مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان:

 پروانه ساخت نیروگاه خورشیدی در همدان صادره شد است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: تاکنون در استان همدان برای ۱۰ شرکت سرمایه‌گذاری پروانه ساخت نیروگاه خورشیدی توسط سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) صادر شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: تاکنون در استان همدان برای ۱۰ شرکت سرمایه‌گذاری پروانه ساخت نیروگاه خورشیدی توسط سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) صادر شده است.
کد خبر: ۱۳۱۵۷۶۹

جام‌جم آنلاین همدان، شیرزاد جمشیدی با یاد‌آوری این که مجوز صادر شده به ظرفیت 60 مگاوات است، افزود: کاهش ذخایر فسیلی، افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی و جمعیت، رشد اقتصادی و ضریب مصرف انرژی باعث شده موجب استفاده از منابع انرژی‌‌ها تجدید‌پذیر و جدید شده است ( بادی، خورشیدی، زیست‌توده و زمین‌گرمایی و…).

وی ادامه داد: یکی از این راهکار‌ها بهره‌مندی از نور خورشید در نقاط مختلف ایران است و استان همدان در حوزه تابش نور خورشید سالانه بهره‌مند از ۲۹۰ روز تابش است که همدان را مستعد استفاده از این ظرفیت خداد‌ادی و طبیعی کرده استکه راندامان بالایی نیز دارد.

جمشیدی ادامه‌داد: افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی، نیروگاه‌های مقیاس کوچک (دی.جی) و(سی.اچ.پی) از دیگر منابع تولید انرژی پاک است که در استان به آن توجه شده است.

جمشیدی با اشاره به شرایط آب و هوایی و تابش نور خورشید در استان عنوان کرد: تاکنون موفق به جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در این زمینه شده‌ایم که حاصل آن احداث ۶ نیروگاه ۷ مگاواتی با سرمایه‌گذار خارجی و یک نیروگاه یک مگاواتی با استفاده از سرمایه‌گذار داخلی بوده است.

وی بابیان اینکه در حال حاضر معادل ۴۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان فعال است، ادامه داد: چهار نیروگاه مقیاس کوچک DG نیز با ظرفیتی معادل ۲۵ مگاوات از طریق سرمایه‌گذاران داخلی در استان مورد بهره‌برداری قرارگرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به رتبه برتر استان در احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور ابراز داشت: در حال حاضر مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدید پذیر استان به ۷۲ مگاوات رسیده است که معادل ۳٫۶۱ کل انرژی مصرفی استان را تأمین می‌کند.

وی یادآور شد: در راستای اشاعه فرهنگ استفاده از انرژی‌های پاک، این شرکت چهار مسجد، هشت مدرسه و ستاد شرکت را معادل ۱۲۵ کیلووات به نیروگاه‌های خورشیدی تجهیز کرده است.

جمشیدی بیان کرد: علاوه بر این نیروگاه‌ها، ۵۴ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ظرفیت یک هزار و ۸۵ کیلووات در استان طی سه سال اخیر به بهره‌برداری رسیده که ۴۴ مورد آن مربوط به انشعابات خورشیدی خانگی و ۱۰ مورد معادل ۱۰۰ کیلوات مربوط به سایر مصارف است.

وی عنوان کرد: برای تشویق مشترکین دارای انشعاب برق در استان، این شرکت با انعقاد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله با مشترکین به نمایندگی از سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) تاکنون ۱۰۰ قرارداد به مجموع ظرفیت یک هزار و ۶۲۵ کیلووات با مشترکین منعقد کرده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان همدان تاکنون ۱۰ شرکت برای سرمایه‌گذاری در استان موفق به دریافت پروانه احداث نیروگاه خورشیدی از سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) به مجموع ۶۰ مگاوات شده‌اند که در حال تهیه زیرساخت‌ها و سایر اقدامات اجرایی است.

وی عنوان کرد: ۵ شرکت نیز به ظرفیت ۳۵ مگاوات قرارداد خرید تضمینی خود را با شرکت ساتبا به امضا رسانده‌اند که تاکنون موفق به احداث نیروگاه خورشیدی نشده‌اند.

جمشیدی اضافه کرد: در راستای جلب مشارکت، همکاری و کمک به خانواده‌های کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی استان با توجه به بررسی‌های به‌عمل‌آمده از پتانسیل احداث نیروگاه در محل‌های معرفی‌شده، ۱۵۰ قرارداد با خانواده‌های زیرپوشش این سازمان‌ها منعقدشده و پیگیری اخذ وام موردنیاز از ادارات و نهادهای استانی هستیم.

وی بابیان اینکه معادل ۹۵ مگاوات در استان در حال برنامه‌ریزی و فراهم کردن زیرساخت‌ها است، افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۰ از ۳ نیروگاه خورشیدی بزرگ به مجموع ظرفیت ۱۵ مگاوات و ۵۰ نیروگاه خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب با مجموع ۶۰۰ کیلووات به بهره‌برداری برسد.

دیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: با توجه به تجارب به دست آمده در راستای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک، با افزایش قیمت خرید برق نیروگاه‌های مذکور از طرف دولت و اصلاح قوانین و مقررات در تغییر کاربری زمین‌های مورد استفاده و کاهش ریسک‌های مالی بانک‌ها و تسریع در اخذ مجوزهای مربوطه می‌توان به سرمایه‌گذاری بیشتر در استان امیدوار بود.

وی خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تجدیدپذیر در استان در سال ۹۹ با توجه به همزمانی پیک تولید نیروگاه‌های خورشیدی با پیک بار شبکه سراسری، نقش به سزایی در کاهش خاموشی‌های استان داشته است.

جمشیدی اظهار داشت: علاوه بر تأمین ۳٫۶۱ درصد از کل انرژی مصرفی استان توسط این نیروگاه‌ها در سال گذشته با توجه به نزدیک بودن محل تولید به مصرف، افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش تلفات توزیع برق و عدم انتشار آلاینده زیست محیطی از عمده مزایای این نوع مولدهای پاک است.

 

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها