شبکه تلویزیونی المنار لبنان در ماه مبارک رمضان اقدام به پخش سریال‌های ایرانی معمای شاه به کارگردانی محمدرضا ورزی و مدینه ساخته سیروس مقدم برای مخاطبان و بینندگان خود کرده است.
کد خبر: ۱۲۰۷۴۹۴

به گزارش جام‌جم،‌ شبکه تلویزیونی المنار این دو سریال را در جدول پخش برنامه‌های خود در ساعات بعد از اذان مغرب و صبح‌ها پیش از ظهر قرار داده، به نحوی که بینندگان این شبکه می‌توانند هر روز دو بار این سریال‌ها را تماشا کنند. پیشتر نیز این شبکه و دیگر شبکه‌های تلویزیونی لبنان سریال‌های ایرانی را از جمله مردان آنجلس، روز واقعه، ستایش، شوق پرواز، اصحاب کهف، کیمیا، یوسف پیامبر (ع)، غریب طوس، بشارت منجی و مریم مقدس(س) با دوبله عربی پخش کرده‌اند که با استقبال خوبی در این کشور مواجه شده است.
البته در کنار پخش سریال‌های ایرانی، نمایش فیلم‌های سینمایی ایران نیز در این شبکه‌ها در ماه‌ها و ایام مختلف سال پخش می‌شود که در این ارتباط نیز می‌توان به فیلم‌های مادر و نامه‌ای به خدا اشاره کرد.
در لبنان حدود ۹ شبکه تلویزیونی وجود دارد و هر شبکه هم چند سریال پخش می‌کند و در بین سریال‌های مزبور آنچه که بیش از همه در میان لبنانی‌ها بازتاب و پر بیننده بوده و از شبکه المنار پخش شده، می‌توان به سریال ستایش و شوق پرواز اشاره کرد که تقریبا قبل از ماه رمضان نمایش آن از شبکه المنار و دیگر شبکه‌های لبنانی تمام شد و اکنون سریال‌های دیگری پخش می‌شود.
براساس برخی آمارها در حال حاضر ۳۲۰ شبکه تلویزیونی در جهان عرب فعالیت می‌کنند که با توجه به پر هزینه بودن ساخت سریال‌ها در این کشورها و از طرف دیگر وجود امکانات مناسب در ایران برای تولید فیلم و سریال، زمینه بسیار خوبی است تا برای نزدیکی بیشتر ملت‌های منطقه و افزایش سطح دیپلماسی عمومی و آشنایی مردم با فرهنگ ایرانی گام‌های بلندتر و موثرتری در این زمینه‌ها برداشته شود. در همین حال در دیگر کشورهای منطقه نیز مانند عراق استقبال خوبی از سریال‌های ایرانی به خصوص در ایام و مناسبت‌های فرهنگی و مذهبی مانند محرم صورت گرفته و نمایش آنها از شبکه‌های مختلف این کشور مانند دیگر کشورهای منطقه انجام می‌شود.
یکی از علت‌های اصلی برای وجود زمینه پخش سریال‌های ایرانی در کشورهای عربی گذشته از قرابت فرهنگی، رعایت اخلاق و اصول خانوادگی و اجتماعی، آسودگی خانواده‌ها برای تماشای آنها بر خلاف برخی سریال‌های تهیه شده در منطقه، نمایش فرهنگ و آداب و سنن ایرانی، نقش‌آفرینی خوب هنرمندان در مقایسه با برخی سریال‌های عربی و کیفیت اثر در بین مخاطبان به خصوص در لبنانی‌هاست که موجب اقبال این فیلم‌ها و سریال‌ها شده و زمینه و ضرورت تولید آنها را در داخل بیش از پیش فراهم کرده است.
وجود قرابت فرهنگی موجب شده تا در سال‌های اخیر برخی فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی به صورت مشترک با همکاری هنرمندان ایرانی و لبنانی تهیه شود که تعدادی از منابع آماری آن را در سال‌های اخیر ۴۰ مورد اعلام می‌کنند و در این ارتباط می‌توان به فیلم‌هایی مانند سریال ساخت ایران به کارگردانی محمدحسین لطیفی و به فیلم سینمایی به وقت شام به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا اشاره کرد.
در نظر گرفتن چنین زمینه‌ای نیز برای تولید فیلم و سریال‌های مشترک با توجه به وجود مخاطبان و وجود لوکیشن‌های مناسب در دو کشور و مخاطبان گسترده در جهان اسلام می‌تواند بیش از پیش موجب توسعه فرهنگی بین ملت‌های اسلامی منطقه و جلوگیری از نفوذ و رخنه برخی فعالیت‌های فرهنگی در آن شود.
البته در این ارتباط جمهوری اسلامی ایران با راه‌اندازی شبکه‌ آی‌فیلم در شهریور سال ۱۳۸۹ تلاش‌هایی را برای جذب ۳۰۰ میلیون مخاطب در ایران و منطقه انجام داده، اما این نیازمند رفع برخی مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی مخاطبان برای جلب و جذب بیشتر است.
سیدداوود موسوی، مدیر دفتر نمایندگی صداوسیما در بیروت در ارتباط با همکاری‌های این سازمان با شبکه‌های تلویزیون لبنان و اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی برای نمایش سریال و فیلم‌های ایرانی گفت، این همکاری‌ها براساس تفاهم‌نامه‌های موجود با شبکه‌های مختلف لبنانی و اتحادیه مزبور صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به این که تفاهم‌نامه همکاری با لبنان در سفر مهر ماه سال ۱۳۹۶ علی عسکری رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به بیروت تجدید و تکمیل شد، افزود: در این تفاهم‌نامه‌ها با توجه به تقاضای همکاری از سوی لبنان برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای ساخت سریال و فیلم مشترک نیز در دو کشور در دستور کار قرار گرفت. موسوی گفت که یکی از تقاضاهای طرف لبنانی بهره‌مندی از آثار فاخر تلویزیونی ایران است که در این راستا نیز طبق تفاهم‌نامه سریال‌ها در اختیار آنان و برخی شبکه‌های لبنانی طرف قرارداد قرار می‌گیرد.
مدیر دفتر صداوسیما در بیروت خاطرنشان کرد: با توجه به این که لبنان مرکز شبکه‌های تلویزیونی عربی است، در این ارتباط همکاری‌ها به صورت تخصصی صورت می‌گیرد.
در همین حال وی از مسؤولان تلویزیون المنار خواست تا در ماه رمضان به پخش یک یا دو سریال بسنده کنند و بیشتر بر پخش ادعیه و پوشش مراسم قرآنی متمرکز شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها