آموزش آشپزی

باقلوای ‌گوشت

باقلوا شیرینی مخصوص ایرانیهاست اما ترک‌ها هم نوعی باقلوا می‌پزند که به باقلوای استانبولی معروف است و تفاوتهایی با باقلوای معروف ایران دارد. دو روش تهیه و پخت این شیرینی را در ادامه مطلب فرا بگیرید.
کد خبر: ۶۳۱۷۹۵
۲ روش برای پخت «باقلوا استانبولی»

روش اول

مواد لازم:

پسته خرد شده: ۲۵۰ گرم
گردوی خرد شده: ۲۵۰ گرم
دارچین: ۲ قاشق چایخوری
شکر: ۱ پیمانه
نان یوفکا: ۵۰۰ گرم
کره: ۱۸ قاشق غذاخوری
عسل: ۱ پیمانه
لیمو: ۱ عدد
آب پرتقال: ۳ قاشق غذاخوری
ادویه معطر در صورت تمایل: به میزان دلخواه

شیرینی باقلوا استانبولی؛ جام جم سرا

طرز تهیه:

۱-ابتدا ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از پسته را برای تزئین کنار بگذارید. در یک کاسه، باقیمانده پسته را همراه با گردو، ۱/۴ پیمانه شکر، دارچین و ادویه معطر (در صورت تمایل) را با هم مخلوط کنید.
۲-فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فار‌‌نهایت (۱۸۰ درجه سانتیگراد) تنظیم نمایید.
۳-در یک تابه بر روی حرارت، کره را بریزید تا آب شود. ظرف مخصوص فر را با کمی کره چرب کنبد.
۴-یکی از خمیرهای یوفکا را در کف ظرف پهن کنید. روی آن کره بمالید.
۵-دوباره یک لایه خمیر یوفکا پهن نموده و کمی روی لایه قبلی فشار دهید تا به هم بچسبد. دوباره روی آن کره بمالید. به اندازه ۱/۳ خمیر را به همین صورت لایه لایه بچنیید.
۶-نیمی از مخلوط پسته و گردو را روی سطح خمیر بپاشید.
۷-دوباره با ۱/۳ دیگر از خمیر لایه‌ها را همراه با کره ادامه دهید. نیمه باقیمانده از مخلوط گردو و پسته را روی سطح خمیر بپاشید.
۸-تا آخر همین کار را با باقیمانده خمیر تکرار کنید.
۹-کره باقیمانده را روی لایه خمیر آخر بریزید. با استفاده از چاقو، خمیر‌ها را تا عمق به صورت لوزی لوزی برش دهید.
۱۰-ظرف را در فر به مدت ۱ ساعت و نیم قرار دهید.
۱۱-در همین زمان، در یک قابلمه، باقیمانده شکر را با ۱ پیمانه آب بر روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید.
۱۲-عسل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس اجازه دهید به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه بدون هم زدن خوب داغ شود و حباب‌هایی روی آن بیفتد.
۱۳-شربت تهیه شده را کنار بگذارید تا کمی سرد شود. سپس آبلیو و آب پرتقال را اضافه کنید.
۱۴-ظرف را از فر خارج کنید و شربت تهیه شده را بر روی خمیر بریزید. دوباره خمیر را از تکه‌های برش داده شده با چاقو از هم جدا کنید.
۱۵-تکه‌های برش داده شده را در ظرف مناسب بچینید و روی آن را با پسته تزئین کنید|استانبول مگاپولیتن|

روش دوم

مواد لازم:

برای شربت:
شکر: ۵ لیوان
آب: ۳-۵ لیوان
آبلیمو: نصف قاشق چایخوری

برای خمیر:
آرد: ۴ لیوان
شیر: ۱ لیوان
مایه خمیر: ۱ پاکت
روغن آب شده: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
گردو خرد شده: ۲۵۰ گرم
نشاسته گندم: ۵۰۰ گرم
روغن داغ: ۱۵۰ گرم

شیرینی باقلوا استانبولی؛ جام جم سرا

طرز تهیه:

۱-از اختلاط مواد، یک خمیر نرم و یک دست بدست آورید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را به حال خود بگذارید تا اصطلاحاً ور بیاید.
۲-خمیر را به ۳ قسمت مساوی قسمت کنید و از هر قسمت ۱۶ تا ۱۸ عدد خمیر به اندازه یک گردو برداشته، هر کدام را در دست به شکل گردو درآورید.
۳-اکنون هر خمیر کوچک را با وردنه به اندازه یک بشفاب غذاخوری پهن کنید، وسط آن مقداری نشاسته ببریزید و خمیر‌ها را لایه به لایه روی هم پهن کنید (۱۶ یا ۱۸ ورق خمیر روی هم).
۴-آخرین لایه را بدون ریختن نشاسته روی لایه‌های دگیر بگذارید.
۵- اکنون ۳ گروه خمیر ۱۶-۱۸ ورقه‌ای نشاسته زده شده بدست آمده. یک سینی فر گرد را چرب کرده و با وردنه هر گروه خمیر ۱۶-۱۸ ورقی را به اندازه سینی باز کنید. خمیر گروه اول را در داخل سینی پهن کرده و روی آن نصف گردوی پودر شده بپاشید و آن را خوب به همه جای لایه پخش کنید.
۶-دومین گروه از خمیر‌ها را باز کنید و روی خمیرهای قبلی داخل سینی پهن کنید. بقیه گردو‌ها را روی آن پخش کنید.
۷-آخرین گروه خمیرهای باز شذه را روی خمیرهای قبلی داخل سینی پهن کنید. خمیر داخل سینی را به شکل دلخواه برش دهید و روی آن را طوری که به هر طرف آن پخش شود روغن داغ بریزید.
۸-مواد را در فر با دمای ۲۰۰ سانتیگراد بگذارید تا روی خمیر‌ها سرخ شود.
۹-بعد از پخته شدن آن‌ها را از فر در آورده، بگذارید سرد شود.
۱۰-بعد از سرد شدن شربت آماده و نیمه گرم را روی آن‌ها ریخته و ۴-۵ ساعت صبر کنید تا شیرینی باقلوای شما آماده خوردن شود|جام جم سرا|

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
مهین
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
۰
۰
چقدر خوب و خوشمزه
hj
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
۰
۰
عالی بود
پریسا
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
۰
۰
اره راست می گی عالی بود
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
۰
۰
سلام. خیلی عالی ست. مرسی
مهسا
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
خیلییییییییییییییی خوب بود
سحر
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
۰
۰
اصلا خوب نبود
شیدا قیامی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
قیافش خوردنی بود طعمشونمیدونم
امیر علی
Iran, Islamic Republic of
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
۰
۰
در تایید حرف دوستمان كه فرمودند باقلوا شیرینی ایرانی هست ، باید بكم كه این باقلوا كه به باقلوای ترك مشهور شده در ااصل مربوط به. كردهای تركیه است وكردها هم اصیل ترین اقوام ایرانی.
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
۰
۰
عالیه .خیلی خوشمزه میشه .توصیه میكنم درست كنین.از اینكه این دستور پخت باقلولی خوشمزه رو در اختیارمون قرار دادین متشكرم
شیدا
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
۰
۰
در جواب دوستان ك گفتن شیرینیه ایرانیه اینو باید بگم باقلوا در اصل و از اول برای تركا بود بعدش یزدیا و كاشونیا با تقلید از ما ی مدل دیگشو درس كردن ك ب باقلوای ما نمیرسه ...
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها