بر اساس گزارش روابط عمومی مرکز آمار ایران

افراد با سواد ۱.۲ فرزند و بی سواد ۲.۶ فرزند دارند

رئیس سازمان ثبت احوال کشوراز شیب تند کاهش نرخ باروری خبر داد و گفت: در برنامه ششم توسعه که در دست تدوین است باید درخصوص سیاست های افزایش جمعیت برنامه ریزی جدی انجام شود.
کد خبر: ۷۰۰۸۳۴
شیب تند کاهش نرخ باروری در ایران

جام جم سرا:ناظمی اردکانی در گفتگو با مهر در مورد سیاست های جمعیتی تاکید کرد: سازمان ثبت احوال که به عنوان یکی از سازمان های ذی ربط در امر سیاست های جمعیتی دخیل است و باید نسبت به اجرایی شدن سیاست های کلی جمعیت گام بردارد.

وی گفت: یکی از اقدامات اساسی سازمان ثبت احوال رصد جمعیت و همچنین ارائه و جمع آوری آمار در خصوص تولد و فوت است که در بند 14 سیاست های کلی جمعیت مورد تاکید قرار گرفته است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه در دست تدوین است گفت: با توجه به اینکه جمعیت کشورمان در سال های آینده به سمت سالمندی می رود و همچنین با نرخ رشد صفر و پس از آن منفی مواجه خواهد شد به همین دلیل جا دارد که در برنامه ششم توسعه این سیاست ها در جهت افزایش جمعیت و توجه به مقوله سالمندی مورد توجه جدی کارشناسان، صاحب نظران و همچنین نمایندگان مجلس قرار گیرد.

به گفته ناظمی اردکانی سیاست های تشویقی که در مجلس نمایندگان بررسی و تصویب کردند در راستای افزایش جمعیت بوده که با اجرای آن می توان گام بزرگی در جهت افزایش جمعیت انجام گیرد.

وی با تاکید بر اینکه سیاست تشویقی پرداخت یک میلیون تومان به حساب نوزادان که در زمان دولت قبلی انجام شد در حال حاضر به طور کلی لغو شده است گفت: این سیاست در دولت قبل برای مدت کوتاهی اجرا شد اما پس از مدتی به دلیل عدم واریز مبلغ یک میلیون به حساب کودکان این طرح به طور کلی لغو شد اما سیاست های تشویقی دیگری در حال حاضر تدوین شده که می تواند جایگزین آن شود.

رئیس سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه نرخ باروری در ایران به سرعت کاهش پیدا کرده است گفت: چنانچه نرخ باروری از 1.7 کمتر و به سمت یک برود در سال 1415 رشد جمعیت به صفر می رسد.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر 35 درصد ازدواج هایی که انجام شده تک فرزند بوده و یا فرزند ندارند ، گفت: این امر نشاندهنده کاهش نرخ رشد جمعیت است و همچنین نرخ باروری ایران در میان 26 کشور منطقه در رتبه 25 قرار دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
محمدد
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
۰
۰
متاسفانه مسولین محترم برنامه هایی را تدوین می كنند كه معلوم نیست چقدر قابل اجرا باشد. باید توجه كرد كه مردم را مانند كارمندان خود نگاه نكنند .نباید انتظار داشت مردم برنامه ها را بصورت دستورالعمل لازم الاجرا بدانند.بعداز این همه تبلیغ برای كاهش موالید،حالا برنامه ها تغییركرده .البته ضرر را از هرجا بگیری نفع است .ولی تعلل در برنامه ریزی ،این موضوع را به اذهان متبادر می كند كه مسولین زیاد جدی نیستند. سیاست های تشویقی ما-اگرسیاستی وجود داشته باشد-باكشورهای دیگر ،زمین تا آسمان تفاوت دارد.
عظیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
۰
۰
با سلام
قدیما میگفتند بچه بیاد خدا رزقشم میده ولی الان میگن نون باشه تا یه بچه هم بتونیم بیاریم حالا كدوم درست بود قضاوت با شما
ف
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۳
۰
۰
آقا ما مثلا ازدواج كردیم و هر دو فوق لیسانس اما كار نداریم
بیكاریم
پول نداریم
حالا بچه میخواییم بزنیم تو سرمون
پول نداریم نون بخریم
از كجا دیگه خررج پوشك و شیرخشك و لباس و هزار تا چیز دیگه كه نوزاد لازم داره را بیاریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نیازمندی ها