ناشران آمریکایی به دلیل احتمال بروز اعتراضات داخلی و شک و شبهه درباره دقت و صحت اطلاعات مندرج در اثر، تمایلی به خرید و چاپ کتاب خاطرات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا ندارند.
کد خبر: ۱۲۸۹۹۰۴

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا از نیویورک تایمز ، براساس یک سنت مشترک، رؤسای جمهور آمریکا، فارغ از جناح سیاسی که به آن تعلق دارند و میزان محبوبیتشان، پس از ترک کاخ سفید با نوشتن یک کتاب تجربه خود در این مقام را برای تاریخ ثبت می‌کنند. اما حالا که نوبت به دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا رسیده، در مورد چاپ خاطرات وی از کاخ سفید بین ناشران آمریکایی اختلاف نظرهایی وجود دارد.

حتی با وجود آن که می‌دانند حدود میلیون‌ها نسخه از این کتاب فروش خواهد رفت؛ منافع تجاری یک طرف این معادله است و شکاف‌های فرهنگی و سیاسی طرف دیگر آن. برخی مدیران صنعت نشر نگرانند امضای قرارداد با ترامپ به شورش کارکنان و نویسندگانشان منجر شود. افزون بر این، کسب اطمینان از درستی اطلاعات مندرج در این کتاب خود یک مشکل بزرگ دیگر است.  
ناشران آمریکا حاضر به چاپ خاطرات ترامپ نیستند
 
 
صنعت نشر آمریکا در شهر نیویورک متمرکز شده و تحت سلطه ویراستاران، کارگزاران، ناشران و دیگر دست‌اندرکاران حرفه‌ای است که از لحاظ سیاسی چپ گرا هستند اما شرکتهای انتشاراتی بزرگ با محافظه‌کاران نیز قرارداد چاپ کتاب امضا می‌کنند چون این کار را بخش مهمی از ماموریت خود و کسب و کارشان می‌دانند. به عنوان نمونه، کتاب شان هنیتی مجری تلویزیونی و کارشناس محافظه‌کار توسط انتشارات سایمون اند شوستر چاپ شده، کتاب سارا هاکبی سندرز سخنگوی مطبوعاتی سابق کاخ سفید در دوره ترامپ را انتشارات مک‌میلان منتشر کرده و آثار نیوت گینگریچ سیاستمدار بانفوذ جمهوریخواه را نیز انتشاراتی‌های معتبری چون پنگوئن رندوم هاوس، هچت و مک‌میلان. اما در مورد چاپ کتابی از ترامپ تردیدهای جدی وجود دارد. 
 

چاپ خاطرات ترامپ؛ از واکنش‌های منفی تا راستی‌آزمایی غیرممکن

 
ترامپ تا پیش از ورود به عرصه سیاست، با همکاری مهره‌های معتبر صنعت نشر چون سایمون اند شوستر، هارپرکالینز و پنگوئن رندوم هاوس چند کتاب منتشر کرد که برخی از آنها با استقبال بیشتری از سوی خوانندگان روبه‌رو شدند. به گزارش ان‌پی‌دی بوک اسکن، کتاب بهترین توصیه‌ای که درباره گلف شنیده‌ام که ۱۵ سال پیش به قلم وی منتشر شد، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نسخه فروخت در حالی که کتاب هنر معامله او تاکنون بیش از ۶۳۰ هزار نسخه فروش کرده است.   
این بار اما فروش و سود بالایی در انتظار انتشاراتی است که تجربه چهارساله ترامپ از کاخ سفید را منتشر کند. اگرچه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از بایدن شکست خورد اما هنوز تریبون شبکه‌های اجتماعی را در اختیار داشته و در بسیاری از رسانه‌های محافظه‌کار نفوذ دارد و می‌تواند کتابش را حتی وقتی در قدرت نیست هم تبلیغ کند.  
 
با این حال اقدام به چاپ این کتاب با مخاطرات خاص خودش همراه است. بسیاری از مدیران ارشد صنعت نشر می‌گویند چاپ خاطرات ترامپ در فضای رسانه‌ای دوقطبی شده کنونی خطرساز است و سود مالی حاصله برای ناشر به احتمال بایکوت و تحریم، شکایت و راه‌اندازی کمپین در شبکه‌های اجتماعی نمی‌ارزد. اوایل سال جاری میلادی در ماجرایی مشابه، انتشارات هچت به دنبال اعتراض کارکنانش از برنامه‌ها برای چاپ کتاب خاطرات وودی آلن که به تعرض جنسی متهم است، صرف‌نظر کرد.
 
برخی دیگر می‌گویند شرکتهای انتشاراتی با چاپ کتاب فردی که به دروغ‌پراکنی و اشاعه اطلاعات غلط معروف است، اعتبار خود را زیرسوال خواهند برد. ناشران که معمولا در مورد دقت و راستی‌آزمایی آثار به نویسنده اثر اعتماد می‌کنند، در مورد کتاب ترامپ باید خود به تایید صحت اطلاعات مندرج در کتاب اقدام کنند. البته با توجه به شخصیتی که از ترامپ سراغ داریم معلوم نیست وی به یک بازبینی و مرور این چنینی تن بدهد.

ترامپ به دنبال سود عظیم مالی بوسیله کتابش

براساس اطلاعاتی که نیویورک تایمز از حساب‌های مالیاتی حقیقی و حقوقی ترامپ در دو دهه گذشته بدست آورده، بیشتر کسب‌وکارهای وی در حال ضرردهی هستند. سوابق مالیاتی مذکور همچنین حاکی از آن است که این سیاستمدار جمهوریخواه صدها میلیون دلار بدهی دارد که موعدشان در آینده نزدیک فرا می‌رسد.

ناشران آمریکا حاضر به چاپ خاطرات ترامپ نیستند

 

ترامپ همچنین تحت حسابرسی‌های سازمان دولتی خدمات درآمد داخلی آمریکا قرار دارد؛ این حسابرسی سالهاست که در جریان است و یک حکم منفی می‌تواند بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای ترامپ هزینه داشته باشد. از همین رو، وی احتمالا با چاپ خاطرات ریاست جمهوری خود به دنبال کسب درآمد و جبران بدهی‌هایش خواهد رفت.

 

خاطرات ریاست جمهوری مدتهاست که یکی از ژانرهای فرعی محبوب و پردرآمد ادبیات به شمار می‌روند. این کتابها مخاطبان خودشان را دارند و عموما می‌توان پول‌ساز بودن آنها را تصمین کرد. حتی ریچارد نیکسون با وجود تلاش‌ها برای بایکوت، توانست برای کتاب خاطرات خود یک ناشر پیدا کند. 
بنابر گزارش‌ها، جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا برای خاطرات خود با عنوان لحظات تصمیم‌گیری که در سال ۲۰۱۰ چاپ شد، ۷ میلیون دلار پیش‌پرداخت گرفته بود. بیل کلینتون از رؤسای جمهور آمریکا نیز زندگینامه خود با عنوان زندگی من را حدود ۱۵ میلیون دلار به انتشارات انتشارات آلفرد ای. کناف (Knopf) فروخت. در آخرین مورد نیز باراک و میشل اوباما برای چاپ کتاب هایشان با انتشارات پنگوئن رندوم هاوس قرارداد ۶۵ میلیون دلاری امضا کردند. اما واکنش‌های منفی به چاپ خاطرات ترامپ در بین اهالی صنعت نشر شدت بالایی خواهد داشت به ویژه با توجه به آن که وی زیربار شکست در انتخابات هم نمی‌رود.
ناشران آمریکا حاضر به چاپ خاطرات ترامپ نیستند
 
یک احتمال دیگر وجود دارد آن هم این که ترامپ با کنار گذاشتن شرکته ای انتشاراتی، دست به خودانتشاری کتابش زده و تمام دردسرهای چاپ، توزیع، حمل و نقل و مخاطره مالی را به جان بخرد. اما ممکن است از این راه نتواند به نتیجه مطلوب برسد. دونالد جونیور ترامپ پسر ارشد وی پاییز امسال دومین کتاب خود را به نام Liberal Privilege: Joe Biden and the Democrats’ Defense of the Indefensible منتشر کرد اما موفق نبود. براساس آمار ان‌پی‌دی بوک اسکن این کتاب در کانال‌های خرده‌فروشی رایج تنها ۱۲ هزار نسخه فروش کرد که نسبت به کتاب اولش افت قابل ملاحظه‌ای داشته است.
 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها