مواد لازم: گوشت ماهی: 250 گرم‌ آب لیموترش تازه: 2 قاشق چایخوری‌ سرکه سیب: 2 قاشق غذاخوری‌
کد خبر: ۲۰۸۲۹۶

 


پنیر چدار (رنده شده): یک پیمانه‌

فلفل و نمک:‌ به میزان دلخواه‌

هویج (رنده شده): 3 قاشق غذاخوری‌

پیازچه (خردشده): 3 قاشق غذاخوری‌

کرفس (خردشده): 3 قاشق‌غذاخوری‌

تخم‌مرغ: یک عدد

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری‌

طرز تهیه: ماهی را پس از پوست کندن و درآوردن استخوان‌های آن چرخ کنید، سپس گوشت ماهی چرخ شده را با سبزیجات (پیازچه، هویج، کرفس) و نمک و فلفل خوب مخلوط کنید. آب لیموترش، سرکه سیب و تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید. پنیر چدار را هم به مخلوط بیفزایید و کاملا ورز دهید پس از آن که همه مواد یکدست شد آن را به مدت یک ساعت در یک ظرف در دار توی یخچال نگهداری کنید  و پس از یک ساعت بیرون بیاورید.

در یک ماهیتابه نچسب روغن را گرم کنید. به اندازه نصف پیمانه از مخلوط را برداشته شکل دهید و در روغن سرخ کنید و پس از طلایی شدن یک طرف آن را به سمت دیگر بگردانید تا کاملا سرخ شود. در هنگام سرو برای تزئین این غذا می‌توانید از سس گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.

نکات تغذیه‌ای: آنچه که ماهی را نسبت به غذاهای دیگر حائز ارزش ویژه کرده است چربی موجود در آن است که برخلاف چربی‌های حیوانی دیگر که برای قلب و عروق سم محسوب می‌شوند در کنترل و بهبود اختلالات قلبی و عروقی نقش سازنده‌ای دارد. چربی موجود در بافت‌های حیوانات آبزی و ماهیان باعث افزایش کلسترول و سایر چربی‌های مضر خون نمی‌شود.

طبق توصیه انجمن قلب آمریکا افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید در طول هفته 180گرم ماهی مصرف کنند. بیشترین تاثیر ماهی در سیستم قلب و عروق از طریق چربی امگا 3 موجود در آن و اسید امینه‌ای به نام تورین است. چربی امگا 3 روی پلاکت‌ها و سلول‌های پوشاننده و سطوح داخلی رگ‌ها که نقش عمده در ایجاد لخته‌‌خون و سکته‌های قلبی دارند تاثیر کرده و مانع ایجاد لخته‌های خونی و ترشح بعضی مواد منعقدکننده پلاکت‌ها می‌شوند و از این طریق از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری می‌کند.

اسید آمینه تورن که به مقدار زیاد در ماهی وجود دارد عملکرد لایه سلولی داخل رگ‌ها را بهبود بخشیده و مانع گرفتگی و انسداد عروق می‌شود. علاوه بر آن ماهی منبع غنی برای ویتامین ب، ویتامین آ، ویتامین D، کلسیم، فسفر، ید، روی و مواد معدنی دیگر است. مصرف همزمان سبزیجات مثل هویج، پیازچه و کرفس در این غذا به علت داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی و مفید خواص این غذا را بیش از پیش بهبود می‌بخشد.

در واقع رژیم‌های غذایی که در آنها بیشتر از ماهی، میوه و سبزیجات استفاده شود. به رژیم غذایی مدیترانه‌ای معروفند. این رژیم سبب افزایش طول عمر شده و سبب توقف بسیاری از بیماری‌هایی قلبی-‌‌عروقی، سرطان‌های پروستات، سینه، ریه، کاهش دردهای مفصلی آسم و انواع سردرد می‌شود. ماهی به علت داشتن نوعی آنتی‌اکسیدان به نام کوآنزیم 10 Q یک غذای ضدپیری و بیماری محسوب می شود.

لادن هومند

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها