گزارش جام‌جم از مراسم گرامیداشت مجاهدت‌های رسانه‌ای خانواده معاونت برون‌مرزی صداوسیما

مثل سپاه قدس

مراسم گرامیداشت مجاهدت‌های رسانه‌ای خانواده بزرگ شبکه های معاونت برون‌مرزی صداوسیما صبح روز گذشته با حضور دکتر علی‌عسکری رئیس سازمان صداوسیما، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران و دکتر پیمان جبلی معاون برون‌مرزی در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد. مراسمی که به گفته جبلی همه ساله برای بزرگداشت خبرنگاران شبکه های برون مرزی برگزار می شود . در این مراسم که سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور، بیژن نوباوه نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، مجید زین‌العابدین مدیر شبکه یک و جمعی از مدیران رسانه ملی و خانواده بزرگ شبکه های برون مرزی حضور داشتند، در ابتدا کلیپی با صدای امیر تاجیک پخش شد و فضای خاصی را در سالن حاکم کرد، به دلیل این‌که یکی از کارهای حماسی وی پخش شد. همچنین پس از صحبت‌های اولیه مجری مراسم، کلیپ اربعین پخش شد. در همین میان سردار سلامی وارد سالن شد و مراسم با حضور او ادامه پیدا کرد. یکی از نکات جالب این مراسم حضور خبرنگاران و همکاران رسانه ای شبکه های برون مرزی در کنار مهمانان که اغلب از کشورهای دیگر وارد ایران شده و در این مراسم حضور داشتند بود که در پایان مراسم نیز از آنها تقدیر شد. گرچه تعدادی از آنان به دلیل مشکلاتی نتوانستند در مراسم حضور پیدا کنند و از این رو تقدیرنامه هایشان به همکارانشان اهدا شد.
کد خبر: ۱۲۳۲۰۲۹

پیمان جبلی: رسالت ما به فلسفه وجودی انقلاب گره خورده

در ابتدا دکتر جبلی با اشاره به رشادت‌های خبرنگاران شبکه‌های برون‌مرزی بیان کرد: مهرماه سالروز از دست دادن سه نفر از عزیزان شبکه برون‌مرزی است و به همین خاطر ما همه‌ساله در این تاریخ مراسمی را برای بزرگداشت این عزیزان برگزار می‌کنیم. البته تعداد شهدای برون‌مرزی هفت نفر هستند که سه نفر از آنها در مهرماه شهید شدند. شهید حمید میرزاده، فرهاد تقدسی و ... از جمله این شهیدان هستند.
وی همچنین ادامه داد: ماموریت و رسالت ما به فلسفه وجودی انقلاب اسلامی ایران گره خورده است. انقلاب ایران هیچ‌گاه در روزهای خود محدود نبوده است. البته نه به این نگاه که نگاه مرزگشایی داشته است. نگاه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی و نگاه انقلاب اسلامی رسالت جهانی و انسانی دارد و این پیامی است بین‌المللی و ارزش کار ما در معاونت برون‌مرزی به اندازه رسالت جهانی انقلاب اسلامی است. اگر ما فلسفه وجودی داریم از مزیت و برکات انقلاب اسلامی است.
ما نمی‌توانیم رقابت جدی با رقبای خود داشته باشیم. چراکه آنها گوش جهان را کر کرده‌اند. آنچه ما به آن افتخار می‌کنیم پیام انقلاب اسلامی و ویژگی‌های منحصر به فردش است که رقبای ما از آن برخوردار نیستند.
وی همچنین افزود: روح حرکت بزرگ انقلاب اسلامی همانی است که ما در این سال‌ها از آن بهره بردیم و هر روز که می‌گذرد احساس می‌کنیم اهمیت کار رسانه در معاونت برون‌مرزی بیشتر می‌شود و بیش از گذشته در معرض نگاه مخاطبین و دشمنی دشمنان قرار گرفتیم.
چندی پیش دیدیم که آنها اتاق عملیات روانی تشکیل دادند و روی یکی از مانیتورهایشان شبکه پرس‌تی‌وی دیده می‌شد و از همین جا مشخص شد که ما هدف آنها هستیم. بعد از پخش کلیپ عملیات حزب‌ا... در فیسبوک، فیسبوک پیام داد که تا ۲۴ساعت زمان دارید تا این پیام را از روی صفحه خود بردارید. حتی دو روز پیش که مصاحبه‌ای از سردار سلیمانی گذاشتیم نیز بدون فرستادن پیامی تا چند روز فعالیتمان را مختل کردند.
ما در حال حاضر از یک رانت ویژه داریم استفاده می‌کنیم و آن هم پیام انقلاب اسلامی است و امیدوارم خداوند این سعادت را نصیب مان کند.

مرضیه‌هاشمی: وظیفه داریم صدای مظلومان را به گوش جهان برسانیم

پس از صحبت‌های جبلی، کلیپی از فعالیت خبرنگاران برون مرزی و مشکلات حرفه‌ای شان پخش شد و همچنین در ارتباط تصویری که با ضیف‌ا... شامی وزیر اطلاع‌رسانی یمن برگزار شد، پیام وی برای حضار در سالن پخش شد. گروه سرود محراب نیز بخش دیگر از برنامه را در اختیار داشتند که دو سرود به زبان عربی و فارسی برای حضار در سالن اجرا کردند. تقدیر از مرضیه‌هاشمی و نکوداشت وی یکی از بخش‌های مهم مراسم بود که هدایای او توسط رئیس سازمان صداوسیما و سردار سلامی و پیمان جبلی به وی اهدا شد. ضمن این‌که تکه‌ای از پرچم حرم حضرت زینب (ص) نیز به وی اهدا شد و همچنین از تابلوی نقاشی وی رونمایی شد. در این میان مرضیه‌هاشمی پشت تریبون قرار گرفت و به زبان فارسی و انگلیسی صحبت کرد که البته به پیشنهاد دکتر علی‌عسکری این اتفاق افتاد. وی گفت: از خدا شاکرم که این فرصت را یافتم که در این زمان و در شرایط این جنگ نرم در ایران حضور داشته باشم. آن هم در شرایطی که کودکان قربانی جنگ را در یمن و دیگر کشورهای منطقه شاهد هستیم. ما واقعا وظیفه داریم صدایشان را به گوش جهانیان برسانیم. ان‌شاءا... بتوانیم به بهترین شکل‌ رسالت خود را انجام دهیم و خداوند نیز از ما راضی باشد.
وی همچنین افزود: خانواده صدا و سیما بعد از دستگیری من در آمریکا زحمت‌های بسیاری برایم کشیدند. این یک فرصت است که در این زمان و خط مقاومت در ایران باشم و انشاله خداوند فرصت دهد تا موثر باشیم. ما وظیفه داریم تا صدای کودکان یمن را بشنویم و به دادشان برسیم.

سردار حسین سلامی: میدان رسانه، فطرت انسان‌هاست

سردار سلامی نیز جزو افرادی بود که به دعوت مجری پشت میکروفن قرار گرفت و با تسلیت آغاز ماه صفر و نزدیک شدن به اربعین حسینی گفت: جهان براساس غلبه حق و حقیقت خلق شده است. اصل بر این است که همیشه حق پیروز است. عالم، عالم کمیات نیست و عالم کیفیات است. حق در ذات و سرشت خود پیروز است.‌ به محض آن‌که حقیقت ظاهر می‌شود، باطل زائل می‌شود. شرور از جنس عدم است و اصالتی در هستی برای آنان نیست.
در این میان آیاتی از قرآن کریم نیز که مرتبط با این موضوع بود را هم بیان کرد و ادامه داد: موازنه در عالم براساس مقدار نیست. یعنی ریاضیات و فیزیک آنچنان که نسبت اعداد بزرگ به کوچک را مقایسه می‌کنند نمی‌توانند در عالم معنا حاکم باشند. این مقدمه را از این جهت عرض کردم که بگویم رسانه‌های برون‌مرزی ما در فضایی نابرابر از یک نبرد جدید عمل می‌کنند. جنگی که از نگاه ریاضیات کاملا نابرابر است و آرایش و صورت بندی رسانه‌ای دشمن بسیار فراتر از ما است. اما حساب کنید که وقتی فقط یک نفر حرف حق را می‌زند، عالم حرف چه کسی را می‌پذیرد؟ وقتی رسانه‌های ما در فضای حقیقت عمل می‌کنند قدرت تاثیری به اندازه خورشید پیدا می‌کنند. خورشید در قیاس با مختصات عالم کوچک است اما همه دنیا را روشن می‌کند؛ این خاصیت حقیقت است.
وی خطاب به خبرنگاران و دست‌اندرکاران شبکه‌های برون‌مرزی تاکید کرد: شما در یک نبرد رسانه‌ای جهانی‌ به‌سر می‌برید. می‌دانید چهره جنگ‌ها هم تغییر کرده است. میدان جنگ از جغرافیای سرزمینی به مرزهای ذهنی و جغرافیای قلب‌ها تغییر موضع داده است. اتفاقاتی‌ که در عالم واقع رخ می‌دهد، پژواکی از چیزی است که در ذهن‌ها جریان دارد. پس هر کسی که بهتر بتواند ذهن‌ها را مدیریت کند در این نبرد موفق‌تر است. این اهمیت رسالت شما را نشان می‌دهد. جغرافیای این میدان حق و باطل است. حتما بدانید پیروز این میدان حق است اما ملاک روش‌هایی است که ما برای‌ انعکاس‌ این حق به جهان انتخاب می‌کنیم. هرگاه روش‌های‌ ما منطبق بر ارزش‌های‌ ما باشد آن‌گاه اعتقادات و باورهای ما برصفحه دل‌های دیگران می‌نشیند. میدان رسانه فطرت انسان‌ها است و ارتباط دقیق با درون انسان‌ها ضامن توفیق در این میدان است. در این میان واقعیت‌ها مهم هستند اما مهم‌تر از واقعیت‌ها، تصویر آنها در اذهان است. معماری جهان جدید برمبنای‌معماری ذهن‌ها است. دشمنان ما این‌گونه به دنبال شکل‌دهی جهان آینده هستند.
رسانه امروز آینه جهان مدرن است
وی با اشاره به بخشی از مقدمه کتاب‌ رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت: در آنجا از مرحله‌ای از دنیا صحبت می‌شود که همه انسان‌ها دارای سه ویژگی مشترک می‌شوند؛ اول این‌که همه به صورت یکسان فکر می‌کنند ‌و ایده‌های مشترک دارند. دوم اطلاعات واحد و یکسان در آن واحد دریافت کنند که همان مدیریت ادراک است و سوم این‌که همه مصرف‌کننده کالاهای یکسان هستند که این همان سبک زندگی است. این جهان مطلوبی است که تنها توصیف نمی‌شود، بلکه از طریق رسانه‌ها واقعیت پیدا می‌کند. بنابراین دو جهان ساخته می‌شود؛ یک جهان که حقوق بشر، آزادی، جنگ و دفاع مشروع را به گونه‌ای تعریف می‌کند که جنایت صهیونیست‌ها دفاع مشروع و قربانی شدن کودکان یمن جنگ‌طلبی تعریف می‌شود. این واقعیت است اما حقیقت نیست. رسانه امروز آیینه جهان مدرن و سازنده ارزش‌های یک نظام مشخص است. امروز این واقعیت تلخ تا خانه‌های ما راه یافته است. شما مفهوم اتاق‌های‌خواب دیجیتال را شنیده‌اید. خانواده‌ها هم به این تصویر کمک می‌کنند و کودکان را به درون اتاق‌هایی می‌فرستند که از مسیر اینترنت با دیگری ارتباط برقرار می‌کند. آرام آرام خانه‌ها شبیه هتل می‌شوند و پدر و مادر هم خدمه هتل هستند! از سوی دیگر رسانه می‌تواند انعکاس پژواک صدای مظلومان باشد و این همان نبرد رسانه‌ای است. رسانه نمی‌تواند بی‌تفاوت و بی‌غیرت نسبت به این رویدادها باشد. این نبرد رسانه‌ای‌ اگر نابرابر است، مهم نیست، شما چون بیان‌کننده حقیقت هستید، پیروز خواهید بود. شبکه رسانه‌ای دشمن عنکبوتی است؛ ظاهر پیچیده دارد اما بسیار سست است. در رسانه بزرگ‌ترین قدرت اعتماد و اعتبار است. مهم نیست تعداد رسانه‌های دشمن زیاد است، جغرافیای تاثیرگذاری شما فطرت‌ها است. شما با نشان دادن حقیقت از رسانه‌های‌دشمن اعتبارزدایی می‌کنید. حتی در برخورد با دشمن کرامت انسانی را حفظ کنید که عظمت رسانه‌ای‌ ما در همین نگاه است که حتی در برخورد با دشمن عدالت را رعایت می‌کنید. دین ما مملو از این مفاهیم زیبا است.
نبود راهبرد برای یک قدرت، آغاز مرگ تدریجی آن است
سلامی همچنین ادامه داد: دشمنان ما دروغ می‌گویند و ظلم می‌کنند اما چه کسی صدای کودکان مظلوم فلسطین و یمن را از زیر آوارها به گوش عالم می‌رساند جز شما؟ اینها افتتاح‌کنندگان حقیقت هستند و گاه در این مسیر شهید می‌شوند. این یک جنگ و دفاع شرافتمندانه است. اگر شما نبودید امروز همه جهان را تسخیر کرده بودند. امروز اما همه عقب نشسته‌اند. من به شما می‌گویم همه قدرت‌های بزرگ عالم به دلیل باطل بودن، فروپاشیده و فروخواهند پاشید. این سنت تاریخ است. چرخه حیات قدرت‌های باطل یک منحنی سهمی‌شکل است که یک اوج دارد اما بلافاصله زوالشان آغاز می‌شود. قدرت فیزیکی‌ مهم نیست. فلسفه پشت قدرت‌ها را باید شناخت. فلسفه امروز آمریکا را نگاه کنید؛ ظاهر شیک دارند اما در مفهوم و محتوا کاملا ظالمانه هستند. امروز خودشان معترفند که به جایی رسیده‌اند که هرچه پیش می‌روند بیشتر فرومی‌روند. نبود استراتژی برای یک قدرت آغاز مرگ تدریجی آن است و این اتفاق در آمریکا رخ داده است. آنها با ظاهر آگاهی به‌دنبال یک جهل فراگیر هستند. مردم جهان گویی بی‌احساس شده‌اند اما شما حق می‌گویید. فلسفه ما دفاع از مظلومان و به خطرانداختن خود برای نجات دیگران است؛ این فلسفه حتما پیروز است.
فرمانده کل سپاه همچنین تاکید کرد: دشمن در حال عقب‌نشینی و ترک میدان است و انقلاب در حال پیشروی است و این نشانه پیروزی است. ما در میدان تقابل سخت هم نگران نیستیم و در هر میدانی کاملا مسلط، عمل می‌کنیم. ما در عین حال که پیش می‌رویم باید نظام محاسبات دشمن را هم درست کنیم. این اتفاقات صورت گرفته و وقتی به صحنه نگاه می‌کنیم عملیات روانی فصل مشترک عملکرد ما با رسانه است. شما باید برند حقیقت در دنیا باشید. همه انسان‌ها طالب حق هستند. هیچ کس دوست ندارد دروغ بشنود، حتی دروغگویان. پیروزی در رسانه، نقطه نیست، مسیر است و ما امروز در این مسیر گام برمی‌داریم. اتفاقا کسانی که دروغ زیاد شنیده‌اند به حقیقت تشنه‌تر هستند. آنها عطشناک به سمت شما می‌آیند. هم مرجع هستید و هم ملجاء. این تصویر به‌تدریج رخسار جهان را تغییر خواهد داد.

امروز جمهوری اسلامی به قدرت بزرگ و بلامنازع تبدیل شده است

دکتر علی‌عسکری آخرین نفری بود که پشت میکروفن قرار گرفت و ضمن ادای احترام به شهدای رسانه بیان کرد: در ایام محرم و در آستانه ایام اربعین هستیم باید پیرو حضرت زینب(س) روایتگر این حرکت باشیم.
همه روایتگران ما باید هنرمندانه روایت کنند. سرعت، دقت و کیفیت را باید به‌صورت هنرمندانه ترکیب کنیم و اخبار را به گونه‌ای بیان کنیم که کیفیت فدای سرعت نشود. ما باید در این جنگ رسانه‌ای بزرگ ابتدا ابعاد جنگ را درک کنیم و بعد بتوانیم به‌خوبی عمل کنیم.
نکته قابل توجه این است که ما در این جنگ رسانه‌ای بزرگ باید درک درستی از جنگ داشته باشیم و برای بیان حقیقت به خوبی عمل کنیم. تکثر رسانه‌ها و حجم رسانه‌ها باعث کاهش یافتن مرجعیت رسانه‌ای‌ما می‌شود که برای آن برنامه‌ریزی هم شده است‌. باید تلاش کنیم مرجعیت رسانه‌ای شبکه‌های برون‌مرزی خود را حفظ کنیم. مرجعیت براساس شاخص‌سازی اتفاق می‌افتد. برنامه‌های شاخص خود را باید در همه شبکه‌ها حفظ کنیم. باید این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد.
وی سپس خطاب به خبرنگاران و مدیران معاونت برون‌مرزی تاکید کرد: شما و ما روایتگر واقعیت‌ها هستیم. از ظلم‌ها و جفاها باید بگوییم. مزاحمت‌هایی را که برای دفاتر و تبادلات وجوه ما می‌شود، باید روایت کنیم. هجمه‌های رسانه‌ای دشمن را باید تبیین و روایت کنیم. در عین حال باید حماسه و قهرمانی‌های جریان مقاومت را برای دنیا روایت کنیم. افول‌جبهه مقابل را هم باید روایت کنیم. امروز آمریکا در حال افول و فروپاشی است. شاهد قفل شدن سیاست‌های دشمن در منطقه هستیم و این نقطه بسیار مهمی است. تکلیف آمریکا که مشخص است اما تعجب‌آور است که امروز اروپایی‌ها هم دنباله رو آمریکا شده‌اند. امروز جمهوری اسلامی به قدرت بزرگ و بلامنازع تبدیل شده و ماموریت رسانه‌ای ما تبیین این موقعیت است. رئیس رسانه ملی با اشاره به نقل قولی از رئیس جمهور درباره قدرت ایران در مجامع بین‌المللی گفت: شاهد بودیم که رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال عکس یادگاری بود و رئیس‌جمهور ما با اقتدار این درخواست را رد کرد. این قدرت ایران است. همان‌طور که رهبری تاکید کردند امروز ما رئیس‌جمهور آمریکا را در حد تبادل پیام هم نمی‌دانیم.
در پایان مراسم نیز از خبرنگاران شبکه‌های برون مرزی در حضور دکتر علی‌عسکری، دکتر جبلی و سردار سلامی تقدیر شد.
گرچه در این میان برخی از این خبرنگاران به دلایلی نتوانسته بودند از کشور خود خارج شده و در مراسم حضور پیدا کنند.

محاصره یمن وخبرنگار برگزیده‌ای که به ایران نرسید

دلایل امنیتی باعث شد خبرنگار برگزیده شبکه الکوثر که قرار بود برای مراسم «گرامیداشت مجاهدت‌های رسانه‌ای خانواده معاونت برون مرزی در خط مقدم مقابله با جنگ نرم» در روز یکشنبه 14 مهر در مرکز همایش‌های صداوسیما، به ایران عزیمت کند، موفق به این سفر نشود و جایزه اش به یکی از همکارانش اهدا شود.

عقیل مضواحی خبرنگار شبکه الکوثر در یمن که یکی از مهمانان ویژه و از جمله برگزیدگان این مراسم که قرار بود از او تجلیل شود، در توضیح نیامدن خود به تهران می‌گوید: فرودگاه شهر صنعا به دلیل آن‌که در محاصره نیروهای ائتلاف است، برای سفر خود مجبور بودم به شهر دیگری بروم که آن شهر هم در محاصره نیروهای امارات و عربستان است که با توجه به خطرات احتمالی، امکان بازداشت و حتی مرگ من هم وجود داشت و به‌رغم میل باطنی‌ام از رفتن به کشوری که همواره دوست دارم به آن سفر کنم، بازماندم.
مضواحی خبرنگار شبکه الکوثر اهل یمن است و 31 سال دارد. او در صنعا زندگی می‌کند و پیش از این مجری برنامه رادیویی «صباح یمن» و مدتی هم تهیه‌کننده و مجری برنامه «صدای مردم یمن» بوده که از یمن پخش می‌شده است تا این که به خاطر علاقه اش به جمهوری اسلامی ایران، همکاری خود را با شبکه الکوثر رسانه ملی آغاز می‌کند. وی هم‌اکنون علاوه بر اشتغال به حرفه خبرنگاری، دوره‌های خبرنگاری را در دانشگاه‌های یمن تدریس می‌کند.
عقیل می‌گوید خبرنگاری حرفه آبرومندی است و هر خبرنگار باید به دنبال حقیقت باشد و روحیه حقیقت‌جویی را در بین مردم رواج دهد.
وی تاکید می‌کند: بیان حقیقت، مهم‌ترین اصلی است که یک خبرنگار باید آن را دنبال و براساس آن خط مشی خود را تعریف کند. مهارت نوشتن از دیگر مولفه‌هایی است که خبرنگار باید به آن توجه کند. هنر نگارش در تاثیر پیام نقش مهمی ایفا می‌کند و این‌که با چه زبان و واژه‌هایی، مطالب مورد نظر خود را به مخاطبان ارائه می‌کنی، مهم است. مضواحی، شجاعت، درایت، صداقت و دقت در کار را از ابزار حرفه خبرنگاری می‌داند.
این خبرنگار بین‌المللی سخت‌ترین روز خبرنگاری خود را مربوط به حمله گروه تروریستی القاعده در صنعا عنوان می‌کند. لحظه‌ای که برای پوشش خبری به محل اعزام و با انبوهی از پیکرهای به خون غلتیده هموطنانش مواجه شد. وی می‌گوید نخستین بار بود که با چنین صحنه‌ای مواجه می‌شدم و مدت‌ها ذهنم را درگیر کرد و اصلا حال خوبی نداشتم. اما در دل این تاریکی‌ها، لحظات شیرینی هم وجود دارد. لحظاتی که خنده و شادی را حتی برای مدت کوتاهی توانستم به مردم کشورم هدیه دهم.
عقیل اضافه می‌کند: در یکی از این روزها مقداری از کمک‌های مردمی و مایحتاجی را که مردم روستاها و شهرهای کوچک مدت‌ها از آن محروم بودند، به دستشان رساندیم. دیدن این شوق در چهره‌های مردم برایم بسیار لذتبخش بود.
مضواحی درباره لزوم حضور جدی خبرنگار در خط مقدم مقابله با جنگ نرم می‌گوید: جنگ نرم از جنگ نظامی بسیار مهم‌تر است. باید توجه داشت که جنگ نظامی بالاخره با شکست و پیروزی یکی از طرفین تمام می‌شود، اما جنگ نرم همواره ادامه دارد و نبرد آن هر روز شکل تازه‌ای به خود می‌گیرد. لذا باید به کسانی که در خط مقدم مقابله با این جنگ مبارزه می‌کنند، به‌ویژه خبرنگاران، اهمیت و بها داده شود.

زینب علیپور طهرانی

رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها