بادمجان همه‌جوره خوش‌خوراک است چه آن را له کنید و کشک بادمجان درست کنید چه کبابی آن را در میرزاقاسمی بریزید یا داخل آن را با گوشت چرخ‌کرده پر کنید یا مسمای بادمجان مبسوطی از آن بسازید و با چلوی ایرانی نوش‌جان کنید. تنوع غذاهایی که بادمجان در آن به کار می‌رود بی‌شمار است، اما امروز می‌خواهیم طرز تهیه غذایی غیر ایرانی را برای تنوع بخشیدن به سفره غذای خود به شما آموزش دهیم که در کشورهای عربی، بویژه لبنان هواخواهانی دارد: «مقلوبه».
کد خبر: ۵۹۴۰۵۴

مواد لازم برای ۴ تا ۶نفر:

بادمجان متوسط: ۲ عدد پوست کنده و حلقه‌حلقه
پیاز بزرگ: یک‌عدد، ساطوری
گوشت سردست گوسفند: یک‌ کیلو، خرد کرده
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک‌دوم قاشق ‌چایخوری
پودر جوز هندی: یک‌دوم قاشق چایخوری
روغن مایع: به میزان دلخواه
گوجه‌فرنگی بزرگ: ۳ عدد حلقه‌حلقه
برنج خیسانده: ۲ پیمانه
آب جوش: ۲ پیمانه

روش تهیه:

۱. ورقه‌های بادمجان را نمک پاشیده و ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخ​آب آن خارج شود، سپس آن‌ها را شسته و خشک کنید. یک‌چهارم پیمانه روغن مایع را روی شعله متوسط داغ کرده و هر طرف بادمجان را ۸ دقیقه در آن سرخ کنید، سپس با حوله کاغذی روغن آن‌ها را گرفته و کنار بگذارید.

۲. پنج قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید. شعله را کم کرده و گوشت و ادویه‌ را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر تفت دهید. هرگاه احساس کردید شعله کم است و ممکن است گوشت آب بیندازد، شعله را کمی زیاد کنید.

۳. دو پیمانه آب‌جوش را اضافه کنید، در قابلمه را ببندید و گوشت را با شعله کم ۲ تا ۳ ساعت بپزید تا نرم شود. اگر روی آب کف گوشت جمع شد، با کفگیر آن را بگیرید. در پایان زمان پخت باید یک‌دوم پیمانه آب باقی‌مانده باشد. نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.

۴. برنج را به روش معمول آبکش کنید، سپس کف و دور یک قابلمه متوسط را چرب کرده و گوجه‌فرنگی را ته آن بچینید. به ترتیب پلو، مایه‌گوشت و بادمجان را لایه‌لایه بچینید تا مواد تمام شود. یک چهارم پیمانه آب روی پلو ریخته و در قابلمه را ببندید. حداقل ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط آن را بپزید تا برنج دم بکشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها