مطالعات نشان داده که روغن ‌زیتون با کاهش میزان آسیب‌های سرطانی، و تعداد تومورهای توسعه یافته، اثر آنها را در تهاجمشان به سلولهای بدن کمتر می‌کند و راه درمان‌ را هموارتر می‌سازد.
کد خبر: ۵۷۶۵۹۴

 این اثر مربوط به وجود اسید لینولئیک است که یک اسید چرب امگا 6 می‌باشد. این اسید چرب در تولید پروستاگلاندین‌هایی موثر است که از ایجاد و توسعه تومورها جلوگیری می‌کنند.اکسیداسیون درون سلولی، عامل مهمی در ایجاد سرطان است و مواد آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون، مقاومت سلول‌ها را در برابر اکسیداسیون و سرطان افزایش می‌دهد.

روغن زیتون و فشار خون‌

فشارخون بالا زمانی تعریف می‌‌شود که میزان فشار خون به طور دائم بالاتر از 90/140 میلی‌‌متر جیوه باشد. مصرف روغن زیتون به صورت منظم، هر دو فشار خون را کاهش می‌دهد و مقدار دوز داروهای لازم برای کاهش فشارخون را در بیماران کم می‌کند.

روغن زیتون و بیماری‌های قلبی‌

سخت شدگی دیواره‌ رگ‌های خونی در اثر تجمع کلسترول، با شیوه زندگی ارتباط مستقیم دارد. شیوه زندگی مجموعه‌ای از عادات فردی و میزان فعالیت بدنی و نوع رژیم غذایی است. پایین‌ترین میزان مرگ و میر از بیماری‌های قلبی و عروقی در کشورهایی وجود دارد که از روغن زیتون به عنوان تنها منبع چربی در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند. روغن زیتون به علت داشتن اسیدهای چرب غیراشباع می‌‌تواند میزان کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش دهد و به این ترتیب از رسوب کلسترول در رگ‌ها و سخت شدگی عروق جلوگیری می‌‌کند.

روغن زیتون و التهاب روماتیسمی‌

التهاب روماتیسمی از بیماری‌های عفونی مزمن است که در مفاصل ایجاد می‌شود. عوامل عفونی، ژن‌ها، هورمون‌ها و رژیم غذایی در بروز آن نقش دارند.
 مصرف منظم روغن زیتون باعث تسکین علائم این بیماری می‌‌شود. افرادی که میزان کمی روغن زیتون مصرف می‌‌کنند، 5/2 برابر افرادی که رژیم غذایی سرشار از این روغن را دارند به التهابات روماتیسمی مبتلا می‌‌شوند. مکانیسم این عمل هنوز مشخص نشده است، ولی این اثر احتمالا به آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون مربوط می‌‌شود.

روغن زیتون و دستگاه گوارش‌

روغن زیتون، صفرابر است و باعث تخلیه کیسه صفرا می‌شود، به این ترتیب که انقباض کیسه صفرا و تولید نمک‌های صفراوی را در کبد تحریک کرده و در نتیجه دفع کلسترول را از طریق صفرا افزایش می‌دهد و از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می‌‌کند.
 روغن زیتون مانع جذب کلسترول در روده کوچک می‌شود و جذب عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم و آهن را افزایش می‌دهد.
 روغن زیتون ملین است و از یبوست جلوگیری می‌کند همچنین این روغن، انگل‌ها و کرم‌های روده را از بین می‌‌برد.

روغن زیتون و احساس درد

احساس درد، درد مشترک اغلب سالمندان است. روغن زیتون برای این مشکل هم چاره‌ای دارد.
ماده‌ای در روغن زیتون وجود دارد که اثری مشابه قرص‌های مسکن مانند ایبوپروفن در کاهش درد دارد. آنزیم‌ مخصوصی در بدن وجود دارد که سبب آغاز درد می‌‌شود و ماده اوله آکانتال جلوی فعالیت این آنزیم را می‌‌گیرد، در نتیجه فرآیند احساس درد متوقف می‌شود. با مصرف روزانه 50 گرم روغن زیتون، حدود 9 میلی ‌گرم اوله آکانتال به بدن می‌‌رسد، این مقدار یک دهم میزان داروی ایبوپروفنی است که برای کاهش درد یک فرد بزرگسال تجویز می‌شود.

روغن زیتون و چاقی‌

با رسیدن با سال‌های میانسالی تحرک کمتر می‌شود و به دلیل سوخت و ساز کمتر بدن ، فرآیند چاقی آغاز می‌شود.
روغن زیتون مانند سایر چربی‌ها، 9 کیلو کالری انرژی دارد و به نظر می‌رسد که مصرف آن باعث چاقی می‌‌شود. ولی ثابت شده رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بیشتر از غذاهای کم چرب به کاهش وزن کمک می‌کند. در واقع آنچه در بروز چاقی مؤثر است، نوع چربی مصرف شده است، نه مقدار چربی موجود در غذا.
از طرفی روغن زیتون کشش ماهیچه‌های حلقوی را در پایین معده کاهش می‌دهد و در حرکت توده غذا به سمت روده تاخیر ایجاد می‌کند، در نتیجه محتویات معده به آهستگی و به تدریج وارد دوازدهه می‌‌شود و احساس سیری مدت بیشتری طول می‌‌کشد و با کاهش اشتها فرد می‌تواند غذای کمتری مصرف کند.

روغن زیتون و پیری‌

بسیاری از بیماری‌های دوران پیری مثل پوکی استخوان و آلزایمر تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارند.
روغن زیتون با کمک به جذب کلسیم، باعث رسوب آن در استخوان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
روغن زیتون از بروز فراموشی و آلزایمر در افراد مسن جلوگیری می‌کند، ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است. به نظر می‌‌رسد اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن زیتون می‌تواند باعث حفظ ساختار غشای سلول‌های مغزی شوند.
فرآیند پیر شدن در انسان با آسیب‌ تدریجی و تغییر ساختمان پوست همراه است. مواد آنتی‌اکسیدان خصوصا ویتامین E موجود در روغن زیتون از ایجاد رادیکال‌های آزاد و فرآیند اکسیداسیون در سلول‌های پوستی و ایجاد سرطان‌های پوست جلوگیری می‌کند و کمک می‌‌کند تا سلول‌های پوست انعطاف‌ پذیری خود را حفظ کرده و عوارض پیری دیرتر ظاهر شود.

>> جام جم/ چاردیواری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها