یکی از شایع‌ترین بیماری زبان تغییر پرز روی آن است

تغییرات پرزهای زبانی، شایع‌ترین بیماری خوش خیم زبان

یک متخصص گوش، گلو و بینی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری زبان تغییر پرز روی آن است که نوع خوش خیم است، گفت: این بیماری با نگهداری صحیح و پیشگیری قابل درمان است و جای نگرانی خاصی وجود ندارد.
کد خبر: ۱۲۸۰۲۸۴

تغییرات پرزهای زبانی، شایع‌ترین بیماری خوش خیم زبان



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا یک متخصص گوش، گلو و بینی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری زبان تغییر پرز روی آن است که نوع خوش خیم است، گفت:

 

این بیماری با نگهداری صحیح و پیشگیری قابل درمان است و جای نگرانی خاصی وجود ندارد.

 
دکتر بهنام کاظمی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه ضایعات زبان به دو نوع بدخیم و خوش خیم بروز می‌کند، گفت: مهم‌ترین عاملی که باعث شیوع یکی از دو نوع بیماری زبان می‌شود، مصرف دخانیات و استفاده از دندان مصنوعی است. همچنین مصرف دخانیات در طولانی مدت در ایجاد سرطان دهان و نوع بدخیم بیماری زبان بسیار موثر است.
 
وی در ادامه افزود: بروز لکه روی زبان که به صورت تیره رنگ ظاهر می شود می تواند به دلیل مصرف آنتی بیوتیک و داروها، مصرف قهوه و دخانیات و جویدن آدامس توتون دار باشد که با کشیدن مسواک بر روی زبان در هنگام مسواک زدن برطرف می‌شود.
 
کاظمی گفت: پرزهای روی زبان می تواند به صورت ناهمواری به اصطلاح زبان جغرافیایی بروز کند که شایع‌ترین عامل آن کمبود ویتامین B12 است و با دریافت مقدار کافی این ویتامین، برطرف می شود.
 
این متخصص گوش، گلو و بینی با اشاره به اینکه نوعی دیگر از لکه زبان وجود دارد که به صورت پرزهای قهوه ای رنگ به همراه رشد بیش از حد در قسمت مرکزی و انتهای زبان شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این نوع لکه می‌تواند دلایلی مانند عفونت، مصرف آنتی بیوتیک‌ها، دیابت و خشکی طولانی مدت زبان به علت شیمی درمانی داشته باشد.
 
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از شایع‌ترین ضایعات زبان شیار ایجاد شده در سطح زبان است و سوزش موقتی را در هنگام مصرف مواد غذایی ترش مزه به همراه دارد که با مسواک زدن مرتب و کشیدن مسواک بر روی زبان درمان می شود.
 
کاظمی یادآور شد: باید توجه داشت در صورت ادامه وجود شیارها روی زبان حتما بیمار نزد متخصصان گوش، حلق و بینی معاینه شوند تا در صورت احتمال وجود اختلال در سیستم ایمنی یا غدد بزاق، بیماری پیش از شیوع درمان شود.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه ایران با بیان اینکه باید به مهلت بهبودی زخم دهان توجه داشت، اظهار کرد: در صورت ایجاد هرگونه زخم در دهان و اگر در طی دو هفته، بهبودی حاصل نشد زخم باید نمونه برداری شود زیرا مشکوک به سرطان است که در مصرف کنندگان دخانیات این احتمال بیشتر است.
 
کاظمی در پایان تصریح کرد: ضرورت دارد پس از مسواک زدن، بسیار آرام با پشت مسواک روی زبان کشیده شود تا علاوه بر از بین بردن بوی بد دهان، از ایجاد عفونت و تجمع باکتری در سطح زبان که موجب بروز بیماری‌های زبان می‌شود، جلوگیری کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها