طی 3 سال آینده صورت می گیرد

تولید 30 داروی بیوتکنولوژی در ایران

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: ظرف 3 سال آینده باید 30 داروی بیوتکنولوژی ساخته شود و رتبه ایران در آسیا از پنجم به چهارم برسد.
کد خبر: ۳۸۳۹۴۰

به گزارش فارس، دکتر مرضیه وحید دستجردی امروز در دوازدهمین جشنواره ابن ‌سینا که در تالار ابن ‌سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد ، افزود: ‌دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از برترین دانشگاه‌ها در سطح کشور است و باید این دانشگاه برترین دانشگاه در سطح جهان و دنیای اسلام شود.

وی گفت: این دانشگاه با تلاش اعضای هیئت علمی و دانشجویان توانسته است درخشش خوبی را در زمینه تولید علم کسب کند. چندین بار رتبه اول شدن این دانشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است و مسائل آموزشی و پژوهشی در دانشگاه نشان می‌دهد که دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت‌ها و مسئولیت‌هایی را فراتر از این باید برعهده گیرد و بتواند در جهان اسلام درخشش خوبی داشته باشد و امیدوار هستیم که نقش پررنگی را برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز 1404 اخذ و دستیابی به اهدافمان برعهده داشته باشد.

دکتر وحید دستجردی گفت: باید دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه اول در منطقه را کسب کند و فعالیت‌های علمی بزرگی را در آسیا و جهان انجام دهد.هدف وزارت بهداشت فقط آموزش و پژوهش صرف نیست. هدف ما این است که سالم‌ترین مردم منطقه در سال 1404 را داشته باشیم و امیدوار هستیم که با تلاش و کوشش بتوانیم به این هدف بزرگ برسیم.

وی افزود: نقشه جامع علمی کشور تدوین شده است و بر اساس این نقشه باید به جایگاه مناسبی برسیم. نقشه جامع دانشگاه‌ها بر اساس سند راهبردی و سند توسعه دانشگاه‌ها طراحی شده است.

دکتر وحید دستجردی گفت: در زمینه آموزش و پژوهش نیز برنامه‌های زیادی در دانشگاه‌ها اجرا شده است و دانشگاه علوم پزشکی تهران باید به عنوان یک قطب باشد و همه دانشگاه‌ها را دربر گیرد.

وی گفت: امیدوار هستیم که اساتید دانشگاه تلاش‌های زیادی را در این زمینه داشته باشند و بر اساس نقشه جامع سلامت و برنامه پنجم باید برنامه‌ریزی کنیم که در 10سال آینده رتبه اول در منطقه باشیم. وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم تلاش‌های زیادی انجام شده است و پیشرفت‌های زیادی در زمینه تولیدات علمی داشته‌ایم اما راهی به سوی آینده می‌رود راهی سخت است.

وزیر بهداشت گفت: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بررسی که داشته است نشان داده است. سرعت علمی کشور باید به 11 برابر سرعت متوسط در جهان برسد و سرعت علم در آسیا 4 برابر متوسط دنیا است. اگر همین سرعت را داشته باشیم 17 سال طول می‌کشد تا ما به قدرت اول منطقه برسیم و از اهداف سال 1404 نیز عقب می‌مانیم.

دکتر وحید دستجردی گفت: دانشگاه تهران باید همت خود را افزایش دهد و اگر تسریع کنیم در مقایسه با کشورهای دیگر دنیا به اهداف خود دست پیدا می‌کنیم.7.13 درصد بودجه پژوهش کشور مربوط به وزارت بهداشت است که با این بودجه اندک 30 درصد تولیدات علمی کشور را به خود اختصاص داده است و این نشان می‌دهد که بودجه کم نیز ما را از رسیدن به اهداف خود باز نمی‌‌دارد. در این راستا باید تولیدات علمی خود را افزایش دهیم.

وی افزود: با تلاش و همت باید سعی کنیم که رتبه خود را ارتقا بخشیم. حدود 320 شبکه تحقیقاتی در کل دانشگاه‌های کشور داریم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که این شبکه‌ها برای بهینه‌سازی خدمات بهداشت و درمان حرکت کنند و با هم‌افزایی شبکه‌های تحقیقاتی باید آموزش و پژوهش را در کشور ارتقا بخشیم.طی 8 ماه نشریات علمی زیادی گسترش پیدا کرده است. 170 نشریه در کشور داریم که 51 نشریه آن در پایگاه SCP و 24 نشریه آن در نمایه ISI به نمایش گذاشته می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: در زمینه تولیدات تجهیزات پزشکی نیز به اهداف خود دست پیدا کرده‌ایم. دستگاه دیالیز آماده ارائه است و در زمینه توزیع داروها نیز مانند انواع اینترفرون‌ها را نیز تولید کرده‌ایم که با این اقلام دارویی 150 میلیارد صرفه‌جویی ارزی داریم و هنوز فعالیت‌های ما کوچک است.

دکتر وحید دستجردی گفت: حدود 140 دارو با منشاء بیوتکنولوژی در دنیا ساخته می‌شود که این داروها تنها در 12 کشور تولید می‌کنند. در آسیا 5 کشور این داروها را تولید می‌کنند که ایران پنجمین کشور آسیاست و با تولید 9 داروی دیگر 250 میلیارد تومان صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت. اگر این داروها تولید نمی‌شدند ما باید 5 برابر هزینه فعلی را هزینه می‌کردیم. با حمایت معاونت فناوری رئیس جمهوری در حال ساخت 12 داروی بیوتکنولوژی هستیم این کافی نیست و برنامه‌ریزی کردیم که طی 3 سال آینده 30 داروی بیوتکنولوژی را تولید کنیم و بتوانیم رتبه خود را در آسیا از پنجم به چهارم برسانیم.

وی افزود: کارهای بزرگی در زمینه تجهیزات پزشکی انجام شده است و امیدواریم که بتوانیم ساخت دستگاه‌ها را توسعه بخشیدیم و در 3 سال آینده بتوانیم دستگاه‌هایی را با فناوری بالا بسازیم.از زمانی که فاکتور خونی 7و 8 را محققان ایرانی ساختند و کارآزمایی آن به پاسخ رسیده است. دستگاه شتاب‌دهنده خطی در حال ساخت است همچنین دستگاه دیالیز نیز آماده برای ورود به بازار است.

وزیر بهداشت گفت: بر اساس برنامه پنجساله باید 5 دانشگاه برتر مورد حمایت قرار می‌گیرند و برخی از دانشگاه ‌های تیپ 2 و 3 نیز باید مورد حمایت قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها