شفا

توصیه‌هایی مفید برای کم‌کاری تیروئید

چاقی مفرط، افزایش وزن، ریزش مو، خشکی پوست، اختلال در خواب، ضعف و خستگی، تحمل نکردن سرما، یبوست، فراموشکاری، کم‌خونی، کاهش سوخت و ساز بدن، ورم صورت، اختلال قاعدگی، پوست سرد و خشن، کاهش تعریق و...
کد خبر: ۶۱۸۰۹۹
توصیه‌هایی مفید برای کم‌کاری تیروئید

اگر شما به برخی علائم فوق مبتلا هستید، پیشنهاد می‌شود به یک متخصص برای بررسی وضع تیروئید مراجعه کنید. اینها علائم کم‌کاری تیروئید است؛ بیماری شایعی که پس از دیابت، شایع‌ترین بیماری غدد درون‌ریز بدن است اما چرا کم‌کاری تیروئید طیف وسیعی از علائم را به همراه دارد؟ وظیفه هورمون‌های تیروئید که آن را «تیروکسین» می‌نامند، تنظیم سوخت و ساز بدن و فعالیت دیگر ارگان‌های بدن است و کمبود آن باعث علائم مختلف و متفاوتی در بدن می‌شود.

علت دقیق این بیماری مشخص نیست، ولی کم بودن ید بدن، مصرف بعضی داروهای اعصاب و روان، بیماری‌های سیستم ایمنی و التهاب تیروئید می‌تواند از علل آن باشد. زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

درمان اصلی کم‌کاری تیروئید، مصرف داروی لووتیروکسین البته با نظر پزشک است که در بسیاری از بیماران شاید تا پایان عمر ادامه می‌یابد. اما روش‌های طبیعی و تغذیه‌ای وجود دارد که می‌توان وضع بیمار را بهبود بخشیده و به درمان کمک کند.

مصرف برخی مواد غذایی در کم‌کاری تیروئید ممنوع است؛ از‌جمله کلم، شلغم، سویا، بادام زمینی، آجیل و اسفناج، این مواد غذایی باعث اختلال در کار غده تیروئید می‌شود.

خوردن گلابی و هلو و ارزن نیز توصیه نمی‌شود. بیمارانی که کم‌کاری تیروئید دارند، بهتر است مصرف چربی، قند و پروتئین‌های حیوانی را تا حد امکان کاهش دهند، چون این افراد به دلیل اختلال در سوخت و ساز مستعد چاقی و افزایش وزن هستند بنابراین بهتر است رژیم کم‌کالری داشته باشند، به جای آن مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، بویژه سبزیجات پخته کاملا توصیه می‌شود.

مصرف نمک یددار در پیشگیری و درمان کم‌کاری تیروئید ضروری است، اما نمک یددار را هرگز نباید در معرض نور قرار دهید، بنابراین از نمکدان یا ظرف شیشه‌ای برای نگهداری آن استفاده نکنید. نمک را به مقدار کم و در پایان پخت غذا اضافه کنید، اگر از ابتدا این نمک مورد استفاده قرار بگیرد تاثیر خود را در طول پخت از دست می‌دهد.

نکته مهم آن‌که زیاده‌روی در مصرف نمک یددار خود باعث مشکل تیروئید می‌شود. بیماران کم‌کاری تیروئید مستعد کم‌خونی هستند، بنابراین مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند جگر توصیه می‌شود.

دریافت مقادیر کافی از انواع ویتامین‌ها بویژه ویتامین ب کاملا توصیه می‌شود؛ زیرا ویتامین‌های گروه ب در تولید هورمون تیروئید نقش دارند، مصرف مکمل‌های غذایی و مولتی ویتامین‌ها با نظر پزشک معالج برای این بیماران جایز است.

غذاهای دریایی مانند میگو، ماهی تن، ماهی ساردین و جلبک دریایی به دلیل غنی بودن از مقادیر بالای ید می‌تواند مفید باشد. البته توجه داشته باشید ماهی آب‌های شور نسبت به انواع پرورشی مفیدتر است.

گیاه جینسینگ در تامین سلامت و تحریک و ترشح هورمون تیروئید و افزایش متابولیسم بدن موثر است. گیاه کوهوش و پنج انگشت نیز در کنترل کیفیت تیروئید موثر است.

توجه داشته باشید هیچ داروی گیاهی یا روش دیگری جایگزین داروهای کم‌کاری تیروئید که پزشک شما تجویز کرده، نخواهد شد و روش‌های فوق صرفا به‌عنوان روش‌های کمکی می‌تواند موثر باشد، نه جایگزین دارو.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۵
ك
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
۰
۰
با عرض سلام من از سن8سالی تا حالا از كم كاری تیروئید
رنج میبرم حالا هم23سال سن دارم ازشدت شكم وسردرد رنج میبرم حالا هم مدت زیادی دارومو مصرف نمیكنم لطفأ راهنمای
كنید.
nazi
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۷
۰
۰
بسیار مفیدوجالب بود ممنون@

محمد میرزائی
United States
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۶
۰
۰
برنامه مفیدی است .آیا اگزما به كم كاری تیروئید مرتبط است؟
آزیتا
-
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
۰
۱
باعرض سلام وخسته نباشید . من بعد از سرطان غددلنفاوی وپرتودرمانی به كم كاری مبتلا شدم به شدت دارم چاق میشم ولین چاقی منو عجیب افسرده كرده خیلی زیاد میخوابم خیلی عصبی وتندخو هستم هیچ كدوم از ویتامین ها رو توی بدنم ندارم وكلسیم بدنم خیلی پایینه... خواهش میكنم بهم كمك كنید...

نیازمندی ها