نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری پیشین فرانسه در جریان یک گفتگوی تلویزیونی هنگام استفاده از واژه «میمون» بلافاصله به رمان «ده بچه زنگی/کاکاسیاه» آگاتا کریستی اشاره کرد که به دنبال آن با انتقادات شدید ضدنژادپرستی در فرانسه مواجه شد.
کد خبر: ۱۲۷۵۸۵۲

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، سخنان کاملا جانبدارانه نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری پیشین فرانسه از نژادپرستی که در جریان گفتگوی تلویزیونی، انتقادات زیادی را در فرانسه برانگیخت.
نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری پیشین فرانسه در جریان یک گفتگوی تلویزیونی هنگام استفاده از واژه «میمون» بلافاصله به رمان «ده بچه زنگی» آگاتا کریستی اشاره کرد که به دنبال آن با انتقادات شدید ضدنژادپرستی در فرانسه مواجه شد.
فعالان اجتماعی و گروههای ضد نژادپرستی، ارجاع نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری پیشین فرانسه به سیاهپوستان پس از استفاده از واژه «میمون» را نشانه ای از «نژادپرستی» وی قلمداد کردند. 
 
او که در این گفتگوی تلویزیونی به رویکرد نخبگان سیاسی و مقوله «نزاکت سیاسی» (political correctness) انتقاد کرد، در بخشی از سخنانش گفت: نخبگان مثل میمون هایی هستند که گوش هایشان را گرفته اند و به حرف کسی گوش نمی کنند. نمی دانم آیا اینجا می توانیم واژه «میمون» را به کار ببریم؟ حالا دیگر رمان «آگاتا کریستی» را «ده سرباز کوچک» می نامیم؟(اشاره به تغییر نام رمان کریستی از «ده بچه زنگی یا کاکاسیاه/Nigger» به «ده سرباز کوچک» به خاطر کارکرد منفی نژاد پرستی آن. در برگردان فرانسوی این رمان به جای واژه «زنگی یا کاکا سیاه» از واژه «سرباز» استفاده می شود. در انگلیسی هم با عنوان «سپس هیچ کدام باقی نماندند» ترجمه شده است).
سارکوزی در ادامه با لحنی طعنه آمیز گفت: جامعه چه قدر پیشرفت می کند! شاید بتوانیم بدون اینکه به کسی توهین کنیم از واژه «میمون» استفاده کنیم. 
 انتقاد نیکولا سارکوزی از تغییر نام رمان «آگاتا کریستی» و خواندن آن با نام اصلی اش درست در زمانی که از «میمون» سخن می گفت، انتقادات شدیدی در این کشور به پا کرده است.
 
«یانیک ژادو»، از رهبران حزب سبزهای فرانسه و نامزد احتمالی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال ۲۰۲۲ سخنان سارکوزی را نژادپرستانه تحلیل کرد.
نیکولا سارکوزی که بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ ریاست جمهوری فرانسه را برعهده داشت.

 
سارکوزی در دوران ریاست جمهوری خود گفته بود، انسان آفریقایی نتوانسته به اندازه کافی وارد تاریخ شود.از آن زمان بسیاری از سیاستمداران، فعالان مدنی و گروههای حامی حقوق رنگین پوستان، از سارکوزی به عنوان فردی نژادپرست یاد می کنند.
«سپس هیچ‌کدام باقی نماندند» (And Then, There Were None) که توسط انتشارات داد میند اند کمپانی در آمریکا با این نام و توسط انتشارات کولینز کرام کلوب با نام اصلی یعنی «ده سیاه پوست کوچک» به چاپ رسید، نام یک کتاب جنایی معمایی نوشته ‌شده توسط «آگاتا کریستی»، نویسندهٔ اهل انگلستان معروف به ملکهٔ جنایت است. این کتاب یکی از آثار مشهور ادبی جهان است و ثأثیر بسیاری بر ادبیات جهان و رمان داشته‌ و به گفتهٔ «آگاتا کریستی» سخت‌ترین و بهترین اثری است که خلق کرده‌ است و در نوع خود یک شاهکار در ادبیات داستانی به حساب می‌آید. پایهٔ کتاب بر اساس شعر و داستانی کودکانه به نام «ده زنگی کوچک» (Ten Little Niggers) است لذا در بعضی از انتشارات کتاب به این نام نیز چاپ شده ‌است. در ایران، انشارات کاراگاه این کتاب را با نام «ده بچه ‌زنگی» منتشر کرد.
 
البته در سال ۱۹۴۰ خود آگاتا کریستی به احترام سیاهپوستان و برای اجتناب از نگاه نژادپرستانه به تغییر نام رمان در انگلیسی و دیگر زبان ها رضایت داد. در این رمان حتی تغییراتی البته جزئی در متن داستان اعمال شده است. برای نمونه «جزیره سیاه» در نسخه آمریکایی به «جزیره سرباز» تغییر داده شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها