خودرو های اسپرت و سوپر اسپرت معمولا با نام های هیجان انگیزی راهی بازار می شوند تا مشتریان را نسبت به خرید ترغیب نمایند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، خودرو های اسپرت و سوپر اسپرت معمولا با نام های هیجان انگیزی راهی بازار می شوند تا مشتریان را نسبت به خرید ترغیب نمایند، البته برای فارسی زبانان بسیاری از این لغات معانی آشنایی ندارد، از همین رو قصد داریم تا در قالب این مقاله به بررسی معنای نام شماری از مشهورترین خودروهای اسپرت جهان بپردازیم.
1- استون مارتین ونکوئیش

کمپانی بریتانیایی استون مارتین از جمله خودروسازانی است که در انتخاب نام ابتکار و سلیقه فوق العاده ای دارد. از جمله نام خودروهای این سازنده می تواند به ونتیج (به معنی برتری)، ولکان (به معنی رب النوع آتش و فلزکاری) اشاره کرد. تصور کنید که در حال راندن خودروی لوکسی با نام ونکوئیش (به معنی پیروزی) هستید، مسلما احساس بهتری نسبت به اسامی متشکل از اعداد و حروف کُد گذاری شده خواهید داشت.
2- دوج چلنجر دیمون

نامی بهتر از دیمون (به معنی شیطان) برای یک خودرو با قدرت 840 اسب بخار سراغ دارید؟
3- لانچیا استراتوس

لانچیا نیز از دیگر کمپانی های خودروسازی که در انتخاب نام خودروهای تولیدی خود دقت فراوانی می کند. استراتوس کلمه ای یونانی است که در افسانه های قدیمی این کشور به ارتش بادها اشاره می کند. در واقع لانچیا با انتخاب این نام قصد داشته مخاطب را وادار به تصور خودرویی کند که مثل طوفان و بادهای سخت خشمگین و قدرتمند است.
4- فراری 812 سوپرفست

قطعا برای یک خودروی عضلانی 12 سیلندر که از قدرتی 789 اسب بخاری برخوردار است نام سوپرفست (به معنی فوق سریع) انتخاب بسیار مناسب و عاقلانه ای است. سرعت و شتاب این خودرو بسیار فوق العاده بوده و می تواند به سرعت های 100 و 200 کیلومتر در ساعت به ترتیب تنها در 2.8 و 7.9 ثانیه دست پیدا کند.
5- فورد موستانگ

گفته می شود که جان نجار طراح این خودرو به خاطر علاقه ای که به جنگنده های فوق العاده موستانگ داشته است این نام را انتخاب کرده است. البته روایت دیگری نیز وجود دارد که رابرت جی اگرت مدیر تحقیقات فورد نام این خودرو را بر اساس کتاب موستانگ ها (نوشته فرانک دوبی در سال 1960) که از همسر خود هدیه گرفته بود پیشنهاد کرده و در نهایت این نام با اختلاف فراوان با دیگر رقبای خود انتخاب شد.
در واقع موستانگ به اسب های وحشی ای گفته می شود که برای اولین بار توسط اسپانیایی ها به امریکا آورده شده و هم اکنون از تنوع نژادی وسیعی نیز برخورداراند. هم اکنون ششمین نسل از این خودروی محبوب در حال تولید بوده و در بازار به فروش می رسد.
6- آلفا رومئو دیسکو ولانته

این خودروی ایتالیایی که بین سال های 1952 تا 1953 تولید شده است از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و نام آن به معنای یک بشقاب پرنده متحرک است. حتی در زبان فارسی نیز این اسم صوت و آوائی جذاب دارد.
7- ای ام سی جاولین

شاید خودروهای شورلت کامارو و فورد موستانگ که هر دو در کلاس خودروهای پونی طراحی و تولید شده اند از نام طولانی بر خوردار باشند اما تنها ای ام سی جاولین (به معنی سلطه جو و پرخاشگر) است که می تواند با اسم خود حالت تهاجمی خود را در ذهن مخاطب به تصویر بکشد.
8- بیوک رودمستر

این خودرو یکبار در فاصله بین سال های 1936 تا 1958 و بار دیگر در سال های 1991 تا 1996 تولید شده است. اکثر فعالان صنعت خودروسازی تولید مجدد آن را اشتباه دانسته و معتقد اند که رودمستر متعلق به دهه 40 است. معنی لغوی این اسم همانطور که از واژگان انگلیسی پیداست به معنی "ارباب جاده" است. لقبی که می تواند شایسته یک بیویک لوکس هشت سیلندر باشد.
9- شورلت کوروت

این خودرو که یکی از مدل های محبوب کمپانی شورلت است از سال 1953 تا کنون در هفت نسل تولید شده است. کوروت به کشتی های جنگی کوچکی گفته می شود عموما وظیفه اسکورت محموله ها و بارهای بزرگ به عهده دارند.
10- دی توماسو مانگوستا

شما فکر می کنید چه چیزی حریف مار کبری می شود؟ خدنگ! دسته ای از گوشت خواران که در آفریقا و آسیای جنوبی زندگی می کنند و شباهت بسیار زیادی با راسو دارند. در کشور سازنده این خودرو (ایتالیا) خدنگ را با نام مانگوستا می شناسند.
11- دوج مگنوم

مگنوم لغتی که در مورد اجسام بزرگتر از حد معمول به کار گرفته می شود. مثلا مگنوم 44 نام فشنگی که از حالت عادی بزرگتر بوده و در تفنگ هایی بکار برده می شود که دهانه بزرگی دارند. دوج مگنوم کوپه بزرگی سایزی است که در بین سال های 1978 تا 2008 در ایالات متحده به فروش رسید.
12- فورد رمپیج

فورد رمپیج با خودروهایی مثل فورد رانچرو و شورلت ال کامینو که همگی در کلاس وانت بار قرار دارند مقایسه می شود. اما علاوه بر ظاهر متفاوت تر و زیبا تر باید توجه شود که فورد در مورد نام این خودرو نیز دقت بالایی بکار برده است. رمپیج به معنی سروصدای حاصل از خشم و دیوانگی است.
13- دوج وایپر

نام وایپر گاهی برای نامیدن افعی نیز بکار برده می شود. اگر به ظاهر این خودرو دقت کنید متوجه تلاش طراح برای هماهنگی هرچه بیشتر بین نام و ظاهر آن می شوید. این وسیله نقلیه با نام اس آر تی وایپر نیز شناخته شده و در امریکا سریالی هم نام با آن ساخته شده است. این سریال با نام افعی در ایران پخش شده است.
14- ایگل تالون

تفاوت چندانی بین خودروهای این خودرو با میتسوبیشی ایکیلیپس وجود ندراد، اما شما ترجیح می دهید یک ایگل تالون (تالون به معنی پنجه و چنگال) را برانید یا یک میتسوبیشی ایکیلیپس (ایکیلیپس به معنی ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی)؟
15- فراری تستاروزا

لغات ایتالیایی عموما در انگلیسی صدای جالبی دارند. تستاروزا که به معنی سری به رنگ قرمز است نیز از این دسته کلمات است. در دهه 50 میلادی مسابقاتی بین خودروهای اسپرت با حجم موتور حداکثر 2 هزار سی سی برگزار شده است.
در این مسابقات رقابت عموما بین فراری و مازراتی بوده و اکثرا فراری با خودروی فراری 500 تی آر یا فراری تست روزا 500 برنده میدان بوده است. این وسیله نقلیه که خودروی تولیدی سال های 1984 تا 1996 بوده به یاد تست روزای مسابقات اسپرت دهه 50 به این اسم نام گذاری شده است.
شاید جالب باشد بدانید که این خودرو از جمله معدود محصولات فراری که از قاعده نام گذاری حروف و اعداد این کمپانی پیروی نکرده است.
16- هادسون هورنت

برای نامیدن زنبوهای سرخی که اکثرا همه ما آن ها را دیده ایم از کلمه هورنت استفاده می شود. بسیاری از خریداران این خودرو شیفته ظاهر منحصر بفرد و منحنی شکل این خودرو شده و آن را در قالب یک خودروی لوکس خریداری کرده اند. این خودرو در بسیاری از مسابقاتی که توسط نسکار برگزار شده شرکت کرده است.
17- جنسون اینترسپتور

در دهه 60 و 70 میلاد کمپانی ناشناخته جنسون، اینترسپتور را برای به چالش کشیدن دیگر خودروهای تورینگ راهی جادها کرد. اینترسپتور به معنی رهگیر است و عموما برای نامیدن وسایل نقلیه ای که سریع بوده و از قدرت بالایی برخوردار است استفاده می شود.
18- لامبورگینی کانتاش

شاید کمتر کسی بداند که درباریان رژیم پهلوی به مناسبت اخذ گواهینامه فرزند اول پهلوی دوم این خودرو را به او هدیه دادند. معنی کلمه کانتاش فریاد همراه با تعجب بوده و لامبورگینی قصد داشته با انتخاب این نام توجه بیشتری به سمت محصول خود هدایت کند.
ادامه دارد...