یک فوق تخصص عفونی اطفال گفت: عفونت‌های دندانی که در کودکان بسیار دیده می‌شود و اهمیتی نیز به آن داده نمی‌شود، ممکن است به صورت مجاورتی به مغز منتقل شده و منجر به آبسه مغزی شود. دکتر شهناز آرمین، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با ایسنا افزود: دندان‌های فک فوقانی به دلیل داشتن ریشه‌های بلند، در صورت پوسیدگی شدید می‌تواند عفونت کرده و از طریق مجاورتی، عفونت را به بافت خود مغز منتقل کند.
کد خبر: ۳۲۴۱۵۵

این متخصص اطفال با مهم خواندن راه‌های مجاورتی در انتقال عفونت به مغز، به مردم توصیه کرد تا عفونت‌هایی مانند سینوزیت، عفونت‌های دندانی و گوش میانی را ساده نینگارند؛ دوره درمان را کامل کنند و به محض قطع شدن تب کودک با فکر این‌که طفل بهبود یافته است، آنتی‌بیوتیک وی را قطع نکنند، چون ممکن است مشکلات بیشتری را در پی آورد.

وی اضافه کرد: هر عفونت دیگری از یک عفونت زخم پوستی تا درگیری ریه مانند پنومونی نیز می‌تواند ارگانیسم را از طریق خون به داخل مغز برساند. از این رو، عفونت‌های مجاورتی که گاهی نیز بسیار ساده تلقی می‌شوند، بسیار مهم هستند.

آرمین ادامه داد: این در حالی است که علایم آبسه مغزی علایم بسیار واضحی نیست و گاه می‌تواند به صورت بسیار آهسته و با تبی بسیار ملایم باشد.

وی افزود: شاید تنها علامت آن یک سرگیجه، سردرد، تهوع و استفراغ باشد یا گاهی اوقات یک اختلال در خلق و‌خو یا اختلال شخصیت ایجاد شود. این فوق‌تخصص عفونی اطفال گفت: تاخیر در تشخیص و درمان آبسه مغزی ممکن است عارضه جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

به گفته آرمین، بسته به مکان منبع، این‌که چه قسمتی از مغز درگیر شده و نیز در تشخیص یا درمان چقدر تاخیر ایجاد شده است، عوارض و علایم می‌تواند متفاوت باشد.

وی اضافه کرد: بیماری آبسه مغزی که می‌تواند با مرگ‌و‌میر و عارضه زیادی همراه باشد، التهاب بافت خود مغز است که به طور موضعی معمولا یک قسمت از مغز را درگیر می‌کند و باعث مردن سلول‌های مغز در آن منطقه می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها