برخی از موادغذایی که روزانه آنها را مصرف می‌کنیم برای دندان‌ها بسیار مضرند و با از بین بردن مینای دندان یا بافت لثه، عمر آن‌ها را کوتاه می‌کنند.
کد خبر: ۵۷۵۰۵۵

 

برخی مواد خوراکی می‌توانند مینای دندان‌ها را دچار ساییدگی کنند که باعث می‌شود دندان‌ها در برابر گرما، سرما، شیرینی و ترشی حساس شوند و در صورتی که تخریب مینای دندان وخیم شود با گذشت زمان دندان‌ها پر از منفذ می‌شوند.
شکلات و کارامل ازجمله خوراکی‌هایی هستند که به سطح دندان چسبیده و مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا از روی دندان جدا شوند. همچنین شیرینی‌های سفت می‌تواند به شکستگی دندان منجر شود. غذاهای اسیدی نیز از این دسته مواد خوراکی مضر هستند.
اگر تصور می‌کنید مکیدن تکه‌ای لیمو یک روش درمانی خانگی برای سفید کردن دندان‌هاست، باید در این مورد تجدیدنظر کنید. دندانپزشکان توصیه می‌کنند پس از مصرف پرتقال، لیمو و گریپ‌فروت که ترکیب اسیدی دارند، دندان‌ها باید شسته شوند.
برخی قرص‌های ویتامین‌ جویدنی نیز دارای اسیدهای فشرده هستند که با چسبیدن به دیواره‌های دندان به آن آسیب می‌رسانند. بسیاری از ما به مصرف این نوع غذا‌ها عادت داریم بدون آنکه از اثرات بعدی آن آگاه باشیم.
تکه‌های چیپس سیب‌زمینی، پاستا و همبرگر‌ها هم به راحتی در بین دندان‌ها قرار می‌گیرند. این مواد خوردنی اگرچه جزو گروه‌های غذایی شیرین قرار نمی‌گیرند اما به سرعت به مواد قندی تبدیل می‌شوند. همچنین مصرف مداوم این نوع نوشیدنی‌ها به سلامت دندان‌ها آسیب می‌رساند.
نوشیدنی‌هایی که منبع اصلی قند افزوده در میان کودکان و بزرگسالانند نیز علاوه بر دارا بودن قند، حاوی اسیدسیتریک و فسفر نیز هستند که تخریب مینای دندان را تسریع می‌کنند. علاوه بر این بیشتر افراد عادت دارند در بین وعده‌های غذایی به جای میوه‌های فرآوری شده از میوه‌های خشک مصرف‌ کنند اما این افراد آگاه نیستند که این نوع میوه‌ها نیز به دندان‌ها آسیب می‌رسانند چون حاوی قند فشرده هستند.
پزشکان مصرف آب، محصولات لبنی، ‌ میوه و سبزیجات، مغز خشکبار و چای سبز را برای کمک به سلامت دندان‌ها توصیه می‌کنند.
>> امروزیها
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها