بر اساس یک مطالعه جدید ترکیب یک ویروس کشنده برای باکتری‌ها به همراه آنتی‌بیوتیک می‌تواند در از بین بردن باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک موثر باشد.
بر اساس یک مطالعه جدید ترکیب یک ویروس کشنده برای باکتری‌ها به همراه آنتی‌بیوتیک می‌تواند در از بین بردن باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک موثر باشد.
کد خبر: ۱۳۳۸۱۵۷
به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از نیواطلس، ویروس‌ها همیشه مضر نیستند بلکه گاهی می‌توانند به ما کمک کنند. بر اساس مطالعه‌ای جدید، ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌ها و یک ویروس کشنده باکتری، می‌تواند باکتری‌های مضر را بهتر از هر کدام از آن‌ها به تنهایی از بین ببرد. این تحقیق توسط گروهی از محققان دانشگاه مونپلیه در فرانسه و دانشگاه پیتسبورگ در ایالات متحده انجام شده است.

در این مطالعه، تیم تحقیقاتی به دنبال ایجاد یک درمان جایگزین برای عفونت‌های ناشی از نوعی باکتری مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها به نام مایکوباکتریوم آبسسوس (Mycobacterium abscessus) بودند. این باکتری می‌تواند به ریه‎های انسان، به ویژه در افراد مبتلا به فیبروز کیستیک آسیب برساند و با باکتری‌های عامل جذام و سل در ارتباط است.

محققان آزمایشات خود را روی ماهی گورخرماهی (زبرا فیش) که به صورت ژنتیکی طوری دست‌ورزی شده بود که هم جهش ژنتیکی را که باعث ایجاد فیبروز کیستیک می‌شود را داشته باشد و هم نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن انسان به عفونت‌های باکتریایی را شبیه‌سازی کند. دوازده روز پس از آنکه این ماهی‌ها در معرض مایکوباکتریوم آبسسوس قرار گرفتند، دچار عفونت‌های جدی همراه با آبسه شدند و تنها ۲۰ درصد از آن‌ها در نهایت زنده ماندند.
 
ترکیب ویروس-آنتی‌بیوتیک برای از بین بردن باکتری‌های مقاوم
ماهی گورخری آلوده به باکتری مایکوباکتریوم آبسسوس، که در اینجا با رنگ قرمز نشان داده شده است

در مرحله بعد، یک دسته جدید ماهی با باکتریوفاژ (ویروسی که باکتری را از بین می‌برد) با نام مستعار «گل‌آلود» (Muddy) تزریق شد. وقتی این ماهی‌ها در معرض مایکوباکتریوم قرار گرفتند، دچار آبسه‌های کمتری شدند و میزان زنده ماندن آن‌ها به ۴۰ درصد افزایش یافت. گروه دیگری از ماهی‌ها که در معرض باکتریوفاژ قرار نگرفته بودند، اما با آنتی‌بیوتیک ریفابوتین تحت درمان قرار گرفته بودند، با گروه قبلی میزان بقای یکسانی داشتند.

با این حال، هنگامی که دسته‌ای دیگر از ماهی‌ها به صورت هم‌زمان در معرض هر دوی باکتریوفاژ و آنتی‌بیوتیک قرار گرفتند، آبسه‌های بسیار کمتری نسبت به سایر گروه‌ها نشان دادند و ۷۰ درصد آن‌ها زنده ماندند. اکنون امید می‌رود که پس از انجام آزمایشات بیشتر، این تحقیقات به مطالعات انسانی نیز تسری پیدا کند و راه درمانی جدیدی را در برابر باکتری‌های مقاوم به وجود بیاورد.

نتایج این تحقیق به تازگی در مقاله‌ای در مجله علمی Disease Models & Mechanisms منتشر شده است.
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها