بخورنخورهای دوران شیردهی

شیردهی یکی از دوره‌هایی است که در آن بدن به انرژی و موادمغذی بیشتری نیازمند است. البته عادت‌های غذایی متعددی می‌تواند بر حجم شیر اثر مثبت بگذارد و سلامت مادر و کودک را تضمین کند. در مقابل، خوردن برخی خوراکی‌ها حجم شیر را کاهش می‌دهد و عوارضی برای نوزاد دارد. به بهانه روز جهانی شیرمادر، از عادت‌های خوب و بد غذایی نوشته‌ایم. خوب‌ها، بهتر است تکرار و بد‌ها حذف شوند.
کد خبر: ۵۸۵۳۵۳

 

۹ عادت مضر برای شیردهی
 
قهوه نخورید: قهوه، چای و نوشابه‌های کولا‌دار به دلیل کافئینی که دارند، باعث بی‌قراری و بی‌خوابی نوزاد می‌شوند به همین دلیل آن‌ها را ننوشید. 
 
مصرف شکلات را به حداقل برسانید: شکلات هم کافئین دارد. به‌طوری که ۳۰ گرم شکلات تلخ دارای ۵ تا ۳۵ میلی‌گرم کافئین است. به همین دلیل توصیه می‌شود در این دوران میزان شکلات مصرفیتان را به حداقل ممکن برسانید. 
 
بروکلی خام نخورید: بروکلی و حتی گل‌کلم از سبزی‌های نفاخ هستند و باعث بی‌قراری و دل‌دردهای کولیکی در نوزاد می‌شوند. به همین دلیل بهتر است بروکلی خام میل نکنید بلکه انواع بخارپز شده آن را تهیه و در حجم کم مصرف کنید. 
 
سیر را فراموش کنید: بررسی‌ها نشان داده‌اند خوردن سیر طعم شیر مادر را تغییر می‌دهد و ممکن است باعث امتناع نوزاد از خوردن شیر شود. به همین دلیل توصیه می‌شود نه تنها سیر بلکه تمام غذاهایی که با سیر یا پودر آن تهیه شده‌اند، مصرف نکنید. حتی پیاز هم بهتر است در این دوران، کمتر استفاده شود. 
 
مرکبات نخورید: این میوه‌ها با اینکه سرشار از ویتامین C هستند، باعث بی‌قراری نوزاد و حتی بروز دانه‌های قرمز رنگی روی پوستش می‌شوند به همین دلیل بهتر است کمتر آن‌ها را میل کنید. البته برای تامین ویتامین یادشده خوردن انبه اشکالی ندارد. 
 
آلو بهتر است مصرف نشود: این میوه خاصیت ملین دارد به همین دلیل بهتر است مادران این میوه را مرتب در برنامه غذایی روزانه‌شان نداشته باشند. 
 
غذاهای تند و ادویه‌دار نخورید: خوردن غذاهای تند و ادویه‌دار هم طعم شیر را تغییر می‌دهند و هم باعث بی‌قراری و نق زدن بی‌مورد نوزاد می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌شود غذا‌هایتان را با آبلیمو طعم‌دار کنید نه با ادویه فراوان. 
 
بادام زمینی آلرژی‌زاست: این مغز آلرژی‌زاست به همین دلیل توصیه می‌شود در برنامه غذایی مادر وجود نداشته باشد زیرا ترکیب‌های آلرژن موجود در آن ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت کند. 
 
جعفری میل نکنید: این سبزی حجم شیر را کم می‌کند به همین دلیل بهتر است در برنامه غذایی مادر نباشد. 
 
۹ عادت مفید برای شیردهی
 
منابع امگا۳ بخورید: بهتر است منابع غذایی حاوی امگا۳ در این دوران سهمی در رژیم‌غذایی داشته باشند زیرا دریافت این ماده مغذی به تکامل مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک می‌کند، بنابراین منابع آنکه شامل انواع ماهی به‌خصوص ماهی آزاد و تن است، حداقل ۲ بار در هفته میل کنید. 
 
آب بنوشید: بررسی‌ها نشان داده‌اند خانم‌ها در دوران شیردهی به ۳ تا ۴ لیتر آب نیاز دارند و باید حداقل ۲ لیتر آب در روز بنوشند. مصرف انواع مایعات و نوشیدنی‌ها می‌تواند از کمبود آب پیشگیری کند. 
 
شیر را فراموش نکنید: در دوران شیردهی خانم‌ها به ۳ تا ۴ واحد لبنیات نیاز دارند. این موادغذایی منابع پروتئین، کلسیم، ویتامین D و مایعات هستند. خوردن شیر و ماست به‌وسیله مادر می‌تواند موادمغذی‌ای را به نوزاد برساند که به روند رشدش کمک می‌کنند. 
 
گوشت بخورید: بهتر است گوشت قرمز بدون چربی میل کنید زیرا نیاز بدن به پروتئین و ویتامین B۱۲ در این دوران افزایش می‌یابد. در ضمن نیاز به انرژی نیز در دوران شیردهی زیاد است، به همین دلیل توصیه می‌شود منابع آهن مصرف شوند زیرا دریافت آهن و پیشگیری از کمبود آن، تامین‌کننده انرژی مورد نیاز بدن خواهدبود. 
 
برنج قهوه‌ای را انتخاب کنید: برنج از موادغذایی‌ای است که انرژی را تامین می‌کند و حجم شیر را افزایش می‌دهد. البته توصیه می‌شود نوع قهوه‌ای آن را مصرف کنید. 
 
جو را فراموش نکنید: جو از موادغذایی‌ای است که باعث آرامش مادر می‌‌شود و به تولید شیر کمک می‌کند. این ماده غذایی باعث ترشح هورمون اکسی‌توسین می‌شود که در تولید شیر دخیل است، بنابراین خوردن سوپ جو، نان جو و هر غذایی که از جو تهیه شده است، به شما توصیه می‌شود. 
 
اسفناج میل کنید: اسفناج از سبزی‌های منبع مناسب ویتامین K، A و اسیدفولیک است. در ضمن، فیتواستروژن دارد که دریافت آن بافت پستان را تقویت و به روند شیردهی کمک می‌کند. پس بورانی اسفناج را فراموش نکنید. 
 
آب هویج بنوشید: بررسی‌ها نشان داده‌اند نوشیدن آب هویج قبل از ناهار به تقویت شیردهی و افزایش حجم شیر کمک می‌کند. هویج از سبزی‌های مغذی سرشار از بتاکاروتن و فیتواستروژن‌هاست. به همین دلیل نوشیدن آب آن به روند شیردهی کمک می‌کند و عادت به خوردن آن به خانم‌های شیرده توصیه می‌شود. 
 
زردآلو را فراموش نکنید: خوردن این میوه به‌خصوص نوع خشک آن برای حفظ تعادل هورمون‌هایی که در روند شیردهی موثر هستند، توصیه می‌شود. به علاوه، عادت به خوردن آن به افزایش حجم شیر نیز کمک می‌کند و به دلیل داشتن تریپتوفان، سطح پرولاکتین را در حد مناسب نگه می‌دارد.
 
>> سلامت

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۶
معصومه
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
۰
۱
سلام- دمكرده رازیانه و زیره سبز هم در افزایش شیر خیلی موثر می باشد.
هانیه
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
۲
۱
میگن خوردن اب باعث میشه شیر ابكی بشه و بچه لاغر بمونه .راسته؟؟؟؟
سیما
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
۰
۴
جالبه بدونید پرزردالو شیر رو زیاد میكنه اینم دلیله علمیش
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۲
۰
۰
ایا چای دركمبوداهن نوزاد تعسییردارد؟؟؟؟ باتشكر
زهرا كشاورز
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۱
۰
۲
سلام: درسایت دیگری خواندم كه زن شیرده ماهی نخورد ولی اینجا نوشته هفته ای دوبار بخورد كدام بهتر است؟

نیازمندی ها