یه ترشی خوشمزه باطعمی بی نظیر

طرز تهیه ترشی شور لذیذ خانگی

ترشی شور مخلوط یکی از این ترشی هاست که علاوه بر خوشمزه بودن، درست کردنش راحت است و زحمت زیادی ندارد تنها کافیست چند نکته ظریف که در تهیه این ترشی نقش بسیار مهمی دارند را رعایت کنید
کد خبر: ۱۲۹۵۱۳۴

طرز تهیه ترشی شور لذیذ خانگیبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایران کوک

مواد لازم:

  • گل کلم 1عدد بزرگ
  • هویج 1 کیلو
  • خیار 1 کیلو
  • کرفس 2 عدد
  • لوبیا سبز 1/2 کیلوگرم
  • فلفل سبز 1/2 کیلو
  • آب به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • سرکه به مقدار لازم
  • سبزی معطر
  • ترخون 100 گرم
  • مرزه 100 گرم
  • شوید 100 گرم
  • جعفری 100 گرم
  • طرز تهیه ترشی شور لذیذ خانگی

مرحله اول:

در اولین مرحله ظرف مناسب شیشه ای که قرار است ترشی شور مخلوط را در آن قرار دهید شسته و اجازه دهید کامل خشک شود. در ادامه صیفی جات و سبزی های معطر را نیز شسته و هویج ها را پوست بکنید

مرحله دوم:

در این مرحله هویج ­ها و ساقه ­های کرفس را به حلقه هایی در اندازه دلخواه برش بزنید اما دقت کنید که خیلی ریز نباشند. در صورتی که خیا­ر­ها قلمی هستند نیاز به خرد کردن ندارد در غیر این صورت خیار­ها را نیز در اندازه ­های دلخواه برش بزنید. گل کلم ها را نیز بهتر است با دست به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. اگر تمایل دارید طعم سیر و فلفل ها در ترشی بیشتر احساس شود میتوانید تعدادی از آنها را نیز خرد کنید. اما ما­بقی را درسته نگه دارید. سبزی های معطر را نیز کمی خرد کنید . در ادامه تمامی این مواد اولیه را بر روی پارچه ای قرار داده و اجاز دهید کاملاً خشک شوند. می توانید بنا به ذائقه خودتان از فلفل تند و یا شیرین استفاده کنید.

مرحله سوم:

حالا نوبت به آماده سازی آب و نمک لازم برای ترشی شور مخلوط  رسیده است. در این مرحله  قابلمه­ ای  آماده کرده و به ازای هر 1 لیتر آب 3 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید در این مرحله میتوانید برای خوش طعم تر شدن ترشی شور هم چنین سفید ماندن سبزیجاتی مثل گل کلم به ازای 1 لیتر آب نصف لیوان سرکه سفید به محلول اضافه کنید. سپس محلول را از روی شعله برداشته و اجازه دهیدکمی خنک شود.

اگر احساس کردید نمک محلولتان زیاد شده نگران نباشید چرا که شور بودن آن راه حل دارد اما کم نمک بودنش سبب کپک زدن ترشی شما می شود. برای گرفتن شوری آن می توانید قبل از مصرف ترشی را به مدت نیم ساعت در آب قرار دهید.

مرحله چهارم:

در این مرحله هم مواد آماده است و هم محلول آب و نمک و زمان آن رسیده که تمامی آنها را در ظرفی که از پیش آماده کرده اید قرار دهید. ابتدا مقداری از سبزیجات معطر را کف ظرف قرار داده در لایه بعدی کرفس، هویج و گل کلم ها را بچینید و تا پر شدن ظرف لایه ­ها را تکرار کنید. فراموش نکنید که بین لایه ها سیر و فلفل ها را نیز حتما بچینید. برخی چند برگ کرفس هم در ظرف قرار میدهند که باعث می­شود ترشی شور شما عطر بسیار خوبی بگیرد.

 

مرحله پنجم:

در ادامه آب و نمکی را که کمی خنک شده روی مواد ریخته و تا بالای ظرف پر کنید. در این مرحله میتوانید تعدادی برگ کرفس را به عنوان محافظ روی مواد قرار داده و سپس روی شیشه را نایلون بکشید و درب آن را محکم ببنید تا مانع از ورود هوا با داخل شیشه شود. به خاطر داشته باشید که آب و نمک جوشیده شده اضافی را دور نریزید چرا که میتوانید با همین محلول  ترشی ها وشوری های بسیار متنوع دیگری نیز درست کنید و هم چنین ممکن است در مرحله بعد به آن نیاز داشته باشید!

 

مرحله ششم:

 به مدت دو یا سه روز شیشه را در دمای اتاق قرار داده و بعد از این مدت درب آن را باز کنید اگر سطح آب و نمک آن کم شده بود مقداری از همان محلول را اضافه کنید و دوباره درب آن را محکم ببندید. کافیست دو هفته صبر کنید و شیشه ترشی شور خوشمزه تان را این مدت در یخچال قرار دهید. بعد از دو هفته ترشی شور مخلوط ترد شما آماده است تا به عنوان چاشنی در کنار غذا­هایتان آن را نوش­­جان کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها