بازسازی زندگی پس از طلاق- مرحله سوم: استقلال و خودکفایی

بگذار زندگی‌ات از نو قد بکشد

زمان می‌گذرد تا همه چیز تغییر کند؛ که ایمان بیاوریم به پویایی٬ به حرکت، به جاری بودن. زمان می‌گذرد تا یکی دیگر شویم؛ یکی که جور دیگری می‌بیند، افکارش مثل قبل نیست. از این پس هر بامداد همگام با طلوع سپیده صبح زندگی، با نیرویی که تاکنون نمی‌شناختم بیدار می‌شوم. قدرت من افزایش می‌یابد. جدیت من آشکار می‌شود. می‌خواهم با نیروی خودارزشمندی فرصت زندگیم را برای بی‌نظیر بودن و رسیدن به حس زیبای استقلال، امتحان کنم.
کد خبر: ۵۹۳۹۶۳

اینک دفتر نقاشی‌ات را بردار! آرام زیر لب بگو: حالا یک دنیا می‌کشم! یک دنیای جدید، یک زندگی جدید. دنیایی که در آن من هستم و یک عالم راه نرفته. این بار همه مسیر‌ها را هموار می‌کشم. زیر نقاشیت بنویس: چه کسی می‌تواند باد را در تور اندازد؟

***

همان طور که به خاطر دارید در چند روز گذشته زیر عنوان «زندگی پس از طلاق» به معرفی دو گام مهم در بازسازی زندگی پس از طلاق یعنی «مدیریت سوگواری» و دستیابی به حس «خودارزشمندی» پرداختیم. اکنون به گام سوم یعنی «رسیدن به استقلال و خودکفایی» می‌رسیم.
هدف از آشنایی شما با مراحل ۱۰ گانه بازسازی زندگی پس از طلاق این است که چنانچه از همسر خود جدا شده‌اید و بعد از گرفتن طلاق تا مدت‌ها صدمات روحی و جسمی زیادی دیده‌اید، وقت آن است که تغییر کنید.
به گزارش جام جم سرا به نقل از روزنامه خراسان- بی‌تردید وقوع طلاق یکی از دردناک‌ترین اتفاقات زندگی است؛ اما گیر کردن در رکود پس از طلاق و مصیبت‌های بعد از آن و همچنین نداشتن مهارت سازگاری برای کنار آمدن با شر ایط روحی، جسمی و اجتماعی پس از طلاق، زندگی فردی شما را به مخاطره خواهد انداخت. در نتیجه دیر یا زود باید حرکتی برای بازسازی هویت خود و زندگیتان بکنید. در دو مرحله قبل شما تنها و تنها روی خودتان متمرکز بودید و خودتان را از درون تقویت کردید و با مدیریت «سوگواری» به حس «خودارزشمندی» رسیدید. در این مرحله یعنی مرحله «استقلال و خودکفایی» وقت آن رسیده است که از لاک خود بیرون بیایید و با دنیای بیرون ارتباطی موثر، بدون وابستگی و سرشار از حس استقلال برقرار کنید. انواع استقلال عبارت است از استقلال فکری، استقلال مالی و استقلال عاطفی. موفقیت شما در رسیدن به هر کدام از این ۳ بعد استقلال، تضمینی خواهد بود برای تجربه آینده‌ای روشن.

استقلال فکری:

یعنی داشتن عقاید و ارزش‌های مخصوص به خود. ارزش‌هایی که با صلاحدید خود شما انتخاب می‌شود و دیگران نیز به این عقاید و ارزش‌ها احترام می‌گذارند. بعد از وقوع طلاق، بسیاری از افراد با برچسب یک فرد مطلقه وارد جامعه خواهند شد و ممکن است در روابط اجتماعیشان با اطرافیان از خانواده گرفته تا دوستان، اقوام و همکاران شاهد رفتارهایی باشند که استقلال فکریشان را زیر سوال می‌برد. شما با استفاده از راه کارهایی که در ادامه می‌آید می‌توانید در عین حال که ارتباطی موثر با اطرافیان برقرار می‌کنید، استقلال فکری نیز داشته باشید و در واقع با رفتار شایسته خود از دیگران بخواهید به فکر و اندیشه شما احترام بگذارند.

۱) به مردم بیاموزید آن گونه که مایلید با شما رفتار کنند: به عنوان مثال شاید شما علاقه‌ای نداشته باشید که اطرافیانتان در زمینه مسائل شخصی زندگیتان کنجکاوی و تفحص کنند یا از شوخی کردن زیاد و خودمانی شدن لذتی نمی‌برید. در این باره شما موظفید اطرافیانتان را در جریان این نکات بگذارید.

همیشه کسی وجود دارد که شغل بهتر، پول بیشتر، فکر خلاق‌تر، یا صورت و ظاهری جذاب‌تر از شما داشته باشد. تا زمانی که مرغ همسایه را غاز می‌شمارید، نمی‌توانید به لحاظ فکری مستقل از دیگران باشید

۲) نیاز به تایید شدن از طرف دیگران را از بین ببرید: همه ما می‌خواهیم که مورد تأیید دیگران قرار بگیریم و آن‌ها ما را بپذیرند که البته امری مطلوب است اما اینکه فکر کنید برای تأیید گرفتن از دیگران باید هر کاری که می‌خواهند انجام دهید و آن گونه که می‌خواهند تفکر و رفتار کنید فکری نادرست و نقض کامل قاطعیت و استقلال است. آدم‌هایی که از کمبود خودباوری و اعتماد به نفس رنج می‌برند و تایید درونی ندارند معمولا در بیرون و در حرف‌های دیگران به دنبال تایید هستند و منتظرند ببینند دیگران چه چیزی می‌گویند تا عمل کنند. اگر بتوانید خودتان تایید را به خود بدهید دیگر به حرف دیگران نیاز ندارید.

۳) از موضع قدرت عمل کنید: اگر با اعتماد به نفس و از روی قدرت کارهای خود را انجام دهید مردم احترام بیشتری برای استقلال فکری شما قائل خواهند بود. فراموش نکنید تمام ترس‌های فلج کننده‌ای که ممکن است به شما مستولی شوند خودتان به خودتان تحمیل کرده‌اید.

۴) گریز از دام مقایسه را هرگز فراموش نکنید: همیشه کسی وجود دارد که شغل بهتر، پول بیشتر، فکر خلاق‌تر، یا صورت و ظاهری جذاب‌تر از شما داشته باشد. از سوی دیگر تا زمانی که مرغ همسایه را غاز می‌شمارید، نمی‌توانید به لحاظ فکری مستقل از دیگران باشید. قدر دارایی‌های خود را بدانید و فقط با خودتان مسابقه دهید نه دیگران.

استقلال مالی:

بسیاری از افراد پس از جدایی از همسرشان تا مدتی دچار رکود در کسب و کار می‌شوند. تعدادی دیگر نیز ممکن است هنوز صاحب شغل و درآمدی نباشند و به لحاظ مالی به افراد مختلفی وابسته باشند. برای موفقیت در رسیدن به استقلال مالی، این نکات را به دقت بخوانید و عمل کنید:

افراد مطلقه مدت کوتاهی بعد از جدایی، به دلیل نیاز عاطفی، فرار از سرزنش‌ها و طعنه‌های اطرافیان و پر کردن خلأ تنهایی، به رابطه‌هایی پناه می‌برند و سریعا علائم وابستگی را نشان می‌دهند. استقلال عاطفی به شما این امکان را می‌دهد که با انسان‌ها ارتباطات برقرار کنید و در عین حال به دام وابستگی نیفتید

۱) توانایی‌ها وعلایق شخصیتان را برای راه انداختن شغل مورد نظرتان بشناسید.

۲) سرمایه خود را برای شروع کار در نظر بگیرید: سرمایه انسان همیشه پول نیست. مهارت‌های شما نیز می‌تواند سرمایه‌ای برای شروع کار باشد؛ مثلا اگر شما از تحصیلات خوبی برخوردارید، یا هنر خاصی دارید که می‌توانید از آن برای درآمدزایی استفاده کنید؛ در این صورت می‌توانید با فردی قابل اعتماد شریک شوید. در واقع مهارت از شما و سرمایه از دیگری.

۳) با افرادی که از نظر مالی موفق هستند ارتباط برقرار کنید و مشورت بگیرید.

۴) به مشکلات به عنوان فرصتی برای کسب تجربه و مهارت و به کار گیری خلاقیت نگاه کنید.

۵) گام‌های کوچک اما استوار بردارید: کامل بودن هر کار، بستگی به اندازه آن کار دارد. معمولاً کارهای کوچک در زمانی کم به نتیجه می‌رسند و کارهای بزرگ در زمانی طولانی. پس بهتر است کار‌ها را به اندازه‌های مورد نیاز تجزیه و کوچک کنید تا از انجام دادنش طفره نروید زیرا تدریجی حرکت کردن به سوی هدف باعث کاهش اضطراب و پریشانی می‌شود و از طرفی موفقیت شما در تکمیل یک کار کوچک، به افزایش اعتماد به نفستان برای اقدام به کارهای بزرگ‌تر منجر می‌شود.

استقلال عاطفی:

بسیاری از افراد مطلقه مدت کوتاهی بعد از جدایی، به دلیل نیاز عاطفی، فرار از سرزنش‌ها و طعنه‌های اطرافیان و همچنین پر کردن خلأ تنهایی، به رابطه‌هایی پناه می‌برند و سریعا علائم وابستگی را نشان می‌دهند. استقلال عاطفی به شما این امکان را می‌دهد که با انسان‌ها ارتباطات سازنده و موثری برقرار کنید، از حمایت آن‌ها بهره‌مند شوید و در عین حال به دام وابستگی نیفتید. برای رسیدن به استقلال عاطفی، این نکات به شما کمک می‌کند:

۱ - انتخاب‌های خود را در برقراری ارتباط محدود نکنید. سعی کنید به جای یک دوست، دوستان متعدد انتخاب کنید.

۲- در روابط دوستان از بیان همه اسرار زندگی خود اجتناب کنید. به عبارت دیگر مسائل زندگی خود را طبقه بندی کنید و بخش‌های مهم و کلیدی و خیلی خصوصی آن را با هر فردی در میان نگذارید.

۳- برای اوقات خود برنامه ریزی و سهم ارتباط با دوستان را مشخص کنید و از ارتباط افراطی اجتناب کنید.

۴- در انجام کارهای شخصی خود تا حد امکان دیگران را سهیم نکنید و کار‌هایتان را خودتان به تنهایی و مستقل از دیگران انجام دهید.

۵- هرکجا که احساس کردید فردی دارد شما را به خود وابسته می‌کند روابط خود را با او به حداقل برسانید.

۶- به جای طرد کردن دیگران برای روابط خود حد و حدود قائل شوید.
>> ملیحه شهرستانی (کار‌شناس ارشد روان‌شناسی بالینی)

* شما چه نظری دارید؟ تجربه‌ها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید *

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها