پژوهشگران معتقدند آب‌پز کردن انواع کلم موجب از بین رفتن خواص درمانی آن می‌شود ، بنابراین بهتر است این گیاه به صورت خام همراه با غذا مصرف شود.
کد خبر: ۲۰۸۴۹۹

محققان می‌گویند پخت و پز خواص ارزشمند ضد سرطانی بیشتر اعضای گونه‌های «بارسیکا» یا انواع کلم‌ها که شامل کلم سفید ، گل کلم و کلم دلمه و براکلی می‌شود را از بین می‌برد.

زمانی که این سبزیجات مصرف می‌شوند یک ماده مشترک در تمام آنها به نام «گلوکوزینولیت» به مولفه دیگری به نام  سایانیت  I  تبدیل می‌شود که تاثیر سمی مواد سرطان‌زا را خنثی می‌کند و باعث می‌شود این مواد زیان‌آور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.

اما طبق یک مطالعه که در مجله شیمی غذا و سم‌شناسی منتشر شده است ، 30 دقیقه جوشاندن هر یک از سبزیجات خانواده کلم بیشتر این خواص دارویی را از بین می‌برد و در مقابل، تاثیر بخارپز کردن، در مایکرو‌ویو گذاشتن و یا سرخ کردن آن در مقدار گلوکوزینولیت موجود در کلم‌ها تاثیر چندانی ندارد.

کلم پیچ ، شلغم ، کلم سبز و کلم قمری از دیگر گونه‌های این گروه سبزیجات هستند که خواص ضد سرطانی دارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها