در حالی که بهره مندی شهرهای هرمزگان از شبکه جمع آوری فاضلاب به عنوان یکی از شاخص های توسعه، در دولت دوازدهم  شتاب بیشتری گرفته، ضرورت اجرای این طرح در روستاها نیز با هدف حفظ محیط زیست، حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی و ارتقاء شاخص‌های بهداشتی روستاییان بیش از پیش احساس می شود. 
در حالی که بهره مندی شهرهای هرمزگان از شبکه جمع آوری فاضلاب به عنوان یکی از شاخص های توسعه، در دولت دوازدهم  شتاب بیشتری گرفته، ضرورت اجرای این طرح در روستاها نیز با هدف حفظ محیط زیست، حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی و ارتقاء شاخص‌های بهداشتی روستاییان بیش از پیش احساس می شود. 
کد خبر: ۱۳۱۸۶۲۷
به گزارش جام جم آنلاین هرمزگان،در حالی که بهره مندی شهرهای هرمزگان از شبکه جمع آوری فاضلاب به عنوان یکی از شاخص های توسعه، در دولت دوازدهم  شتاب بیشتری گرفته، ضرورت اجرای این طرح در روستاها نیز با هدف حفظ محیط زیست، حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی و ارتقاء شاخص‌های بهداشتی روستاییان بیش از پیش احساس می شود. 

در همین ارتباط و با تحقق طرح یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی، نخستین طرح جمع آوری فاضلاب روستایی هرمزگان در روستای "تیاب" شهرستان میناب که آغاز عملیات اجرایی آن به یک دهه قبل برمی گردد،  با شتاب هر چه بیشتر ادامه و سرانجام صبح دیروز (4 خرداد 1400)به عنوان یکی از نتایج مهم یکپارچه سازی با دستور ویدئوکنفرانسی وزیر نیرو  بهره برداری و افتتاح شد. 

 به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان؛اجرای این طرح  علاوه بر ارتقاء شاخص‌های بهداشتی، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی را برای روستاییان به ارمغان آورد.

امین قصمی در خصوص جزییات این طرح گفت: حجم عملیاتی این طرح شامل ۱۸ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب، یکهزار و ۹۰۰ متر خط انتقال، ایستگاه پمپاژ فاضلاب و تصفیه خانه ای به ظرفیت 880 مترمکعب در روز با فرآیند تصفیه MBR است. 

به گفته وی؛ اعتبار هزینه شده برای این طرح 180 میلیارد ریال بوده است. 

وی در ادامه در خصوص گلایه اهالی روستای تیاب نسبت به عدم نصب انشعابات فاضلاب، گفت: با توجه به تکمیل پکیج فاضلاب تیاب شامل خط انتقال، شبکه جمع آوری، ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه فاضلاب، اهالی روستا بایستی برای بهره مندی از این طرح  نسبت به خرید انشعاب اقدام نمایند. 

وی افزود: در حال حاضر 350 انشعاب فاضلاب نصب شده است که در صورت خرید انشعاب از سوی مشترکین، آبفا نسبت به وصل این انشعابات به شبکه جمع آوری فاضلاب اقدام می کند. 

مدیرعامل آبفا استان در ادامه اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح فاضلاب تیاب از یک دهه قبل آغاز شده است، در حال حاضر در برخی مناطق بازسازی خطوط انتقال قدیمی فاضلاب کماکان در دست اجراست که این مسئله مانع افتتاح و بهره برداری رسمی نبوده ، به طوری در حال حاضر فاضلاب برخی مناطق از طریق ایستگاه پمپاژ به تصفیه خانه فاضلاب منتقل شده است. 

قصمی با تاکید بر این که آبفا به طور صد درصد آمادگی ارائه خدمات نصب و وصل انشعابات فاضلاب را دارد، از مردم روستای تیاب خواست تا با خرید انشعاب فاضلاب (که امکان پرداخت هزینه انشعاب به صورت اقساط نیز وجود دارد)، این مجموعه را در افزایش بهره مندی بیشتر روستا از شبکه جمع آوری فاضلاب همراهی کنند. 

وی در ادامه با اشاره به انتشار خبرهایی مبنی بر توقف اجرای طرح فاضلاب تیاب در شبکه های اجتماعی، اظهارکرد: هم اکنون ادامه اجرای این طرح و واگذاری انشعابات فاضلاب از سوی این مجموعه به برخی دلایل از جمله عدم دریافت مجوز از  سوی دهیاری امکان پذیر نبوده که این مسئله به معنای توقف اجرای طرح نبوده و به محض دریافت مجوز از سوی دهیاری،  آبفا آماده ارائه خدمات است.

وی در پایان،  با بیان این که اجرای یک طرح فاضلاب نیازمند ایجاد شبکه جمع آوری اصلی و فرعی فاضلاب، خطوط انتقال، ساخت ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه فاضلاب است افزود:با افتتاح طرح فاضلاب تیاب، تمامی این تاسیسات احداث و وارد مدار بهره برداری شده است. به طوری که هم اکنون فاضلاب مناطقی که به شبکه جمع آوری متصل شده است، از طریق ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال وارد تصفیه خانه فاضلاب می شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها