت عربستان کاهش پیدا خواهد کرد که این موضوع دلایل فنی دارد و ارتباطی به رقابت میان دو کشور ندارد.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران درباره دلایل فنی این کاهش قیمت نفت، گفت: وضع اقتصادی، عرضه و تقاضای بازار و قیمت فرآورده‌هایی که هم‌اکنون در بازار عملیاتی وجود دارد، برخی از عوامل این کاهش قیمت است.

وی با اشاره به پیچیده بودن بحث‌های فنی بازار نفت، تاکید کرد: کاهش قیمت نفت ایران متناسب با عربستان به این معنی نیست که ایران می‌خواهد رقابت معنادار با عربستان داشته باشد.

این در حالی است که شبکه خبری بلومبرگ با انتشار خبری از روند قیمت‌گذاری شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: ایران نفت خود را در ماه نوامبر در آسیا با بالاترین تخفیف طی حدود شش سال گذشته ارائه خواهد کرد که برابر با کاهش قیمتی است که عربستان اعمال کرده است.

براساس این گزارش، به گفته دو منبعی که از تصمیمات قیمت‌گذاری اطلاع دارند، شرکت ملی نفت ایران قیمت‌های رسمی فروش نفت خود به مشتریان در آسیا را برای ماه نوامبر کاهش داده است. این کاهش یک هفته پس از آن اتفاق افتاد که عربستان، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان قیمت نفت سبک عرب خود برای آسیا را به پایین‌ترین رقم از دسامبر 2008 تاکنون رساند.

اوگن وینبرگ تحلیلگر کومرزبانک فرانکفورت در این باره گفت: کاهش قیمت نفت از سوی ایران بروز جنگ قیمت‌ها را هرچه بیشتر محتمل می کند.

وی افزود: ایران کاملا از مسیر و حس حاکم بر بازار مطلع است. با توجه به این‌که ما شاهد کاهش‌های پی‌درپی هستیم، این به نظر نوعی عمل و عکس‌العمل خواهد بود.

براساس آمارهای جمع‌آوری شده توسط بلومبرگ، این کاهش قیمت مشابه کاهش قیمت اعمال شده از سوی عربستان است. هر دو کشور قیمت نفت‌های اصلی خود برای مشتریان آسیایی را برای چهارمین ماه متوالی کاهش داده‌اند.

رویترز نیز اعلام کرد نفت سنگین ایران در ماه نوامبر، دو دلار و 61 سنت کمتر از متوسط عمان و دبی در بازار آسیا عرضه خواهد شد، در حالی که این رقم در ماه اکتبر یک دلار و 91 سنت کمتر از متوسط عمان و دبی بود. به این ترتیب ایران قیمت نفت سنگین خود را نیز 70 سنت کاهش داده است.

همچنین قیمت نفت میدان فروزان در ماه نوامبر دو دلار و 44 سنت کمتر از متوسط عمان و دبی خواهد بود که این رقم نسبت به ماه اکتبر 70 سنت ارزان تر شده است. قیمت نفت سنگین میادین سروش و نوروز نیز برای ماه نوامبر شش دلار و 90 سنت کمتر از متوسط عمان و دبی تعیین شده که ده سنت نسبت به قیمت ماه اکتبر پایین‌تر است.

بازار جهانی نفت در وضع خرسی

پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا همچنین در تحلیلی نوشت: بازار نفت وست تگزاس اینترمدیت و نفت برنت دریای شمال، دو نوع نفتی که بیش از انواع دیگر نفت در بازار معامله می‌شوند، در حال فروپاشی است.

بلومبرگ عامل این پدیده را کاهش رشد تقاضا همزمان با افزایش عرضه نفت از سوی کشورهای تولیدکننده از جمله آمریکا و روسیه (مهم‌ترین تولیدکنندگان غیراوپکی) دانست.

به دنبال افزایش عرضه جهانی نفت، قیمت هفتگی نفت پایه اروپا و آمریکا جمعه هفته گذشته کاهش یافت.

با این وجود، قیمت روزانه نفت وست تگزاس اینترمدیت دیروز اندکی افزایش یافت و از شدت کاهش قیمت هفتگی آن که بیشترین کاهش از ماه ژانویه تاکنون است، کاست.

قیمت روزانه نفت برنت دریای شمال که بیش از نیمی از انواع نفت‌های جهان برپایه آن قیمت‌گذاری می‌شوند، نیز روز جمعه پس از رسیدن به کمترین سطح میان روزی خود در چهار سال اخیر، افزایش پیدا کرد.

همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت به هنگام بسته شدن بازار تجاری نیویورک 20 درصد کمتر از رکورد قبلی آن در ماه ژوئن (تیر) بود.

بنا به تعریف، در این وضع، بازار به مرحله‌ای می‌رسد که در آن انتظار می‌رود قیمت برای یک مدت طولانی کاهش خواهد یافت.در اقتصاد، به چنین وضعی، خرسی شدن بازار گفته می‌شود.

درخواست ونزوئلا برای نشست فوری اوپک

از سوی دیگر، وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: این کشور خواستار نشست فوری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دلیل کاهش بهای جهانی نفت خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری بیزینس استاندارد، رافائل رامیرز در یک کنفرانس خبری افزود: ما از جانب نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا دستوراتی در این زمینه دریافت کرده‌ایم و قصد داریم با دیگر وزرا و دبیرکل اوپک برای برگزاری یک نشست فوری گفت‌وگو کنیم.

ونزوئلا نگران کاهش بی‌وقفه بهای جهانی نفت و به ویژه قیمت سبد نفتی خود است که طی چند هفته گذشته کاهش یافته و به پایین ترین سطح چهار سال اخیر رسیده است.

رامیرز که پیشتر وزیر نفت ونزوئلا بود اظهار کرد: قیمت نفت رو به کاهش است و همچنان ادامه دارد و ما معتقدیم باید به نوعی یک اقدام هماهنگ برای جلوگیری از این روند انجام دهیم.وی گفت: ‌قیمت‌ها به دلیل یک سری اعمال نفوذ با هدف ایجاد مشکلات اقتصادی برای کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت کاهش یافته است.

وی گفت: این قیمت برای هیچ کس مناسب نیست. قیمت‌ها حدود 80 دلار در هر بشکه است و تولید مازاد بسیار قابل توجهی وجود دارد.

در این باره ، وزارت نفت و معادن ونزوئلا نیز اعلام کرد: متوسط قیمت نفت خام ونزوئلا در هفته منتهی به دهم اکتبر (هجدهم مهر) 82 دلار و 72 سنت در هر بشکه بوده است.

قیمت نفت ونزوئلا از زمانی که در دسامبر 2010 میلادی به 82 دلار و 23سنت در هر بشکه رسید تا این سطح پایین نیامده بود.

جنگ قیمتی در کار نیست

در همین حال دکتر نرسی قربان، تحلیلگر ارشد بازار نفت درباره علل کاهش قیمت جهانی نفت به جام‌جم گفت: تحولات اخیری که در بازار جهانی نفت اتفاق افتاده، تنها به نفت هم خلاصه نمی‌شود و ارزها و بورس را نیز شامل می‌شود و این تحولات بر مبنای کاهش رشد اقتصادی کشورهای مختلف جهان مانند کشورهای اروپایی و آسیایی مثل چین شکل گرفته است.

وی افزود: در چنین شرایطی قیمت نفت همیشه بستگی به تقاضا برای فرآورده‌های نفتی داشته است. این تحولات و کاهش قیمت نفت، تغییراتی را در بازار می‌طلبد که آن کسانی که در بازار مشغول خرید و فروش نفت هستند خودشان را با این شرایط وفق می‌دهند.

وی تصریح کرد: اگر بر فرض یکی از کشورها به دلیل مسائل بازار یا نوع قراردادی که دارد قیمت خود را کاهش دهد، کشورهای دیگر نیز به منظور رقابت این کار را انجام می‌دهند و این کار به معنای جنگ قدرت یا جنگ نفت وقیمت نیست.

قربان اضافه کرد: بیشتر کشورها به دنبال کسب سهم بیشتر بازار نفت هستند و در این بازار با یکدیگر رقابت دارند.بنابراین کاهش قیمت نفت ایران مطابق با عربستان دراین چارچوب قابل تفسیر است.این کارشناس بازار نفت خاطرنشان کرد: در قراردادهای نفتی به طور معمول انعطاف و نوسانی را برای موضوع قیمت در نظر می‌گیرند تا کشورها بتوانند نفت بیشتری را بفروشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها