عدس پلو یکی از راحت‌ترین غذا‌های ایرانی

طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

مهم‌ترین راز خوش‌طعم و خوش‌عطر شدن قاطی‌پلو‌هایی مثل لوبیا پلو یا قنبر پلو استفاده از ادویه‌های مناسب است. یکی از ادویه‌های پرکاربرد در پلو‌های مخلوط ایرانی دارچین است که عطر و طعمی جادویی به برنج می‌دهد
کد خبر: ۱۲۹۳۲۹۷

طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزهبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایلنا

مواد لازم (برای ۴ نفر)

  • برنج: ۳ پیمانه (۴۵۰ گرم)
  • عدس: ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • کشمش پلویی: ۱ پیمانه
  • زعفران: به میزان لازم
  • زردچوبه، دارچین، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
  • طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

طرز تهیه عدس پلو

۱. برای اینکه پوست عدس هنگام پختن جدا نشود، آن را از ۲ ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. بعد از ۲ ساعت عدس را با آب روی حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شود. دقت کنید که عدس نباید کاملا بپزد، وگرنه در ادامه‌ی فرایند پخت له می‌شود.

۲. یکی از پیاز‌ها را پس از رنده کردن در تابه بریزید و تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود. سپس کمی روغن به تابه اضافه کنید و اجازه دهید پیاز به رنگ عسلی دربیاید. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید

 

۳.زمانی که گوشت کاملا با پیاز تفت خورد و آب آن بخار شد، ادویه‌ها، نمک و کمی از زعفران دم‌کرده را اضافه کنید.

نکته: میزان دارچین در ادویه‌ی این غذا باید بیشتر از قاطی‌پلو‌های دیگر باشد

۴. بعد از اضافه کردن ادویه‌ها گوشت را کامل تفت دهید تا به روغن بیفتد. مایه‌ی گوشت عدس پلو حاضر است؛ آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید

۵. برنج را از ۳ تا ۴ ساعت قبل در مخلوط آب ولرم و سه قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. پیش از پختن، آبی را که برنج در آن خیس خورده بود خالی کنید. به میزان کافی آب در یک قابلمه‌ی مناسب به جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. با حرارت بالا اجازه دهید برنج در آب بپزد و قد بکشد. وقتی دور دانه‌های برنج نرم شد، ولی وسط آن هنوز خام بود، عدس‌های نیم‌پز شده را اضافه کنید. برنج و عدس را آرام مخلوط و سپس آبکش کنید.

بعد از آبکش کردن برنج، ته یک قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ مورد علاقه‌تان را قرار دهید. مخلوط برنج و عدس و دارچین و زعفران را لایه لایه در قابلمه بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت متوسط رو به بالا چند دقیقه بخار کند. سپس کمی آب روی برنج بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برای ۲۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد. اواخر پخت نصف پیمانه روغن مایع و دو قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داغ کرده و روی برنج بریزید.

۶.برای درست کردن پیازداغ، در یک تابه‌ی کوچک یک عدد پیاز خلالی شده را با مقداری روغن سرخ کنید. پس از خارج کردن پیاز‌ها از تابه، کشمشی را که از قبل با آب سرد شسته و خیسانده‌اید، در همان روغن به همراه کمی دارچین تفت دهید و کنار بگذارید

۷. عدس پلو را در دیس یا بشقاب بکشید و با گوشت چرخ کرده، کشمش و پیاز داغ تزئین کنید.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

 

برای مشاهده دستورالعمل غذای ساده و سریع کلیک کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها